Tokoa koko elämä

Ainakin nyt tuntuu siltä, oikeastaan mitään muuta ei olla treenattu. Eipä tässä hirveästi kyllä kirmaillakaan, nilkasta meni nivelsiteet lenkillä, joten pitää ottaa pikkasen rauhallisemmin. Joten agility on pois listalta. Ainakin pidemmät radat, voihan sitä keppejä ja puomia tehdä ja muuta pientä.

Mutta tokoahan voi aina treenata! On käyty epiksissä taas Oilin tuomaroitavana ja eilen Markon treeneissä pitkästä aikaa. Meillä on ollut tapana kerta kuukauteen käydä, mutta elokuussa ei päästy elikä silloinhan se on ollut heinäkuuta kun viimeks käytiin. Ja kuulemma ollaan edistyttykin, olishan se toisaalta kamalaa jos ei oltais. On tässä nyt sen verran hommiakin tehty. Muistan kun en olisi halunnut silloin edes yrittää tehdä kakeja, koska se ei onnistunut ollenkaan. Ja nythän ne on melkein tikissään :) Marko kyllä silloinkin pakotti niitä kokeilemaan ja näyttämään. Hyvät tekniikkaopit silloin saatiinkin. Hyvä että pakotti. Jonkun pitää mua välillä vähän potkia sinne ei-mukavuus-alueelle.

Tällä hetkellä mua mietityttää ehkä eniten se, että missä hiton vaiheessa mä käyn hakemassa Jecun kehän reunalle. Milloin se ehtii kiehua yli, ja milloin se olisi vielä siinä hyvässä moodissa, innokas muttei ala keulimaan. Se keuliminen näkyy esim. seuruun edistämisessä, ja käännösten epätarkkuudessa, varsinkin juoksussa. Edistää niin paljon, ettei vasemmalle kääntyminen oikein onnistu, kun joudun kääntyessä "ajamaan päälle", ja se vaan menee eteenpäin, koska sehän nyt ei tosiaankaan väistä. Eikä keskittyminen ole parasta mahdollista. Ja sitä alavirettähän tuosta koirasta ei löydy. Epiksissä ehti mennä yli, eilen oli melko hyvä. Otin sen lenkin jälkeen omalla suoritusvuorolla autosta, laitoin maahan käy siihen-komennolla. (muutamankin kerran, kun pomppas ylös aina heti kun liikahdin) Ja sitten kun oli rauhassa, oltiin höpötelty ja siirrytty kehän reunalle, otin sivulle sieltä maasta. Ja oli hyvä vire! Joten, pitäisköhän uhrata seuraava koe tälle testille. Eli lenkille, autoon, sieltä 5 min ennen omaa vuoroa ulos, ja komento käy siihen. Kun odottaa nätisti, pääsee tekemään. We´ll see.

Episten paikkamakuussa meni naapurin käskystä maahan, ei kylläkään ekasta, vaan siitä tokasta todella painokkaasta maahan-käskystä. Vitsailin kaverille että mä sitten pilaan teidän loppukokeen. No ei vaan, treenattiin sitten sivussa niin että Kiira (syyllinen ;) ) hoki maahan-käskyä eri painotuksilla. Jeccu-parka meni siihen monta kertaa, alkoi lopulta pysymään ylhäällä. Ja se on ollut tässä yleensä hyvä. Tätä pitää myös treenata porukalla enemmän.

Tehtiin eilenkin kokeenomainen siis, ensin seuruu, puolikas zeta, luoksari, ruutu. Seuruu on omasta mielestä melko hyvää, jos tuo yli-innokkuus ei sitä pilaa. Eilistä en tietty nähnyt, ei ollut videota, mutta ainakin nenä oli tuossa käden kohdalla melko lailla koko ajan. Ja ne juoksunkin käännökset onnistui! Peruutus onnistuu jo paremmin, ei kyllä kentällä sitä 8 metrin matkaa, mikä on se pisin mahdollinen voittajassa. Ja tulee pa:han pysähtymisen jälkeen. Mutta vähennys tästä peruutuksesta on 1-2 pisteistä, joten sillä mennään mitä ehditään aikaan saamaan.

Zeta menee aina oikein, jesh! Tällä kertaa istu-maa. Luoksarissa tuli ihan täysiä, mutta pysähtyi melko hyvin. Markonkin mielestä. Tässä episten versio niistä, ei huonot sielläkään :) Ja se samperin ruutu-ei löydy. Lähti kyllä menemään, mutta meni luoksarin lähtömerkin ja ruudun puoliväliin seisomaan. Fokusoi kyllä hyvin sillä missä ruutu-kysymyksellä, mutta usko loppuu kesken matkaa. Näin Marko sen analysoi :) Eli, tätä jatketaan nyt niin että läheltä saa etsiä itse paikan, ja naksuttelen. Läheltä tää toimii aina. Mutta kaukaa lähetettynä vielä alusta apuna. Että sen usko saa vahvistuksen, että on menossa oikein. Ja sitten myös sitä, että ruutua siirretään vinosti lähtöpaikkaan nähden jompaankumpaan suuntaan, ja edelleen sinne on mentävä. Ja jos ei mene, niin viedään nätisti pannasta sinne ruutuun, ei anneta palata takaisin luo vaan sinne nyt vaan mennään. Että tänne sun piti mennä. Jeculle tämä varmasti toimiikin, se kun ei paineistu tuommosista. Vielä puolitoista viikkoa aikaa mestiksiin....Mutta hyvin se on alkanut menemään sinne pääkoppaan, todella hyvin etsii paikan sitten kun sen ruudun löytää. Tätä on nimittäin treenattu nyt aika hemmetisti. Samalla tulee treenattua Cassulle sitä eteen-käskyä, kun sen ruudun laittaa. Cassu jää nyt kyllä taas luvattoman vähälle treenille, mä vaan luotan että kyllä se vanhastaan osaa ne entiset. Muuta sen kanssa ei ehdi tehdä, kuin niitä uusia liikkeitä. Huh.

