Kallis hammas

Haluatteko nähdä 180 euron hampaan? Tämmöinen:Tosin onneksi on vakuutus, muuten olisi maksanut 285 euroa. Luulisi että on muutes kipeä tuo, kun se poistetaan, ja siinä ikenessä on nyt pari tikkiäkin. Ei ole. Revitään leluja Jipon kanssa ihan samaan tahtiin. Ensin ajattelin että otan kaikki lelut pois viikoksi, mutta mitäpä se hyödyttää. Sitten revitään tyynyjä tai sukkia tms mitä sattuu löytymään. Parhaassa tapauksessa seinää. Josta pennut aloittivat tapetin poiston yhteistuumin. Tultiin hampaanpoistosta kotiin n. klo 16, ja leikit alkoivat klo 18. Siihen asti sentään levättiin.

Tosiaan tuo oli niin juuresta poikki, että pakko oli poistaa kun pulpa näkyi. Siihen olisi voinut tulla tulehdus, ja pahimmassa tapauksessa vahingoittaa tulossa olevia uusia hampaita. Joten toki otettiin pois, vaikka muutaman viikon päästä olisi muutenkin lähtenyt. Tuossa röntgenkuvassa hyvin näkyykin alla jo uusi kulmahammas. Yläien sillä on ihan turvoksissa, uudet etuhampaat varmaan  piakkoin putkahtavat esiin.

Pennullahan on vähemmän hampaita kuin aikuisella, tässä nuo hammaskartatkin.
Kauhean nätisti se siinä tutkimuspöydällä istui, ja antoi katsoa hampaitaan. Ei se kotona kyllä niin kiltisti ole hampaita katsoessa. Taitaa olla vieraskorea :) Kävi sitten maatekin, kun juteltiin lääkärin kanssa. Rokotuksessa oli sama hoitaja, niin hän kovasti oli ihastunut Jujuun, sanoi että viimeksikin se oli niin nätisti siinä pöydällä. Reipas pieni. Ihmettelivät että eikö se paina enempää kuin 5,7 kiloa. No ei paina, eihän tuohon mikään tartu, kun juoksee pönttönä eestaas. Saadaan helposti samalla jälkitarkistus tuohon kun käydään ottamassa tehosterokotus neljän viikon päästä.

Kommentit