Maailma odottaa!!

Pennut täyttävät tänään maagiset 7 viikkoa, ja ensimmäiset pennut haetaankin uusiin koteihin jo tänään. Huomenna lähtee 2, torstaina yksi ja lauantaina sitten viimeiseksi kotiin jäävä Enska. Kaikilla jo kova odotus pennusta tietenkin onkin, täällä ollaan kerätty pentupaketit ja uroksen omistajiltakin on aikamoiset lahjat. Rekisteröinti venyi jostain syystä, ensin pentutarkin takia, se kun pitää tehdä vasta kun pentu on 6-12 viikkoinen, kun mulla on se Agrian piilevät viat vakuutuskin. Ja sehän olisi ollut viime viikon tiistaina, iski vaan epäilys että riittääkö se tasan 6 viikkoa vai pitääkö kuitenkin olla päivän yli (kyllähän te tiedätte vakuutusyhtiöt), ja keskiviikolle ei ollut meidän omalle lääkärille aikaa joten mentiin torstaina. No sinä ip eikä perjantaina kuulunut rekisteröinnistä mitään, tuttu oli kuitenkin käynyt samassa paikassa torstaina ja hänen pennut oli jo rekattu. Maanantaina odottelin reilusti puolillepäivin ja sitten laitoin säpoa, että onko rekisteröinnissä kaikki tarvittava. Ei siihen mitään vastausta tullut, muutakuin että vartin vai puolen tunnin päästä säpon laitosta rekisteröinti oli valmistunut ;) No tässä nyt kyllä käy niin, että tänään hakevat eivät papruja mukaansa saa, täytyy lähettää ne postissa. Vaikka ne eilen olisi lähetetty, tiistaina ei kulje kirjeposti ja muutenkin meille posti tulee iltapäivästä ja pennut haetaan aamupäivästä. Minkäs teet, näin itse asiassa kävi viime pentueen rekisteröinnissäkin, kun oli ulkomainen uros. Se kestää aavistuksen pidempään kun tiedot eivät löydy Koiranetistä.

Alkuunhan mulla oli tarkoitus luovuttaa pennut vasta viikonloppuna, mutta kummasti se päätös mureni viikkojen kuluessa :D En tiedä miksi, mutta nämä pennut ovat olleet kyllä ne hulluimmat ja työläimmät. Edelliset Jipon pennut kuitenkin olivat sisälläkin melkein koko kasvuajan, kun oli talvi. Niin miten hitossa tää poppoo on ihan hullua, ulkoiltu ollaan monesti päivässä ja virtaa vaan riittää. Tänään herättiin taas klo 4.30, kaksi tuntia ne jaksoi riehua pihalla ja nyt klo 6.30 pääsin tietsikalle ja aamupalalle. Saivat leikin päätteeksi kaikki shampoopesunkin, puuhasivat maansiirtohommia sen verran että olivat melkoisia multakasoja. Onhan se kivempi puhdas pentu luovuttaakin. Kynnet leikkasin eilen vielä kaikilta, siistit pikku tassutkin sitten. Alla olevat kuvat on jo pari päivää sitten otettu, tänään tilanne oli vielä pahempi, aamukosteus nurmikossa ja hiekka ei ole hyvä yhdistelmä. Mutta hei, kivaa oli! (ja ehkä ne nyt nukkuvat pari tuntia....)




Niin siellä ell tarkissa käytiin tosiaan torstaina, pennuilla yleiskunto loistava, sydän pompsottaa niinkuin pitää ja kaikilla hienot ja leveät purennat. Pallit paikallansa, napatyriä ei saanut tällä kertaa kellekään kiskottua, Jippo kun puree ne napanuorat niin hiton lyhyiksi. Pidin varani enkä antanut sen niitä vetää tällä kertaa nahkaa myöten. Meinattiin joutua luovuttamaan Manta (Maire) eläinlääkärille, hän ihastui siihen täysin. Pennut olivat kaikki ihanan reippaita ja yhtä uteliaita kuin pentutestissä, huone käytiin läpi ja pureskeltiin kaikkea kiellettyä. Köh. Oli muuten myös eka pentue, jotka olivat koko automatkan hiljaa mennentullen! Aina joku sentään ääntä pitänyt, eikä ihan pientäkään välttämättä.

Hanskilla löytyi pallit sieltä mistä pitää.

Tarkastusvuorossa Heikki.

Eläinlääkärin jalat ja varpaat tulilinjalla :D

Pirkko pussailee Annea.
Tämä kuva Mairesta sai aikaan taas kauheasti naurua, en yhtään ymmärrä miksi...
Hyvillä mielin voi kyllä pentuset koteihinsa luovuttaa, reippaita ja iloisia ja avoimia kakruja. Parhaamme on taas yritetty, nyt on uusien kotien vuoro <3

Eilen sain Suvin vielä kaveriksi viimeiset viikkokuvat ottamaan, ja aina kun on Suvi mukana niin kuvathan onnistuivat loistavasti. Saatiin niistä parista pennustakin vihdoin kunnon kuvat, jotka ovat näyttäneet ei-niin-edustavilta aiemmin. Tässä passikuvat 7-viikkoisista.

Pomppaloikan Ässä Hihassa / Raija


Pomppaloikan Voitolla Yöhön /Maire


Pomppaloikan Villi Kortti / Lissu


Pomppaloikan Kaikki Peliin / Pirkko


Pomppaloikan Pelimies / Heikki


Pomppaloikan Pokerinaama / Hanski


Pomppaloikan Uhkapeluri / Enska


Kyllähän minä näihin olen ulkonäöllisestikin tyytyväinen, kaksi on vahvempaa luustoltaan, ja loput sitten tuota Jipon siroutta ja keveyttä. Rakenteeltaan kyllä ihan mukavia otuksia kaikkinensa, komeine kuutiopäineen :) Viimeisen viikon punnituksenkin tein aamulla, tässäpä nekin vielä:

Enska 271-3120
Hanski 344-3850
Heikki 249-4250
Maire 313-3600
Raija 291-3130
Pirkko 295-2968
Lissu 288-3412

Heikki se syntyi pienimpänä, ja on kasvattanut komeaa varttaan eniten. Se ei ole kyllä yhtään raskas, itse asiassa aika keveä luustoltaan, mutta siitä kyllä kasvaa ihan koirankokoinen poika ja kunhan asettuu raameihinsa niin aika tyylikäskin. Hanski ja Maire ovat niitä vahvimpia luustoltaan.

Nyt kasaamaan ensimmäisten tavarat ja paperit matkaan, maailma odottaa!! Pitkää ikää ja ihania ja kokemusrikkaita kilometrejä elon tiellä pikku pipanoille, toivottelee kasvattaja <3


Kommentit