Engla ROP Hämeenlinnassa!!

Olipas eilen aika huikea näyttelypäivä! Hämeenlinnassa ihanalla paikalla, nurmikentällä järven vieressä kauniissa kesäsäässä. Tuomarina Tarja Löfman, ilmoitettuna 14 schapea. Kaikki olivat jopa paikallakin, 7 urosta ja 7 narttua. Junnuluokat molemmissa isoimmat, 4 koiraa niissä molempia laatuja. Nuortenluokassa uroksissa kaksi, ja yksi avossa. Nartuissa toisinpäin. Kehän reunalla tiesivät kertoa, että ei ole mikään erimaatti tämä tuomari, heiluu T:t ja H:tkin. Aiemmin en ole hänen kehää koskaan seurannut. Tämä tuomari myös nostatti pöydälle koirat.

Pomppaloikista paikalla uroksissa Milo ja nartuissa Engla. Junnuja tietty molemmat. Arvostelu alkoi, ensimmäinen uros sai H:n, ja seuraava ERIn ja sitä seuraava EH:n. Sitten oli viimeisenä Milo, ja Sanna on kyllä niin mahtava tuon Milon kanssa! Niillä on niin hieno yhteistyö, ja kontakti, upeasti kyllä Milo esiintyi! Kauniilla ravilla, ja seistä tönötti sen iäisyyden siinä tuomarin edessä. (joka kestää muutaman minuutin, mutta on sillä hetkellä iäisyys. Ihan kuin paikkamakuu tokossa :D)


Ja kehäsihteeri liputti Milollekin ERI:n! Minä kiljuin ilosta jo tässä vaiheessa, ihan mahtavaa! Kun edelleen olen sitä mieltä, että Hans ihan pikkasen arvosteli alakanttiin junnu-urokset Tampereella. Sitten junnut uudelleen kehään luokkajärjestystä varten, Milo toisena järjestyksessä jonossa, ja kun kehä oli kierretty, tuomari siirsi Milon ensimmäiseksi! No sittenhän mä vasta kiljuinkin superia siellä reunalla. OMG. SA:ta Milo ei vielä saanut, liian junnumainen. Noh, sehän se onkin ;) Sanoinkin Sannalle ja Annulle, että Jeccu keräsi junnuna aika monta sileetä eriä ja jonkun eh:n maininnalla: pitää saada lisää massaa. Se on hemmetin hyvä, että junnu-uros ei ole vielä vuosikkaana valmis, ei missään nimessä pidä ollakaan. Milossa on niin hirveästi samaa kuin Jecussa. Sen pää on ihan spitting image, kevyt luusto, kropan mittasuhteet kyllä erilaiset, mutta asennehäntä löytyy myös Milolta :D Aivan ihana <3


Milon arvostelu:

Uroksissa ei sitten enää nuorten luokassa eriä tullut, ainoa avossa ollut sen sai, joten suoraan paras uros. Eli periaatteessahan Milo oli urosten kakkonen sitten! Jos tässä nyt vähän intoilee lisää :D

Noniin, sitten vuorossa nartut, ja taas sama homma, eli Enkku junnuissa vikana. (Kuka käski laittaa P:llä alkavan kennelnimen?) Kauhee sentään mikä jännitys. Enkun karvanlähtö on sentään loppunut, että alkaa jo kasvattaa uutta tukkaa. Mutta on se vielä kyllä kamala. Varsinkin sen häntä. Naurettiin siinä kehän reunalla porukassa, että siellä on kaksi karvallista ja kaksi karvatonta junnua kehässä. Schapeihmiset on kyllä niin mukavia, sai taas uusia tuttujakin, kaikki kannustivat toisiaan, ja taputettiin ja oltiin iloisia kun toisen koira esiintyi hyvin.

Ensimmäinen narttu sai EH:n,  ja toinen "karvaton" T:n ja kolmas ERI:n. Olin siinä vaiheessa varma, että semmonen T meillekin heilahtaa. Enkku ei eka kierroksella mennyt yhtään raviaskelta, lähti iloissaan laukkaamaan, kun varmaan ajatteli että ihanaa, nurmikenttä ja nyt leikitään! Siinä kun Reija odotti vuoroaan, sanoin että nyt pistät pari perkelettä peliin, ja sen pikkuakan kuriin yksilöarvostelussa. Se on kyllä semmonen junttura, että se ei maanittelulla mee miksikään. Lisäsin vielä, että älä sitten siinä tuomarin eessä kiroile :D No, Reija sanoi että hän vaan mielessään mietti niitä kirosanoja, mutta johan muuttui neidin asenne. Hyvin ne vaistoaa ;) Sen jälkeen esiintyi tosi kauniisti hyvällä askelella. Tuomarin edessä se kyllä osaa seisoa nätisti. Auttoihan siinä sekin, että sai mennä yksin, eikä muiden kanssa. Lähti vähän lapasesta...No, sitten Englallekin vilautettiin punaista! Ja taas kiljuttiin, juhuu! Kierros vielä ympäri muiden kanssa, ja taas tuomari siirti Pomppaloikan ekaksi! Mahtavaa! Ajattelin että no tuskin narttujunnullekaan sa:ta tulee, mutta sekin vielä saatiin!
 Otettiin sitten siinä muitten narttujen arvostelun aikana äkkiä sisaruskuva. Tulipa tosi hyvä :D

Nuorten luokan narttu sai EH:n joten jäljellä oli siis enää avoimen luokan nartut. Molemmat saivat ERI:n, mutta vain ensimmäinen SA:n. Joten, sitten paras narttu-kehään, jossa oli vain ne kaksi narttua. Reija ja Engla pistivät parastaan, ja tuomari ohjasi heidät ykköseksi! No se oli kyllä superia kerrassaan! (ja joo, olin tosi hillitty enkä kiljunut yhtään tässäkään vaiheessa. Reija sanoi, että ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua :D )Reija oli jo ihan pihalla, sanoin että tänne ne laput ja ruusukkeet, nyt vielä roppi-kehään samantien. Olin ihan varma, että laittaa uroksen voittamaan, josta tuli muotovalio, mutta ei! Punaista ruusuketta tarjottiin Reijalle, ja hänhän sen iloisena vastaanotti. Aivan käsittämätöntä. Kyllähän oli huikea päivä. Ryhmiin ei voitu valitettavasti jäädä, kun Reijan tyttärellä oli sovittu meno. Eihän tuommosta ees aateltu tapahtuvaksi. Tuomari oli tosiaan tiukka, 14 koiraa, 5 eriä, joista vain kolmelle SA.


Englan arvostelu:
Palkinnoksi Enkku pääsi uimaan muiden schapejen kanssa, niillä oli Lunan kanssa melkoiset vesileikit. Olipa kiva nähdä noin monta koiraa ja mukavaa porukkaa näyttelyssä! Nähdään taas jossain :)Kommentit