Freaking out

Pikkusen alkaa pelottamaan tuon nartun mahan koko. Joko siellä on se ~6 hemmetin isoa pentua, tai tosi monta pienempää. Viimeksi herpesrokotusten välillä (jotka otetaan siis noin viikko astutuksen jälkeen, ja viikko-kaks ennen synnytystä, ja samoina päivinä käyty rokotuksilla) paino noussut 2.7 kiloa. Tällä hetkellä paino noussut jo 5 kiloa! :O Ja viimeksihän mahassa muhi 8 pentua. Ihan reippaan kokoisiahan ne olivat, pojat kaikki noin 300 grammaa, ja tytöt noin 250. Tosin se yksi pikkuinen 150-grammainen tyttö sitten ei jaksanut elää. Jonka takia jotenkin nyt on semmoinen freaking out-olo, kun toivoo vain että kaikki olisi ok ja pennut kunnossa. Nämä kun eivät mellasta tuolla mahassa yhtään niin paljon kuin viimeksi. Ainakaan vielä. Mahan mittauskohdat olleet viimeksi vrk 50 58/68. Nyt vrk 48 jo 65/72! Ja nythän se kasvuvauhti vaan kiihtyy loppua kohden.

Käytiin äsken siis toisella herpesrokotuksella, ja ell Anne Kolsi sanoi, että ota ihan rauhallisesti vaan, mahassa voi olla nestettäkin enemmän kuin viimeksi. Ja pennut voivat varmasti hyvin, kun äitikoirakaan ei mitenkään oireile. Ja liikkeistä sanoi, että ne ei varmaan mahdu siellä hillumaan. Sovittiin siinä samalla, että hän päivystää meille, jos synnytyksen aikaan tarve on. Siinä kyllä lähti yksi iso huoli, hän on semmoinen "lisääntymisguru" täällä Lahden seudulla.

Aika hankala olo Jipolla alkaa kyllä olemaan, illalla läähättelee niin että sänky tärisee. Pakko komentaa lattialle, että sillä olis viileämpi. Sitä ähisyttää suurinpiirtein koko ajan, no varmaan kun pennut painaa kaikissa asennoissa. Ihan pikkuisia värinöitä/liikkeitä mahassa on tuntunut ehkä vrk 43 alkaen. Lenkkeillessä olen laittanut sille päälle t-paidasta entratun "tissisuojan", kun ne silleen kivasti roikkuu, ja jos on lunta paljon niin osuvat maahan asti. Ja sen päällä sillä on Jecun loimi. Koska omat ei mahdu :D Täytyy tuostakin kohta taas pidentää remmiä. Edit. Pidensin sitä juuri, kirjoittanut tätä pitkin viikkoa, kun muistan :) Täytyy vielä laittaa ohuesta villapaidasta samanlainen, kun alkaa imettämään ja maitoa tulee. Etteivät palellu (ja koska tissitulehduksen vaara). Eihän schape yleensä tuommosia vaatteita tartte normilenkillä, josta syystä niitä ei nyt olekaan.

Pentulan siivosin eilen illalla, eli tyhjensin pentulootan kaikesta kertyneestä tavarasta, hauska kun sinne on ollut kiva laitella puhtaat matot yms. tavarat. Tuota huonetta kun ei mihinkään muuhun käytetä kun mun ompeluhuoneena. Sinne on sitten kertynyt kaikkea ylimääräistä. Samaan syssyyn sitten tuli siivottua vaatehuone, kun sinne piti mahduttaa ne pentulootan tavarat. Sainpahan sentään jotain aikaseksikin vapaapäivällä! Siellä siilialuset nyt seuraavia pentusia odottaa. Nuo on kyllä niin kätsät, kun pesee niin on heti seuraavana päivänä taas kuivat. Niitä on tosiaan neljä, niin saa vaihdettua näppärästi. Ompelin pentusille myös kärmeksen, noita kankaanpaloja kun on jäänyt, ja jossain tuommosen näin, niin semmonenhan piti saada :D En muista olenko aiemmin kehunut tuota siskontytön maalaamaa taulua, se siinä pentulaatikon päällä komeilee. On se hieno!
Kauheasti olen suunnitellut pennuille "daycare-centeriä", ne kun eivät nyt ulos pääse samalla tavalla kuin kesäpennut. Saan lainaan pentuaitauksen, ja ostan ite lisää paloja, niin saan niille ison tilan olkkariin, sitten kun muutaman viikon ikäisiä ovat. Voi pitää sitten huolettomammin pentuja siinä, ettei poikiakaan tarvitse vahdata. Cassuhan niistä tykkää määrättyyn pisteeseen asti kovastikin, kunnes käpy käryää vanhalta mieheltä. Saas nähdä mitä Jeccu tällä kertaa on pienistä mieltä. Viimeksi ne oli aika ällöttäviä sen mielestä :D

Niin, ja loppuun vielä mamman maha 48 vrk.

 Vertailuksi 28 vrk.

Että nyt ei oikeasti enää ole paljoa, saako alkaa jännittämään?

ps. Törmäsin netissä kuvaan Osbournen isästä, nimeltänsä Fozzy av Ulfsäter. Varastin sen surutta, aika komee mies sekin, vai mitä!

Kommentit