Tuplanolla ja rallattelua

Oman seuran kisat, olivat jo 28.10. Päivitykset jääneet. Tuomarina Johanna Nyberg, kivoja ratoja, joissa muutamia kinkkisiä kohtia.

Eka radalla putki-puomierottelu, josta olin silleen että "tää me osataan, Jippo osaa tän". Ja siitä sitten hylly :D Tulee niin loivasta kulmasta, eikä käänny tarpeeksi, niin näkee vain sen putken. Olisi vaatinut tiukempaa ohjausta siinä. Uusinnalla eri kulmasta nou problem. Moni koira meni vastiksella ohi puomista jo tuossa, kun kääntyivät niin paljon. Ei Jippo, hahah. Laajaliikkeinen elikko. Ja aivan super puomin kontakti!! Mä sivuirtoan, enkä varmistele tasan yhtään, niin tulee just oikein! Jee! Siisti hylly.

Toka radalla myös puomin kontakti hieno, ei vaan tule ihan 2 on 2 offiin, vaan jää just siihen reunalle. Kelaan päässä, hyväksynkö, jos käsken uudelleen pomppaa pois, enkä halua että jää semmosta mielikuvaa päähän. Joten hyväksyn. Aika monta ajatusta tuossa ajassa ehtii miettimään :D Keinulla ehtii jo katsomaan väärää putken päätä, TÄHÄN NÄIN ja oikeaan päähän putkea. Alussa tuo kolme hyppyä, ja siitä vinoon putkeen, sujuu mielestäni aika kivasti. Tässä ei näe, mutta en siis ole kovin lähellä sivusuunnassa noita hyppyjä, ja kun lähetän vikalle hypylle, en varmistele putkeen menoa jotta ehdin ohjaamaan sen jälkeisen hypyn. Hyvin meni!

Kolmas rata hyppäri, alussa tiukka käännös taas putkeen kolmen hypyn jälkeen. Hyvin onnistuu myös pimeään putkikulmaan lähetys. Reagoi tosi hyvin rytmitykseen putken jälkeen, kun pitää kääntyä keppejä kohti. Pelkäsin että lähtee hakemaan edessä olevaa hyppyä. Hitaahkot kepit, hakee putken jälkeen pituutta, mutta onneksi kääntyy kuitenkin sinne minne pitää. Tuosta suoran putken jälkeisestä elämästä, tiesin että noin 99 % varmuudella kääntyy väärään suuntaan, en tiedä mikä hitto siinä on. Viskileikkauksen kääntyy taas aina oikein, ei mitään ongelmaa. Meinasin ensin, että olisin antanut mennä edellä, ja tehdä takaaleikkauksen, mutta sillä se tosiaan kääntyy väärin. Kosken Virpi antoi hyvän vinkin, että kokeile keilata se vähän niinkuin sylkkärillä sinne taa. Ja ei. Tuo pitää ottaa yksinään treenin alle, en tiedä miksi se tekee noin. Tuo tilanne jossa kaksi hyppyä "aurassa", on joku ihmeen tekemätön paikka sille. Noh, sillä osaan reagoida siihen, ja saan sen hypyn taa kuitenkin, ja sitten jatko on vähän tökstöks sen takia, mutta nollalla maalissa lopulta! Mietin nyt tätä kirjoittaessa, että pitäiskö alkaa tekemään tommosiin tilanteisiin se viski, mutta olisko se vähän huijausta, kun seuraava este ei sitten siellä missä pitäisi sillä ohjauksella. Nyt pitää ottaa video mukaan, ja lähteä hallille testaamaan :D

