Typerä ihminen

Menin sitten ja pilasin Jecun tokokokeen sunnuntaina. Ai että otti päähän, voishan sitä vähän ajatella. Cassulla kun on aina ollut jossain kehän reunalla palkka, eikä se sitä mitenkään jää miettimään, eikä sinne hinkua. Kun työt on tehty, niin sinne palkalle juostaan yhdessä ja juhlitaan. Toki voisi ajatella, että niin-eri koira-eka pidempi koe-ikinä ole ollut palkkaa kehän reunalla, pitääkö se lähteä kokeilemaan sitten justiin siellä kokeessa tätäkin??? En kyllä edes ajatellut että se voisi noin häiritä! Se kun on tietty ollut vasta alon ja avon kokeessa, paikkamakuun jälkeen palkka on haettu autosta, eikä se ole mitenkään haitannut. Nyt auto oli sen verta kaukana, että toin kehän viereen, koska oltiin ekana paikallolon jälkeen suoritusvuorossa. Kannatti. Not. Sarjassa opitaan kantapään kautta asioita.

Paikkamakuu meni tosi hienosti, alas yksitellen ja ylös yksitellen, niin kuin nykyään tehdään. Ja kun sekin kerrankin kuvattiin, niin laitetaanpa linkki siihenkin. Kymppi tuli. Tuossa kuvassa näkyy keltainen kassi, jossa se halvatun palkka oli, kaverin tuolin alla. Tää paikkamakuuporukka on muuten tasan sama, kuin muutama viikko sitten epiksissä :D Nauratti silloin, kun liikkuri unohti että pitäis mennä yksitellen maahan, ja me ohjaajatkin muistettiin se vasta piilossa, niin mentiin oven raosta kurkistelemaan ja pyytämään että halutaan mennä uudelleen. Saatiin mennä :) Hyvin se meni kaikilla silloinkin. Ja muistin palata koiran oikealta puolelta!


Siis tuomari tosiaan keskeytti kokeen, koska Jeccu poistui kehästä, eikä päästy ekaa osiota pidemmälle. Se lähti hienosti ruutua kohti, ja matkalla päätti että nyt oon kyllä jo ansainnut palkan,
ja oli kovasti kassille menossa. Se lähti sinnepäin jo seuruun juoksussa, ja poistui hetkellisesti mun luota parin metrin päähän, josta syystä siitäkin tuli nolla.

Muutenhan tämä seuruu oli aika mallikasta, peruutus nyt on ihan p:stä, mutta muuten paikka on hyvä, kontakti ja ilme tosi ihanat. Juoksuosuudessa käännökset pitää saada tiiviimmiksi, mutta veikkaan että siinäkin se ajatus oli jo muualla.

huomatkaa sekä tuomari-Riikan että Jecun ilmeet <3
Päästiin sentään yhtä uutta liikettä kokeilemaan, eli puolikasta zetaa. Sehän menikin tosi hienosti, 9 tuli. Oletan että Riikka rokotti tuosta asentojen oton hitaudesta, mutta Hepun täytyy miettiä kovasti mitä tehdään :D Ja mieluummin niin, että se oikeasti kuuntelee ja tekee ne oikeat asennot, kuin se että alkaa arpomaan. Tähän tosi tyytyväinen!!

Luoksarissa Jeccu ennakoi! What? Eipä ole tätäkään koskaan tehnyt, pysähtyi ennen käskyä?? Jouduin siis antamaan lisäkäskyn sille luoksetuloon, eli tästä vitonen. Jotenkin kuvittelisin, että tämäkin liittyy siihen palkkaan. Se vilkuilee sinne suuntaan tuossa alussa kovasti. Ihanan täpäkästi menee alussa maahan kyllä.

