Kuulokojeita myynnissä?

Päästiin Janakkalan kokeeseen peruutuspaikalla, joten sinne sitten auton keula lauantai-aamuna. Paikkana melko paljon samanlainen kuin oma halli, pohjaa myöten. Paikallaolopiilo oli se koppi, jossa on myös kanttiini. Etuosa tilavampi kuin agikisoissa, eikä siellä tietysti niin paljon koiria ole odottamassa omaa vuoroaan. Se vähän huolestutti etukäteen tuon ei-niin-sosiaalisen koiran kanssa. Mutta huoli pois, menisin toistekin! Ja menenkin, jos paikkoja kokeisiin saadaan :D Tuomarina ehdottomasti tiukin jonka kokeessa olen ollut, eli Pirkko Bellaoui.

Cassu oli vähän hörhötuulella, voi olla että olisi pitänyt tehdä pidempi lenkki, mutta ei se kyllä yleensä sitä sen enempää rauhoita. Kun huomasi että päästään tekemään, niin ei sitä saa mitenkään "alas". Eikä kyllä tarttekaan, mieluummin teen töitä semmosen iloisen koiran kanssa. Keskittymiskykyä olisin kaivannut vähän enemmän, meni kyllä nyt kuuntelun piikkiin aika monta asiaa siinä kokeessa. Ja tein kyllä odotellessa seuruun askelia, niin kuin aina.

Paikkaistuminen 10. Tästä oikeesti ylpeä, meidän porukasta taisi olla ainoa. Ropsahti nimittäin kutosiakin...

Paikkamakuu 0 (!). Tämän kyllä nollasin ihan ite, oltiin kolmas koirakko, Cassu meni maahan ekan käskyllä, ja multa tuli täysin selkäytimestä samantien käsky: Istu! Enkä kyllä oikeasti sääntöä tähän edes tiennyt, eikä tiennyt kyllä muutkaan kun kopissa tätä mietittiin. Nyt se selvis kaikille muillekin, eli jos menee maahan, jätä sinne jos haluat vielä sen kasin ;) Itse paikallaolo oli tosi hieno. Mutta tässä jo näkyi se ei-niin-kuulolla oleminen. Ei katsonut mua, kun käsky tuli joten lävähti samantien alas. Viereisen koiran käskyllä ei sitten kyllä. Mutta oli taas kuulolla kun komensin takas istumaan. Tästä tuomari mulle sanoikin, että ehdottomasti koulutuksellisesti tein ihan oikein, mutta jos tulevaisuudessa pisteet haluaa, niin antaa sen vaan olla siellä. Kaikkea sitä oppii tässä matkan varrella! :D Olipa ihan eka nolla ikinä tästä liikkeestä.

Liikejärjestys oli sekoitettu, eli aloitettiin tunnarilla. Tykkään muuten meidän kehäänmenoista kovasti, kauhean sievästi se pa:ssa odottaa vuoroa mennä kehään. No joo, siis tunnarissa oli tosi varma ja nopea, ei tarkistellut tällä kertaa yhtään vaan nappas sen oman samantien. Ja voi hitto!!! Kokeen järkkääjät! Laittakaa se merkki molempiin päihin tunnaria, ettei tartte enste luulla että tuo väärän. Huh sentään taas. Tuomari käy tarkistamassa että onko hampaanjälkiä, olihan siinä pari kun taas pyöräyttää lähtiessään tuomaan. Tästä siksi kasi. Mutta pitää kapulaa nykyään tosi hyvin kunnes otan, joten tässä tapahtunut todella tärkeä edistysaskel.

Seuraavana ruutu, ja menee merkille jees. Sitten lähtee ruutuun-käskyllä ettimään niitä hiton tunnareita??? Oikeen älynväläys hitto vie. Tokalla käskyllä sitten sinne ruutuun, väärästä sivusta sisään mutta kumminkin, ja jää aika eteen. Onneksi kumminkin sisällä vaikka aika lähellä reunaa toinen tassu on. Häntä lakkaa heilumasta heti, kun lähden kävelemään takaisin lähtöpaikkaa kohti, joten siinä vaiheessa jo odotta lähtölupaa....onneksi malttoi, tätä treenattiin edellisen kokeen jälkeen. Sivulletulo tarkka ja iloinen, pomppaa kyllä mutta tuskin siitä rokotti. Ruudusta 6.5, annoin kuulemma vartaloavun kun lähetin. No, omasta mielestä ei kovin paljoa kroppa liiku, mutta näköjään Pirkon mielestä kyllä liikaa :D

