Annetaan sille kaikki

...sanoi Marianne Holm Iitin ryhmiksessä, kun Jecun arvostelu oli ohi :D Kehis kysäisi, että ette te vissiin kuitenkaan sertiä tarvitse? Minä tuumasin, että ei, mutta kaikki muu otetaan ilolla vastaan :)

Ilmoittaessani ajattelin että kyllähän tämä tuomari saattaa vieläkin tykätä, kun aikoinaan Jecun valioitti 6 vuotta sitten. Ja oli silloin kovasti sitä mieltä että "ihanaa, kun juuri hän sai tämän koiran valioittaa!". No ei ollut mielipide siis muuttunut, Jeccu paras uros ykkönen hänellä eilen. Vaikka eipä eilen kyllä ollutkaan kuin yksi toinen uros, se sai eh:n. Mutta on nuo Jecun vetskukehät lähteneet hyvin tänä vuonna käyntiin, kolme näyttelyä, kolme kertaa PU1, kolme VSP:tä, kaksi VET-ROPpia ja yksi VET-VSP. Ei huono. Mikäs sitä on esittäessäkin, kun se on aina ryhdikäs ja kantaa itsensä kauniisti, ja liikkuu hienosti. Onhan siinä omat virheensä, mutta niin ne on muillakin ;)


Jecun arvostelu eilen: "Hyvässä kunnossa esiintyvä veteraani. Oikeaa tyyppiä. Erinomainen pää ja ilme. Hyvä runko. Oikea luusto. Tyypilliset kulmaukset. Hyvä häntä, jota käyttää liikkeessä. Karva saisi olla karheampaa."

Nuo hyvässä kunnossa-kommentit, jotka se on saanut kaikissa vetskuarvosteluissa lämmittää sydäntä, on sitä ilo katsella vielä 8 ja puolivuotiaanakin!

 Sitten tulikin taas kiire vaihtaa koiraa, onneksi sain ketyksi Pilvin, joka toi Jujun kehän laidalle valmiiksi. Se tietty oli pikkusen kierroksilla kun oli kokenut hurjaa vääryyttä, kun se oli hyljätty niin julmasti muualle :D Että olishan se voinut vähän rauhallisempikin olla, mutta ei se eilen esiintymisestä kiinni jäänyt, sirompi narttu oli tämän tuomarin mieleen. Juju sai siis myös ERI SA, oli PN2 ja sai ekan vara-sertinsä. Minä se olen aina iloinen, kun pääsee sinne pn-kehään niin hyvin meni silläkin!

Jujun arvostelu: "Tyypiltään oikea, mukava narttu. Hyvä koko, vahvuus ja tilavuus. Hyvä pää ja ilme. Oikea kaula. Karva saisi olla karheampaa. Liikkuu vaivatta. Hyvä häntä."

Roppikehään mentiin taas äkkiä koira vaihtaen, Jeccu siellä VSP ja ROP Buffing Tango Elopellossa.


Juju vietiin välissä kotiin, ja jatkettiin ryhmäkehään iltapäivällä, jossa tuomarina Maija Lehtonen. Hän rinkiä kävellessään katsoi jo kauempaa Jeccua pitkään, koko ajan ohi kävellessään ja vielä ohi mentyäänkin. Katikin sanoi että hän oli varma, että se otetaan jatkoon. No ei otettu, mutta huomioitiin tarkkaan kyllä :) (josta innostuneena ilmosin sen nyt vielä yhteen näyttelyyn heinäkuussa, eli Orivedelle jossa tämä samainen tuomari on sekä rotu-että vetskukehässä :) )



Kuvista kiitos Kati Kontula ja Sara Kangas!

Kommentit