Valkkuryhmän treeneissä

Teemana eilisissä valkkuryhmän treeneissä oli erilaisilla hyppyesteillä kääntyminen. Sekä putki-A-erottelua. Todella tarpeellinen ja mielenkiintoinen treeni. Pyysin Melissalta, että laittaa radalle renkaalle persjätön jotta nähdään kuinka siinäkin käy. Siinä koiran on oikeasti osattava se este hakea, muuten tulee väärästä välistä tai ohittaa koko esteen. Kuvasta poiketen, rengas oli radalla ihan suorassa.


Mietin että onkohan Jippo edes okseria ikinä nähnytkään, mutta eipä tuo sitä ihmetellyt. Muistan että Cassu Ritomäen kentällä tuli turvalleen alas eka kerralla. Ihan ei tajunnut mikä se este on. Ei siis tässä ongelmaa. Muurille rytmitys, ja "väärään" päähän putkea. Ekalla pidin liian kauan hallussa, ja tuli tooosi pitkälle kaarros. Seuraavalla rytmitys aiemmin, ja laskin paljon aiemmin irti, niin meni ihan loistavasti! Tässä Melissa ehdotti, että älä sano putkeen, koska se voi valkata kumman pään vaan, eli keksi uusi sana, vaikka se mene pelkästään tähän. Joo, hyvä!

Tuossa sitten juostiin, me kun ei A:lla pysähdytä, niin eteen irrotus pituudella, ja kirmatikirmati tekemään sitä persjättöä renkaalle. Ja onnistu!! Joka kerta! Jesh <3 Tehtiin tätäkin kohtaa pari kertaa, ihan siksi että halusin palkata uudesta asiasta ja vahvistaa sitä. Sekä siksi, että kokeiltiin mun omaa juoksemista tuossa, parashan oli se, että hain 4-putkelta ja loppumatkan Jippo sai mennä edellä. Kasille niisto ja putkeen. 

Sitten tuo 10 putkeen meno, eikä A:lle. Ja tämäkin joka kerta oikein! Mitä hittoa? :D Mutta hyvin se meni, kun veti vähän ohi A:sta, ja oma liike toi sen putkeen. Tässä sitten opeteltiin sitä putkijarrua, meillä kun ei erikseen siihen käskyä ole. Nyt on ainakin tommosiin kohtiin toimiva juttu. Merkki putken suulle ja suhahdus.  Melissa sanoi että sehän käänty tosi hyvin! Mä sanoin, että joo, ekaa kertaa tota kokeiltiin. Melissa oli että: ihan tosi? No vielä parempi!

11 niisto, pituudelle valssi ja putkeen. Teki pituudenkin tosi hienosti loppuun, ja kääntyy tiukasti valssilla. Muurille 15 taas valssi, ja A:lle. Tässä sain yhden ainoan kerran sen menemään väärin, kun valutin valssia niin meni putkeen. Jokaikinen kerta eilen muuten oikein tässä erottelussa, ihan olin ylpeä meistä :D

17 liikkuva valssi, niisto ja muurille taas valssi ja A:lle. Nyt vasta muistin, että tähän oli meidän tarkoitus kokeilla vastakäännöstä mutta se jäi kyllä tekemättä.

Tuli siis huomattua, että Jippo on todella taitava kääntymään noilta erikoisesteiltäkin, suorittaa esteet oikein, ja kääntyy tiukasti. Olipa tosi kiva treeni, iso kiitos Melissalle!

Kommentit