Seuruu oli piiiiiiitkä kuin nälkävuosi, alkoi vielä juoksulla, mikä on ihan karmeen väljää nytten. Askelista ja perusasentojen nopeudesta Pirkko tykkäs, saatiin jopa 7 vaikka olin ihan varma ettei tuolta tuomarilta tule kuin maks 6. Hitaasta käynnistä eteenpäin paranee, kontaktikin pysyy melko hyvin koko ajan. Oli tää jo pikkusen parempaa kuin viimeks, mutta hiotaan hiotaan. Tässä se treenin puute näkyy kyllä ihan heti.

Ekan osion vika liike luoksari. Eka stoppi valuu, tokan jää taas seisomaan hitto. Mutta edelleen tykkään että tulee nykyään vauhdilla, eikä himmaa ja jää esim. sinne maahan varmuuden vuoksi, joten siihen nähden hyvä. Kun saan ton ihme fiban pois, niin tää on ihan jees liike. Treeneissäkin teki sitä, mutta vikoissa treeneissä ennen koetta jo kyllä meni aina maahan. Ehdin siis kaksi kertaa kokeitten välissä treenimään, joten joo-o, eipä sitä hirveesti ehkä kannata ihmetellä etten ehtinyt vahvistaa sitä maahanmenoa.  Tästä kaksoiskäskyllä 6,5. Eli oltais saatu siis vissiin 8,5 muuten, joten kelpaa kyllä meille!

Toka osio alkoi hyppynoudolla, heitin kapulan ihan vinoon joten hyvät mahikset tulla tai mennä ohi hypystä. Mut ei Cassu, se kyllä osaa <3 Ja tästä odottelusta hypyn edessä oon myös tosi iloinen, ei komenna eikä hermostu olemiseen kun lätistään tyhmiä. Tästä 8,5 vajaa pa. Ja taishan se ihan pikkasen kalista se kapulakin ;)

Zeta, tässä se alkaa näköjään nyt ennakoimaan stoppeja, ja seuraa vähän takana/laiskasti. Istuminen on taas seisominen, tämä nyt tehotreeniin. Tästä 6. Mutta kumminkin tyytyväinen toisaalta, stopit on terävät. Pikku hiontaa vaan vaatii.

Kaket. Nämä kyllä oikeesti harmittaa, Cassun bravuuri eikä nyt voinut nousta seisomaan?? Nytkähtää muttei sitten uskallakaan nousta. Hm. Toivotaan että kerran lapsus, eikä tehdä ongelmaa. Kävin pihalla tekemässä tooooosi pitkältä matkalta, ja nousi tosi hienosti. Nolla siis.

Jäljellä ohjattu nouto. Saatiin vasen, mikä on ollut vahvempi, treeneissä tää itse asiassa on mennyt huonommin kuin kokeessa? Näissä on kyllä enempi tilaa, että johtuisko siitä. Lähtee oikeaan suuntaan, mutta näkee sen keskikapulan ekana ja menossa sille. Pysähtyy seis-käskyllä, tän olen onneksi sisäistänyt. Hakee sitten sen oikean kapulan, eli vasemman :D Saatiin 5, annoin tässäkin kuulemma vartaloavun mutta jos se oli samanlainen kuin ruudussa, niin siitä tuskin kukaan muu tulee ikinä sanomaan.

Loppusanoiksi ja siinä osioiden välissä kun ehdittiin juttelemaan mm. tuosta paikkamakuusta, niin tuomari tykkäsi kovasti Cassun innosta ja siitä että näkee, että se tekee todellakin mielellään töitä. Myös sen nopeutta kiitteli, niin kuin myös sitä sen pa:han tuloja, kun se vaan kyselee että mitäs sitten tehtäis??? Mä olisin ihan redi!! No semmonenhan se on, tuomarin sihteeritkin kiitteli että kiva katella tämmöstä koirakkoa töissä. Tuli kiva mieli, vaikka pisteet senkun laskee kuin lehmän häntä näissä kokeissa. Siihenhän toivottavasti auttaa treeni, eller hur? Ja ehkä kuulokoje?

Taas oli todella mukavaa koeseuraa, iso kiitos kuvaamisesta mukavalle pariskunnalle! Ja naiselle joka kisasi mittelin kanssa, olipa mukava rupatella siinä kokeen lomassa.

videot:

Eka osio

toka osioKommentit