Seuraavassa pätkässä sitten tunnari, kaket, metsku ja ohjattu. Tunnari tosi hyvä, etsi rauhassa ja oma löytyi pian. Tämä meni epiksissäkin hienosti, *klik*. Siellä kyllä haistelee todella tarkasti oman, ennen kuin sen ottaa. Mutta hallissa varmasti tuo matto tuo omat haasteensa, ulkonahan se on helpompi. Ja olin ihan varma, että se toi väärän, kun muilla oli eri kohdassa oma :D Kakeissa tuli eteenpäin, teki seiso-istu-vaihdon väärin, eli siirti pepun tassujen luo eikä päinvastoin. En tiedä vaikuttiko tähän se, että tein näitä sivussa toisen vuorolla, ja ne meni paremmin. Toistolla näköjään huononi. Nämä on siinä vaiheessa, että kotikentällä osaa, kun on varmempi, mutta ihan vielä vieraassa paikassa ei onnistu. Metsku tasamaanoutona, kun hyppyä ei ollut. Oltiin siis Jokimaan raviradan parkkipaikalla. Kapula jäi vielä pystyyn nököttämään, osasi onneksi kääntää sen ja toi kalisuttamatta. Ei oo kyllä eka kerta, että onnistun kapulan heittämään niin että jää pystyyn. Ohjatun aikana alkoi olemaan jo tosi hämärää, siellä kun ei niitä valojakaan ole. Johtui sitten siitä tai mistä hyvänsä, lähti väärään suuntaan. Eikä millään sinne vasuriin, mihin olis pitänyt mennä. Mietin että treenattiinko oikeaa viimeksi? Tässä pitäis ehdottomasti nyt päästä myös treenaamaan "liikkurin" kanssa, joku vie kapulat ja Jeccu sen näkee. Ettei jää päähän se viimeksi viety. Tosin epiksissä se meni kumminkin näin. Olihan siellä pikkasen enempi tota valoakin ;) Onnistuessaan tosi hieno liike jo.

Ollaanhan me oikeasti edistytty hurjasti, muutamassa kuukaudessa opettanut monta uutta liikettä Jeculle. Eihän ne vielä koevarmoja kaikki ole, mutta sinnepäin vahvasti mennään. Otetaan treenin kannalta nuo kaksi seuraavaa koetta, sitten treenataan taas ahkerasti ja kun tuntuu varmemmalta, niin mennään taas. Marko kyllä sanoi, että se näyttää siltä, että kaiken osuessa kohdalleen, ykkönen tulee. Mutta tosiaan epävarmuutta on vielä. Kaikkein parasta eilisessäkin oli se, että kun oltiin tehty eka osio, Jeccu ei edes kaivannut muuta palkkaa kuin kehuja :) Sitten yhtäkkiä muistaessani syötin sille nakinpaloja siinä "kehän" vieressä. On se vaan mahtava otus <3

Ainiin ja järkytys, menen tammikuussa liikkurikurssille :O Toisaalta mahtava ja toisaalta kauhean paniikin aiheuttava asia. Mutta yksi asia minkä lupaan jos/kun tulen liikkuriksi kokeeseen: Kaket ei ole IKINÄ niin, että koiran selän takana on teltta, kehätoimitsijat, katsojat, muut koirat ja kaikki mahdollinen mitä voi pelätä ;)

Loppuun vielä lisää kuvia pm-kokeesta, kuvaaja Kristiina Kerttula. Kuvissa ei ole kuin Cassu, mutta on niin kivoja että laitetaan tähän postaukseen.


menossa ruutuun
hienosti löytyi, kääntymässä mua kohti <3
tää on kyllä ihan paras kuva, tuomari yrittää katsoa mitä Cassu tekee :D
Oma löytyi! Huom silmän katseen suunta :)
Ihania kuvia, iso kiitos Kristiinalle!!

Kommentit

Therese Svanback sanoi…
Very nice to see a blog about schapendoes and with such amazing pictures!
Greetings from Sweden! =)
Tuija Laurila sanoi…
Hi Therese! Thank you, I love to train and compete with my schapendoesen :) How did you find my blog? I looked at yours also, and it was very interesting. Although I`m not so fluent in swedish, but I can understand it :) It´s nice that you left a comment!