Mutta siis, tuplanolla nro 2 taskussa, jee! Tähän väliin avaudun vähän Sagin toiminnasta. Että anteeks nyt vaan, mutta nyt on jo marraskuun puoliväli, eikä VIELÄKÄÄN ole kerrottu kriteereitä vuoden 2018 SM-kisoihin!! Sagin sivuilla lukee edelleen näin: "Yksilö SM-kilpailujen 2018 ja joukkue SM-kilpailujen 2018 tulosvaatimukset julkaistaan myöhemmin. Alla 2017 tulosvaatimukset."
Sen takia mekin nyt ollaan kisattu enempi, jos (ja kun?) siellä yhtäkkiä keksitäänkin, että pitää olla sitäjasitä tehtynä ennenkuin kriteerit täyttyy. Kun tässä nyt sitä astutusta ootellaan, ja pentujen jälkeen ei paljoa ehdi kisailla ennen kesää, niin pikkasen on epävarma olotila. Jotta onko tämä joku hemmetin rahastusmeininki -kisatkaa nyt hulluna, ja sitten ollaan että hahhaaaa! Samat vaatimukset kuin ennenkin! Ärsyttää tommoinen. Että jos on muilta jäänyt tuommoinen pikkuseikka huomaamatta, niin kerätkääpä nollia "varmuuden vuoksi"!

No mutta. Me nyt on siis kerätty yhteensä 13 nollaa, ja niissä kaksi tuplaa, joten jos ei riitä, niin sitten ei kyllä mahda mitään hitto. Laskennallisesti, jos Jippo astutetaan esim. 15.12., pennut syntyvät about 15.2., luovutus 15.4. ja siitä aletaan kunnon kohotus, niin eipä siinä paljoa aikaa enää mihinkään nollien keruulle jää. Plus että on olemassa myös nämä säännöt (ja pitääkin olla, eikä tulisi mieleenkään kyllä tuossa aikavälissä kisata) Kilpailuun ei saa osallistua: Kantava narttu 30 vuorokautta ennen arvioitua penikoimista (arvioitu aika = 63 vrk ensimmäisestä astutuksesta) ja alle 75 vrk penikoimisen jälkeen. Loistava puolihan tässä on se, että kun Jippo on niin hyvässä kunnossa, palautuminen on nopeaa. Aivan hämmästyin ensimmäisten pentujen jälkeen, miten nopeaa se onkaan. Nyt on käyty myös fyssarilla, että saadaan kaikki jumit kuntoon, ja paikat auki kun tulee semmoinen kunnollinen tauko kisoista. Enkä ole meinannut kyllä treenatakaan, annetaan nyt kunnon lepo koiralle. Tosin, meinaa olla vähän virtaa tassuissa nyt :D

Onneksi on se rallytoko, jota päästään treenaamaan vielä pikkuisen kuitenkin! Kun juoksut alkaa, nämäkin treenit jää kokonaan tauolle, meidän hallissa kun ei saa juoksuiset treenata. Tähän taitaa olla tulossa kyllä muutos huhujen mukaan.....Linkissä pikku video meidän viime viikon treenistä, ekaa kertaa "kisanomainen". Noilla treenimäärillä, sehän menee ihan hemmetin hienosti! Meidän seuruu on ihan täysin näyttelyseuruuta, kaikki "tokonomaiset" liikkeet se on oppinut keittiötokona poikien kanssa vahingossa. Niinkuin maahanmenot ja istumiset yms. Sillä olis kyllä hurja potentiaali ihan tokoonkin, mutta nääääh. En jaksa. Rally on hauskaa temputtelua, siitä se tykkää :) Koutsi oli vähän sitä mieltä, että te ootte ihan kisavalmiita, mä vähän toppuuttelin omalta osaltani. Että kun ei mitään käsitystä, mitä siellä pitää touhuta ite. Pitäis käydä katsomassa yhdet rallykisat edes ensin. Omalla seuralla olisi justiin ollut, mutta tietty työpäivä. Tuo hihnan lukko kun ei saa nousta, niin aika monta vähennystä olisi mennyt tossa lopussa :D Onneksi sitä kisaamista itsessään ei tartte opettaa, eikä palkattomuutta, hyvin näkyy tekevän ilman palkkaa tuossakin. Mulla ei siis ole kädessä mitään namia, vaikka saattaa siltä näyttääkin :) Kivaahan tämä, monissa kohdissa pitää vaan unohtaa se tokomaisuus, eikä laittaa joka paikkaan perusasentoa, niin pärjää pitkälle!

Kommentit