Englan ultra

Englalle oli varattuna ultra 20.6. Tuusulan Askeleen, joka on ekasta astutuksesta 31. raskausvrk. Siellä kävimme myös proget ottamassa, ja nopeaa ja hyvää palvelua saatiin kaikilla kerroilla. Reija ei hirveästi mitään muutosta Englassa ollut huomannut, ruoka maistui, pahoinvointia sillä ei ollut niin kuin Jipolla molemmilla kerroilla. Tosin se vanhan kansan tapa katsoa tiineys ikenistä kertoi että tiine on. Eli tiineysvrk 21 katsotaan koiran ikenien väri. Jos koira on tiine, ne ovat ihan vaaleat koska verenkierto on kaikki kohdussa, silloin alkiot kiinnittyvät kohdun seinämiin. Tuon perusteella asia oli harvinaisen selvä, todella selkeä ero ikenien värissä. Reijan mielestä ero oli selkeä, harmaantunut porsaanliha versus nätti pekoninpinkki :D Totta tai ei, mutta hauskahan tuo oli verrata. Jipolla tämä on pitänyt myös paikkansa. Tosin sillä oli myös tuota pahoinvointia, joka oli aivan selkeä merkki.


No, sitten oltiin jännittämässä kimpassa, Reija, hänen tyttärensä Ada ja minä. Ensin punnittiin, paino oli noussut 300 gr progesta. Ympärysmitat ei olleet muuttuneet miksikään normaalista, kun sen siinä samalla mittasinkin uteliaisuuttani.

Geelit masuun ja ultralaitteet esiin. Ja asiahan oli harvinaisen selvä heti ultralaitteen ensi kosketuksella mahaan. Useita pallukoita siellä näkyi ja ell tuumasi että järkyttävä määrä! Minä olin jo kauhuissani, että älä sano noin! No, sitten hän naureskellen sanoi että no voidaan ainakin sanoa, että tiineys on vahvistettu :D Ja sitten alettiin laskemaan. Hän löysi helposti vähintään 6, sanoi että seitsemäskin yksiö näkyy, mutta ei näe onko siellä ketään. Ja näiden takana voi olla lisää. Huhhei. No, suvussahan tämä kulkee....ja saa nähdä saako 7-8 sarja jatkoa. Tuolle lukumäärälle kodit jo olisikin, jos tilanteet eivät muutu.


Nyt sitten odotellaan vielä muutama viikko, ja sitten nähdään mikä se lopullinen lukumäärä on. Tärkeintä kuitenkin on että syntyvät kunnossa ja terveinä. Laskettu aika vk 29, eli enää kolme kokonaista viikkoa ja sitten jännätään tosissaan! Jippohan on synnyttänyt molemmat pentueet vrk 59, kuten isoäitinsä Ada ja äitinsä Iksu. Jompikumpi näistä kyllä taisi olla vrk 60, mutta eiköhän se siihen samoille ajankohdille osu. Joka olisi 19.7.-20.7. Kesäloma alkaa 2.8. joten semmosta "pikku" puuhaa tiedossa! Sitä ennen taas järkkäillään Kimin kanssa vuorot niin, että jompikumpi aina kotona. Synnytyksen tietenkin olen itse paikalla.

Ja tuleva rouva oli heti perjantaina jättänytkin kuusi nappulaa syömättä, mikä noin ahneen koiran ollessa kyseessä oli aivan ennenkuulumatonta. Engla tulee meille muutamaa viikkoa ennen synnytystä, sitten voin mittailla masua ja sen kasvua :) Alla kuvat Englasta normimitoissa, otettu päivä ennen ultraa. Ei enää mene pitkään niin saadaan lällytellä pentuja <3




Kommentit