Jujun kontaktiesteiden tilanne

Eli puomille alettiin tekemään sitten juoksaria. Tähän oli hyvät perusteet koutsilla ja parilla treenikaverilla. Itsellä oli ajatuksissa se, etten missään nimessä halua ainakaan kontaktilla himmaamaan alkavaa koiraa. Ja paskat juoksarit on aina paremmat kuin paskat pysärit. Ja juoksareihin on sitten helppo myöhemmin opettaa pysärit. Ja mitä näitä syitä nyt olikaan :D

Tilanne oli se, että alustanhan se osaa, sitä on opetettu eri suunnista ja niin että sen kautta juossut namimaatille, lähetti sen mistä vaan. Tein muutaman kerran pöydältä puomin alastuloa, mutta Lotta oli sitä mieltä, että se on tässä vaiheessa turhaa, kun se alusta on sille hyvin selkeä, eli kokonaiselle puomille vaan. Tietty sitä alastuloa siinäkin ensin. Kun sillä osuu siitä aina kaikki, niin saatiin sitten lupa tehdä jo ihan kokonaistakin puomia.

Eli nyt olen tehnyt treenatessa ensin muistuttelua pelkällä alastulolla ja sitten kokonaista puomia. Ja taas välissä muistuttelua jos/kun ei osu alustalle. Ihan joka kertahan se kyllä kontaktille osuu, että se tässä ei ole ongelma. Ainakaan vielä. Tuo mun alusta on puolikas, joten sen laukka osuu aina ihan keskelle kontaktia, jos ei siihen alustalle. Lotta käski katsoa sen katseen fokusta enemmän kuin osumia, ja palkata myös niistä. Ja arvatkaa miten helvetin helppoa se sitten on. Eli en ole palkannut suurinpiirtein kuin niistä mitkä osuu alustalle. Tätä on tehty nyt kolme kertaa vasta yhteensä, mutta tuo että se osuu kuitenkin aina kontaktille, on kuitenkin aika loistavaa. Vaikka siinä kohtaa enää välttämättä ei, kun puomeilla voi olla peräti 60 cm pituuseroa. Ihan sääntöjen puitteissa siis. Että jos se oppii lihasmuistiin määrätyn askelmäärän ja -pituuden, niin mitäs hittoa sitten?

Hidashan se ei ole, vaikka vauhti varmasti tuosta lisääntyy vielä varmuuden myötä. Ja toivottavasti tämmöiset esitykset jää pois :O Tosin tämä johtuu viisaampien mukaan alla olevista putkista, tulee semmoinen -iik-pitää hypätä yli-olotila. Itseäni kuitenkin hämmästytti se, että tämä ei nyt kuitenkaan eka toisto edes ollut, vaan kolmas. Että sitten se keksi tuon iik-kohtauksen :D


4.10. Tässä muut toistot siltä kerralta. Kahdeksan yhteensä, yksi alustalle, muut kontaktille- hassua kyllä, alustalle osunut oli se räpiköinti.


8.10. Seuraava treeni vanhassa hallissa, osumia alustalle 10/15! Aika loistavaa. Ja mikä parasta, osumat parani loppua kohden. Plus että siirsin namimaatin siivekkeen taakse piiloon, jotta katse olisi siinä alastulossa, eikä jo siinä maatissa. Teen siis aina noiden hutien jälkeen muistuttelua, pelkkää alastuloa. Jujun mielestä tää on ihan hurjan hauskaa, juoksee molempiin suuntiin puomin jos en ehdi pyytämään sivusta luo. Toki kun jatkuvasti tulee namia.


11.10. Taas uuden puolen hallissa, osumat 5/10. Taas namimaatti piilossa siivekkeen takana. Se kyllä minusta fokusoi tuohon alastuloon, mutta ei ihan osu alustalle askel. Sen laukka-askel on joka kerta kyllä samanlainen, heti kun sen itse rikkoo raviksi niin osuu alustalle. Tosin ei kai sekään olisi toivottua. Mutta tosiaan vasta kolmas kerta tätä treeniä. Ja edelleen aina osuu kontaktille kuitenkin. Jatko-ohjeetkin on jo saatu, että tähän treeniä vaan.


Keinun tilanne on nyt se mikä kesälläkin, sen treenaaminen jätettiin vähän niin kuin jäihin, kun samaan aikaan ei voi sitten opettaa puomia. Pari kertaa jossain välissä tehty, ja hyvin se menee.

Ja A:n tilanne on se, että sen juoksari tuli kyllä tuolle koiralle ihan ilmaiseksi.

Siinä nähtiin tosin tälläinen Kaikkivoipainen Suoritus, Kahden Kosketuksen A. Onneksi korjasi kyllä heti seuraavaan suoritukseen sen. Vierestä se ei niin kauhealta näyttänyt, mutta onpa likalla hemmetin hyvä kropanhallinta onneksi, ettei heitä takapää yli. Ja videota kuvannut kaveri sanoi, että näytti kyllä hallitulta, ja sitähän se kyllä olikin. Joten pikkusen kauhistuin kun tätä kotona katsoin....


29.9. saman kerran kaikki toistot:


14.10. toistot. Paria ekaa ei tullut videoitua, ja se taas meinasi vähän liitää ekalla toistolla tuon harjan yli. Mutta korjasi taas seuraavaan. Se ponkaisee niin kovaa ylöspäin, että vähän vähempikin voimaa riittäisi. Toisella videolla näkyvällä toistolla jäin taa, jotta näen miten sen sitten tekee. No ei muutosta, joten olemme tähän hyvinkin tyytyväisiä. Kunhan ei ala nyt keksimään tuota liito-oravatouhua useamminkin.


Joten kohtuullisen hyvältä näyttää tällä hetkellä, A ja keinu sellaisessa ykkösten rata-kunnossa. Puomi vaatiikin sitten "hieman" enemmän aikaa. Radan osaksi lisääminen, puomilta eri jatkoasiat yms. Mutta edelleen tavoitteena ensi vuoden alussa aloittaa kisaaminen!

Kisaamiseen liittyen, ajattelin (päätin) että ollaan ykkösissä kunnes saadaan PAVA, eli pakko vaihtaa luokkaa. Treenataan siellä kisaamista rauhassa.

Yhtään en tiedä miksi tämä sai treenikaverin nauramaan makeasti. Enkä ymmärrä sitäkään, kun Jujulla on fyssariaika perjantaina aamupäivällä, ja lauantaina olisi epikset mihin tekisi hirveästi mieli mennä kisaamista treenaamaan. Niin kysyin Lotalta että voiko mennä, niin hän sanoi että ei. Ja jatkoi heti että jos sä nyt et pysty olemaan menemättä sinne, niin vaihdetaan se fyssariaika! En kyllä ollenkaan ymmärrä tämmöistä luottamuksen puutetta :D :D  Noh, ei vaihdettu fyssariaikaa ja ihan oikeasti aion pysyä ykkösissä sinne PAVAAN asti. höm. nainenhan saa aina muuttaa mieltään vai miten se meni ;)

Kommentit