Lotta Vuorelan koulutus 7.2. ma

Päästiin eilen yllättäen Lotta Vuorelan koulutukseen kun seurakaverin koiralla alkoi juoksut. Sunnuntai-iltana töissä ollessa sain tekstarin että haluaisitko lähteä sinne? Mä tietysti heti innoissaan että joo tottakai! Sain sitten sähköpostilla radan etukäteen että voi vähän tutustua. Kattelin tota piirustusta ja aattelin taas että no juu, kaikkeen sitä pää sitten pitääkin työntää.

No eihän siinä mitään, maanantaina hallille ja tutustumaan rataan. Eikä se sitten paikan päällä näyttänytkään niin kauhealta. Pitäis vissiin vähän enemmän luottaa itteensä jo. Lähettiin sitten liikkeelle ja 2. hypylle ennakoiva valssi ja kauhea kaarros 3:lle, keinu silleen himmaillen (Kun siinähän se rupeaa himmailemaan jos on epävarma fiilis, aikaisemmasta keinukammosta johtuen.) ja putkeen ja sitten mä jo olin että missä mun koira on? kun joutu oottelemaan 6. hypylle. Vauhti ihan kadoksissa, painoiko Oreniuksen koulutus vielä tassuissa vai mikä ihme? Tappaako sen innon se kun tein siellä hallin etuosassa ennen rataa sitä ettei saa haukkua ja koko ajan käskin maahan? Kun oli nimittäin hallille tullessa ihan täpinöissään, luuleeko se että siellä pitää olla nyt hillitty ja ei saa olla hauskaa? Päätin että agissa saa sitten haukkua ihan sielunsa kyllyydestä, viretila varmaan laskee kun joutuu keskittymään siihen hiljaa olemiseen. Ja Lotta sanoi kun kerroin että meillä on uusi pentukin että kaikki asiat vaikuttaa vireeseen. Meidän yh-isä on rasittunut :D Päätin sellasenki asian että nyt pidetään agissa pieni treenitauko, viikonloppuna mennään Bat-hallille treenaamaan tokoa schapeihmisten ja muutaman muun koiran kanssa ja otetaan sitten vähän agia jos tuntuu siltä. Pidetään hallilla vaan kivaa, leikitään ja tehdään yksittäisiä esteitä. Lotta antoi sellasen neuvon että ei kannata tehdä mitään jos on alavireinen koira, hetsaa sitten ensin lelulla ja sitten vasta mennään. 

Kyllähän se meni muttei ollenkaan sitä vauhtia kuin yleensä, otettiin sitten uudestaan 5.putkesta ja pituus, muuri ja 9.hyppy ja kepeille jäin itse putken kaarteeseen seisomaan ja lähetys, hienosti haki eka välin mutta jouduin liikaa sen edelle lähetyksen jälkeen siinä niin sitten taas hyytyi. Onhan sitä helpompi ohjata kun on hitaalla muttei se nyt kauhean kivaa ole. Lotta oli sitä mieltä että pallolla palkkaaminen kun se lentää niin kauas on vähän huono, energia menee siihen pallon hakemiseen. Siinä on vaan se että jos heitän sille jonkun muun lelun, sitä se ei tuo takaisin vaan lähtee rallattelemaan, lopputulos on kyllä ihan sama. Niin ja sitten kun mä jo itte olen tässä vaiheessa sitä mieltä että ei tästä nyt tänään tule mitään niin vaistoaahan se munkin mielialan niin eihän siitä sitten tulekaan. Tehtiin kyllä rata loppuun kolme estettä kerrallaan suurinpiirtein, lopetettiin siihen että leikittiin pallolla ja hetsattiin ja lähetettiin putkeen että jäis hyvä mieli. Että semmoset koulutukset. Saatiin muutamia ihan hyviä neuvoja, putkijarrutus on uus juttu mikä pitää opettaa sitten seuraavaks kun intoa löytyy :) Kouluttajana tykkäsin Lotasta oikein kovasti, enempi mun tyylistä ohjausta ja opetusta kuin Oreniuksella. Enemmän yksittäisen koiran huomioon ottavaa mun mielestä. Olis kiva päästä joskus toistekin Lotan oppiin, sillä mun vauhtimussuCassulla sitten mieluusti.

Loppuun ratapiirros:

Kommentit