Sitten siirryttiin siihen ruudun aloituspaikkaan, se katsoo ja löytää ruudun kuiskatulla: Missä ruutu?-lauseella, ja se jopa lähtee suoraan ruutua kohti, mutta kesken matkaa kaartaa oikealle. Saan pysäytettyä kerran ennen kehänauhaa, mutta toisella käskyllä jatkaa matkaa samaan suuntaan. Hetken mietinnän jälkeen se kumminkin käskyllä jopa palaa takaisin, vaikka harkitseekin aika pitkään ;) Tähän se sitten koe loppui. Kanssakisaaja kysyi, että mihin se lähti, kun ei siellä edes ollut mitään. No oli siellä, se hemmetin kassi. Never again. Riikka-tuomari oli ihana, kun kävin kaikkien suorituksen jälkeen vielä sanomassa kiitos ja anteeksi, niin halattiin ja hän oli vilpittömästi myös harmissaan siitä että koe keskeytyi, kun Jeccu tekee niin ihanasti töitäkin. Tuosta seuruukuvasta sen näkeekin, miten ihana ihminen hän on ja millä asenteella hän kokeita tuomaroi :) Suuri kiitos hänelle tsempeistä! Ja joo, liikkurina ollut Marko kanssa ripitti mut, hän kun meitä myös kouluttaa. Krhm.

Muutama kuva vielä kokeesta, suuri kiitos muuten kaikista kuvista Jemina Immoselle!

luoksaria
 
luoksaria vielä

kontakti <3

Niin, oltiinhan me toki Cassunkin kanssa kokeessa. Ja itse asiassa aamulla, että Jeccu oli vasta sen jälkeen. Mutta tuo sen osuus vaan jäi yllättäen vahvemmin mieleen. Cassullahan oli tosi kiva asenne, ja ilme, eikä sitä ahdistanut suuremmin muut koiratkaan. Sillä oli tuomarina Pernilla Tallberg, hänen kokeessa en aiemmin ollut ollutkaan. Todella mukava tuomari myöskin.

Paikkamakuusta saatiin molemmista osioista 10! Ja oltiin muutes ainoita meidän porukassa, aika tarkkana tästä oli tuomari, ilmeestä ja tassujen siirtelystä yms.  Cassu loisti <3 Kuvassa Cassun vuoro tulla luo, oli vikana rivissä. Tästä tosi tyytyväinen!!


Pyysin muuten että meidät siirretään ekaksi, oltiin jossain loppupäässä, ja kun Jeccukin oli ekana toisessa kehässä, niin pelkäsin että menevät päällekkäin. No ei ne lopulta olisi menneet, mutta kiva kun sai siirrettyä eikä tarttenut sitä ehtimistä jännittää. Kiitos järjestäjille!

Yksilöt sitten alkoivat sillä uudella liikkeellä, ja niin se meni kuin epäilinkin, eli Cassu hyppäsi mennessä jo hypyn. Sain komentamalla jättämään kapulan rauhaan, ja kiertämään. Otti toki väärän asennon, se olisi ollut istu ja meni maahan. Kysyin tästä tuomarilta, että miten kannattaa tehdä, antaako uusi käsky väärästä asennosta vai antaa olla? Ennen liikettä siis, tiesin jo että kaukana istuminen ei onnistu. Hän vastasi että onhan siinä se vaara, että ei kuitenkaan ota oikeaa asentoa, ja väärästä asennosta miinus on 2, eli saattaa viedä vielä enemmän pisteitä. Päätin siis antaa olla. No sittenhän sillä ei tietenkään mitään väliä ollut, kun meni jo heti alussa väärin. Paluu sieltä kiertämästä meni hyvin, otti kapulan ja hyppäsi ja toi pa:han. Ihan kivalta tää liike tuntui kokeessa tehdä, ihan selkeät ohjeet saa liikkurilta.


Häntä pystyssä, asenne ja ilme <3 Muakin naurattaa, poskipäästä päätellen.
Seuraavana liikkeenä tunnari, ne olivatkin semmoisessa uudessa asettelussa. Ja näitähän on nykyään evl:ssä 8 kpl. Mä olen tästä sitä mieltä, että ne kaikki kuviot on vaan ihmisille visuaalista asettelua, eihän se koira niistä välitä. Ihan samallailla se nenällä sen löytää kuin aiemminkin. Olivat tuommoisessa kulmassa tällä kertaa. Tästä tuomari sanoi, että hankala nähdä kun on niin karvainen koira, tiedetään...itse asiassa, ei kai ne karvat mutta ne korvat jotka laahaa maata :D Mutta ei kyllä liikutellut kapuloita, nopeasti löysi ja toi oman mutta vähän puraisi. Tuomarin kommentti oli että voisi vähän siistimmin tuoda. Totta. Tästä 8.


