Timon viikkotreeni ja rallytokoa!


Semmoista tarjolla Timon treenissä tällä viikolla. Hassua, miten sitä ajattelutapa on tässä muuttunut. Kun sain tämän treenin säpossa, eka ajatus oli että no onpa helppo treeni tällä viikolla, että tässähän vaan juostaan. Aiemmin olisin aatellut että: no miten sen saa tosta vitoselta kutoselle, ilman että menee putkeen, tai että miten sen muka saa puomille eikä putkeen, tai että miten ohjaan 13-14, tai että miten ehdin esteelle 21 tekemään niiston. Selvästi siis oppinut jotain, ja sitä kautta saanut itsevarmuutta näille radoille? Tai ylipäätään meidän yhteistyö on parantunut treenaamisen kautta, ja tiedän jo miten se kulkee, ja missä se on milloinkin kun teen jotain, eli oma ajoitus sitä kautta parantunut. Alkaa tuntumaan ihan siltä, että me ollaan tiimi <3 Olen oppinut ehkä laskemaan irti siitä Cassu-ajattelusta, ja oppinut miten Jippo kulkee. Eihän siihen montaa vuotta mennytkään....

No niin, siis alussa menin about 2-putken puoliväliin, siitä vaan persjättö tuohon 2-3 väliin, niisto neloselle, valssi vitoselle, vastis kutoselle. Sitten taas katsellaan kauniisti kun kii-kii toimii <3 Puomille jää 2 on 2 off, siitä niisto 8, lähetys putkeen ja 10-11 väliin kutsumaan. Valssi 11, vastis 12 ja putkeen. Itse siis leijeröidään tuo puomi. Tuossa putkessa koira vietti sen verran aikaa, plus että siinä on vielä A joka hidastaa, kun itse ei tartte kuin ottaa muutama askel, niin ehdin tekemään valssin 15, ja linjaamaan koiran hyvin hypyn 16 kautta putkeen. Sitten vaan taas siirryttiin ottamaan vastaan 18, juoksejuokse ja tekemään persjättö väliin 20-21. Siihen niisto, ja kepeille ja loppuhan onkin suoraa.

Joitain kohtia hiottiin, ja alkuun Jippo jätti tuon keinun tekemättä, juoksi vaan ohi siitä? Oli aika ahdasta, ja minä juoksin vielä vieressä, että olisko ollut jotain asian kanssa tekemistä. Tehtiin sitä pelkästään pari kertaa, niin meni kyllä ok. En tiedä, eikä Timokaan tähän mitään fiksua selitystä keksinyt. Jatkossa sitten kyllä radan osanakin ihan fine.

Sitten taas perinteiset: alkuun, ja mene nyt tekemään se illan ainoa nolla. Ollaan vika treeniryhmä, ja siinä aiemmissa ryhmissä kuitenkin aika maineikastakin väkeä on ;) No eihän siinä, sehän me sitten tehtiin! No okei, se tietysti tämän ainoan kerran pomppasi puomilta, vaikka kaikki muut kerrat otti kontaktin tosi hienosti, eli palautin sen. Mutta muuten koko rata nollana! Enkä meinannut edes kuolla, eli munkin kunto kasvanut :) Juhuu! Tulipa hyvä mieli. Tajusin justiin, että enää kaksi treenikertaa jäljellä, ja jos en saa vaihdettua työvuoroa, niin seuraava jää väliin. Mitä me sitten tehdään?? Apua! Tosin sitten Jipon juoksutkin alkaa toukokuun lopulla, että eipä siinä sitten treenaillakaan. Ja juoksuhoitoonhan se taas joutuu. Hyvä lähtökohta SM-iin, hae koira juoksuhoidosta ja ajele samaan hintaan Lappeenrantaan :D Ei mahda mitään, elämä on.

Ja sitten perjantaina aloitettiinkin rallytoko! Ekat treenit, ohjaajana Minna joka on myös tokoilija. Joten, tokoihminen joka neuvoo tokoihmistä rallyssä. Aivan loistavaa, mäkin jopa tajusin mitä pitää tehdä! Kun mä kysyn että miten tää tokoon verraten tehdään, ja Minna tajuaa mitä mä tarkoitan, niin mähän saatan vaikka oppiakin tätä rallya :D Käytiin tällä ekalla kerralla läpi kaikki käännökset, ja "liikkeet" (mikskä niitä rallyssä sitten sanotaankaan) mitä alossa tulee vastaan. Itselle on kauhean vaikeaa tajuta, miten paljon siinä saakaan auttaa tokoon verrattuna. Ja yritän sitten turhaankin selvitä ilman avuja, edelleen olen sitä mieltä, että Jiposta ei tokokoiraa tule, joten sinänsähän se on ihan sama vaikka auttaisikin.

Oltiin ulkokentällä, samaan aikaan teki kaksi muutakin koiraa. Tämä on tosi hyvä, kun eihän Jippo ole tehnyt kuin aksaa jossa samaan aikaan ei muita kentällä ole. Tosin eipä sillä ole väliä, se keskittyy kyllä hyvin tekemiseen, vaikka irti olikin koko ajan. Kun mä en sen hihnan kanssa kyennyt ollenkaan suoriutumaan. Treenata täytyy vasemmalle käännöstä, eli vaikka vadin päällä kotona sitä ympäri pyörimistä. Semmosta kun ei ole tarvinnut tehdä, niin sitä ei osata. Myöskin se pomppiminen olis kiva saada pois :D Minna vaan tuumas, että on se ihanan innokas. Täytyy ne kylttien suoritustavat opetella, ne kun poikkeaa tokosta kovasti. Ja keksiä kauhea määrä käskyjä, siinäpä sitä onkin hommaa. Sivulletulot molemmilla tavoilla, suoraan edestä se jo osaa, takaa kyllä niillä käsimerkeillä muttei ilman. On kyllä hauskaa, että on semmosta ei-niin-vakavaa tekemistä, ja Jippohan kyllä tykkää puuhastella kovastikin! Tykkäsin kyllä itsekin tästä touhusta, jatkoa seuraa!

Kommentit