Engla kylässä ja Tampere KV:ssä


(Tämä postaus on muutaman viikon koneella keskeneräisenä roikkunut, mutta nyt sain aikaiseksi jatkaa.)

Enska kävi meillä kylässä muutaman päivän ajan männä viikolla. Sen luonne on kyllä tasan just sitä, mitä olen toivonutkin. Vahvaluonteinen, iloinen, avoin narttu. Käytiin tekemässä sillekin susipatsastesti, pimeällä kaikenlisäksi vielä. Rohkeasti häntä pystyssä, matalan murinan kera se kohdattiin. Haistamaan meni reippaasti, takaa kuitenkin ensin, ja sitten kun se tietenkin oli hajuton, kiinnostus loppui siihen. Välissä piti haukahtaa toiselle koiralle, nyt kun osaan ladata videoita puhelimesta suoraan youtubeen, niin tässä vielä todistusaineistoa. Se patsas on nimittäin kohtuullisen iso, reippaasti Jeccuakin isompi. Tämmöiset reaktiot meidän muilla koirilla: (jotka kyllä kävivät siellä päivänvalolla, niinkuin kuvasta näkyy) "Cassu ei tullut lähellekään eka kerralla, Jippo kiersi ensin takakautta haistamaan pepun, reippaasti kylläkin, häntä ylhäällä ja Jeccu meni suoraan edestä naamalle, ja kusi päälle. Kaks kertaa. Että semmoiset hauvat meillä." Schapendoes ry:n luonnetesti on taas ensi syksynä, ja sinne meinataan Enkku viedä. Se on silloin 2 v 4 kk, enkä usko että tuon koiran luonne enää muuksi muuttuu. Ja on sitten tulevaa astutusta varten sekin pois alta. Näillähän ei kyllä luonteen testausta vaadita, mutta suositellaan, jotta päästäisiin valitettavasti rodussa esiintyvästä arkuudesta ja liiallisesta pehmeydestä eroon.


Sitten me käytiin tietysti myös aksaamassa, piti nähdä että miten se tekee töitä. No sehän on vielä ahneempi kuin äitinsä, jos mahdollista. Reija laittaakin aina pikku videoita treeneistä, niitä on kiva katsella. Uusi halli ei aiheuttanut mitään ihmetystä, enkä sitä kyllä uskonutkaan. On se niin paljon kiertänyt näyttelyitäkin, eikä se ole ollenkaan sen luontoinen että uusi paikka haittaisi. Eikä kyllä Fifokaan mitään ihmetellyt, kun sen kanssa treenailtiin. Tehtiin pikku radan pätkää, hienosti hakee myös putken, vaikka helposti olisi voinut jo tuossa viimeisessä toistossa sen ohittaakin, ja mennä suoraan palkalle. Lisäksi keinua, koska siinä tulee kolinaa, liikettä yms. Pääsin taas vähän katsomaan miten se suoritetaan. Pentunahan Engla oli se, joka ekan kerran keinun nähtyään juoksi vaan suoraan läpi välittämättä mitään. Tässä pikkuvideo siitä keinusta, pitää pyytää taas lainaan tuo Suvilta, jos Kimi ei rakenna meille omaa :) Saa nähdä käykö ennustukseni toteen. Ainiin, Bertta=Engla. Hieno tyttö, tykkään kyllä tosi paljon!

Eilen sitten oltiin Tampere KV:ssä, minäkin pääsin tällä kertaa mukaan. Engla ekaa kertaa nuorten luokassa, tuomarina Barbara Muller Sveitsistä. Hienosti ja iloisesti (ja pikkuisen vallattomastikin) Enkku esiintyi, tälle tuomarille aivan liian vähäkarvainen. Oli Reijalta kysynyt, että onko turkki vaihtumassa vasta? Ja muutakin siitä huomauttanut, onneksi se nyt kuitenkin on uusiutuva luonnonvara. Tuloksena siitä johtuen EH.

Tykkään kauheasti tuosta sen hännästä, kaartuu kauniisti seisoessa. Ja kun liikkeelle lähdetään, nostaa sen heti ylös heilumaan.




Ihan en ylälinjakommenttia tuosta arvostelusta allekirjoita, mutta muuten kyllä. Samallalailla pleasing head and expression oli Ransullakin, Jipon veljellä. Minä esitinkin eilen sen kehässä, onpa sen kanssa helppo mennä. Esiintyy kauniisti, eikä ole ollenkaan niin villi kuin isänsä :D On sillä kyllä kaunis liike! Ransu oli eilen PU2, voittajana Nille. Samoin kuin kevään Tampereen näyttelyssä :) Eikä kyllä huonolle hävitty, tykkään itsekin Nillestä tosi paljon.




Testataanko, kuinka moni lukee blogia? Jipon juoksut alkoivat justiinsa......iiik miten jännää! Reilun viikon päästä sitten reissuun!

Kommentit