Seuraavana Cassun bravuuri kaket, ja nythän niitä oli ihana tehdä kun ei ketään takana eikä sivuilla ahdistamassa ;) Tuomari kehui tekniikkaa, ainoa missä liikkui oli s-i vaihto. Sanoi että teknisesti tosi hienot vaihdot. Hyvä Sassu! Näistä 8,5. Siinä eka osio.

Toinen osio alkoi muistaakseni seuruulla, ja meikäläinen kyllä siinä peruutuksessa kääntyili ihan miten sattui :D Muutenkin suoraan kävely vaikuttais olevan tosi vaikeaa.....jestas sentään. Olin ihan varma, että nolliks meni sen väärin kääntyilyn, sekä sen peruutuksen paskuuden takia, mutta saatiinkin 7! Kuulemma peruutus puutteellista, mutta juoksussa oikeinkin mallikasta seuruuta. Oho!


En muista loppujen järjestystä, mutta luetellaan nyt vaikka lappujärkässä. Videoitakaan en ole ehtinyt tekemään lopuista liikkeistä. Zetassa nyt tietty taas istuminen seisomiseksi. Se ei varmaan kertaakaan ole tehnyt tätä kokeessa oikein, ja treenatessa aina! En tajua, mietittiin että mun äänensävy, tai joku on erilainen. Cassuun kun justiin semmoset vaikuttaa. Tästä siis 6,5.

Luoksetulo 9. Tää on hiton hyvä liike nykyään! Pysähtyy nopeasti ja oikein.

ihana kuvakulma :)


Ruutu. No, tässä lähti sinne ruudun suuntaan, stoppasin, ja käskin uudelleen siihen kuvitteelliseen ympyrään. Se todella oli hiekkaan piirretty, että ei sitä millään saanut kohdistumaan sinne. Jäi 20 senttiä ulos rinkulasta, ajattelin että menee jokatapauksessa nollille jos komennan uudelleen, ja päätin olla käskemättä, kun en nyt sitten tiennyt miten sitä lähteä korjaamaan enää niin vähää matkaa. Ruutuun meni hienosti, ja loppuosa muutenkin jees. Tuomari oli tosi ihana, sanoi tästä että tämä on niin vaikea, hän ei tiedä miten sen koiralle opettaisi :) En nyt sitten tiedä, olisiko tästä jotain pisteitä vielä tullut, jos olisin sen siihen ympyrään saanut. Kun tuomari sanoi, että valitettavasti ei nyt mennyt siihen ympyrään. Itse laskin että käskyjä olisi ollut liikaa. Siis nolla.

Ohjattu. Merkille meni, lähti ensin vähän väärin (tää pitää tarkistaa videolta, vai olinko vain liian hätäinen). Haki sitten oikean kumminkin. Tuomarin kommentti oli että voisi mennä ripeämmin merkille. Tästä 7.


Sitten jäätiin vielä kehään seisoskelemaan, liikkuri tuumas että se oli nyt sitten siinä. Me oltais vielä tehty jotain, tuomaria ja liikkuria nauratti :D Menee kyllä ihan sekaisin, kun järkkä on eri aina. Mutta eipä se mitään, lähdettin pois sitten. Ja hyvässä järjestyksessä sinne palkalle. Cassun kanssa on kyllä jotenkin niin helppoa olla kehässä, kun sen tietää mitä se tekee, jaksaa tehdä duunia pitkään ja se nyt kyllä pysyy siinä lähettyvillä varmasti. On kun vetäis vanhat mukavat farkut jalkaan :) Kävi siitäkin joku kanssakisaaja sanomassa, että sen kanssa on varmaa tosi kivaa treenata. No niin on! Ilme ja fiilis oli molemmilla tämä, vaikkakin kuva on ekan osion lopusta otettu. Mutta sama hyvä mieli koko kokeen ajan :)

Kommentit