Valmisteluja matkaa varten

Jippo aloitti tosiaan juoksunsa 27.11. maanantaina, ja sen jälkeen onkin järkkäilty kuumeisesti mm. näitä asioita.

Koiraan liittyen:
- passi
- astutussopimukset (onneksi Suomi on kaksikielinen, niin Kennelliiton sopparit saa myös ruotsiksi)
- ekinokokkimadotus (itse käytän 28 vrk sääntöä, haluan että asiat ovat järjestyksessä jo ennen lähtöä. En jaksa alkaa etsimään tuntemattomasta paikasta elliä, joka valvoo lääkkeen annon. Joo, Annikasta olisi varmasti ollut apua, mutta silti.) Ekinokokkimadotukseen liittyen, meidän lähellä Villähteellä on hevostila nimeltä Metsäpirtti, jossa toimii eläinlääkärinä Merja-Liisa Toivonen, hevossairauksien erikoiseläinlääkäri. Aivan ihana ihminen, todellinen maalaiseläinlääkäri. Jalat maassa ilman turhia hömpötyksiä. Siellä mennään käymään sitten myös ultrassa, viimeksi asian hoitaneen ellin arvaus meni aavistuksen pieleen....Hän lupasi että löytää enemmän kuin kaksi pentua :D Kuulemma on ollut melkoisen hyvä ultraaja, ja todellakin toivotaan että niitä pentuja sitten useampi mahasta aikanaan löytyy!

Itseen liittyen:
- passi, koska pitää olla henkilöllisyystodistus, ja ajokortti ei sellaisesta käy.
- matkavakuutuksen todistus piti tilata, olen onnistunut kadottamaan liiton kortin, joka olisi käynyt muuten, joten se sertifikaatti käy sitten jos jotain sattuu.

Autoon liittyen:
- rekkarin tekninen osa (jota nykyään ei enää tarvitse autossa, joten sitä ei edes anneta). Saa hakemalla lähimmältä katsastusasemalta, tai tilaamalla Trafilta.
- Green card, eli todistus pakollisesta liikennevakuutuksesta. Ei pakollinen Ruotsissa, mutta varmuuden vuoksi. Tulipa samalla puheeksi auton vakuutus, hän vähän "tarkisteli" sitä, niin auton vakuutukset tippuivat 300 egeä/vuosi :O Olipa kannattava puhelu!
- maastavientitodistus autolle. Ei tartte jos oma auto ;) Eipä satu olemaan. Onneksi tämä tuli kaverin kanssa lenkillä puheeksi, ei olisi ollut hajuakaan tällaisen lapun tarpeellisuudesta.

 Ja vielä puhelin! Ettei poksahda hurjia puhelinlaskuja Facebookia selaillessa. Tarkista liittymäsi!

Ja tämmöisiä pikkuvinkkejä lisäksi:

-Viroon matkustettaessa ensiapulaukku ja jauhesammutin ovat pakollisia, heijastinliiviä suositellaan. Ruotsiin matkustettaessa ensiapulaukkua ja heijastinliiviä suositellaan, jauhesammuttimesta ei ole määräyksiä. Jauhesammutinta ei kyllä ole. Muut tarpeet löytyy.

Työt sain järkättyä ihan loistavasti, onneksi on mahtavat ja joustavat työkaverit. Sen verran Jippo tässä auttoi aloittamalla juoksut niin hienosti, että mulla sattuu olemaan neljän vapaat, jotka osuvat työvuorolistaan kuuden viikon välein. Olipa onni, järkkäsin keskiviikkoyön pois, ja seuraavan viikon maanantain iltavuoron. Tarvittaessa voin vielä pidentää olemista, mutta tuskinpa tarvitsee. Ensin ajattelin että kurvaan vielä töihin klo 14, kun satamassa ollaan aamulla klo 7.15. Työkamut vähän toppuuttelivat, että saatat olla pikkusen väsynyt siinä kohtaa :D Totta.

Progetestejä ei oteta tälläkään kertaa, kotona on ne kaksi urosta, jotka kyllä kertovat milloin parhaat päivät alkavat olla lähellä. Eikä ne testitkään kuitenkaan koko totuutta kerro. Viimeksi astutuspäivät olivat 12. ja 13. juoksujen alusta, nyt ollaan perillä päivät 11-14. Että eiköhän se tuohon haarukkaan osu.

Ja tietty sitten laivamatkan, ja hotellin/hostellin varaukset. Varasin huoneen viehättävästä hostellista, joka sattuukin olemaan reilun kahden kilometrin päässä Annikan kodista.


Päätin lähteä Siljalla Turusta, vaikka sinne meiltä pidempi matka kuin Helsinkiin onkin, koska se menee Tukholmassa helpompaan paikkaan auton kanssa matkustettaessa. Tuostahan pääsee melko näppärästi E20-tielle, jota pitkin matka jatkuu kohti Trollhättania.


Kun vertaa sitä tähän Viking Linen satamaan, joka on ihan Tukholman keskustassa. Juuei. Apua.


Kun tässähän nyt sitten kuitenkin kävi niin, että lähden matkaan yksin. Reissukavereista plan A) eli Kimi, ei saa kuskia niin pitkäksi aikaa, ja pikkujouluaikana ei paljoa auta autoa seisottaa turhaan. Ja plan B) eli Hannan isällä 75 v juhlat, joihin tietenkin tarvitsee mennä. Uppista vaan. No, kyllä mä pärjään! Eniten jännittää se laivaan meno, ja kunhan sinne pääsee, niin samanlaisia teitähän tuolla ajellaan kuin Suomessa. Ja minähän nyt kurvailen melkoisia reissuja itekseni muutenkin, eipä siinä. Niin siis, muistinko mainita että en ole ikinä käynyt auton kanssa missään reissussa :D Enkä muutenkaan ajanut ulkomailla. Että semmoista.

Tuleehan siitä tosiaan matkaa, Tukholmasta Trollhättaniin vielä 433 kilsaa. Laiva on aamulla satamassa klo 6.15, miten pitkään siinä nyt sitten menee, että sieltä ulos pääsee. Ajaa varmaan muutaman pysähdyksen taktiikalla noin 6 h majapaikkaan. Eli tällä suunnitelmalla oltaisiin perillä n. klo 14 torstaina. Matkaan lähdetään kotoa keskiviikkona klo 15.30, meiltä ajaa Turkuun n. kolme tuntia (250 kilsaa), ja lähtöselvityksessä pitää olla vähintään tuntia ennen auton kanssa. Laiva lähtee klo 20.15. Melkeinhän sitä sitten ollaan matkaa tehty 24 h siinä kohtaa. Että semmoiset valmistelut, toivotaan että hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty! Nyt vaan peukut pystyyn, ja toivomaan että reissu on onnistunut ja tuloksellinen :)

Kommentit