Messari -14

Tänä vuonna en ilmoittanut koiria kuin sunnuntaille, hollantilaiselle tuomarille halusin viedä koirat näytille. Säästölinjalla en ilmoittanut molemmille päiville. Ja kun halusin Jecunkin messariin viedä, se kun ei ole sinne "päässyt" kuin junnuna. Kaikki hollantilaiset kun on siitä kovasti yleensä tykänneet.

Hauskaa kun sinne messariin päästiin sisään, niin jätkä oli heti ihan liekeissä, veti ihan hulluna ja oli ihan että jesh, nythän päästiin suureen maailmaan! Se on kyllä semmonen showdog, ettei paremmasta väliä, nauttii tommosesta hälinästä ja menosta tosissaan. Tämä sama asia on kyllä siellä tokossa haitaksi, kierrokset nousee heti siitä tilanteesta ihan liikaa. Aksassahan se nyt ei haittais ollenkaan. Ja kun se kuvittelee, että sitten pääsee heti tekemään jotain, ainakin nyt vähintään naisiin :D niin meno on sitten tämmöstä koko aika:


Kuva on elokuulta ESS:stä, joten sama meininki on ihan tyypillistä käytöstä näyttelyissä. Kun siellä ei saa tehdä mitään, on tylsää, ja olis kauheesti kaikkee ja miks me nyt ei vaan tehdä mitään??? Joten Huligaani käyttäytyi taas nimensä arvoisesti, ei sitä oikein noissa isoissa näyttelyissä saa hanskaan, tulee turhan pitkät odottelut siellä. Eikä muuten sitten se tuomarikaan tykännyt Hepusta, näköjään tuommosta Äijää ei sille tuomarille kannata viedä. Aikuisista koirista ehkä tommonen Cassun tyyppinen olis hänen mieleen, enempi feminiinistä mallia, koska aikuisia uroksia ei palkinnut ainoaakaan. Ainoa jolle antoi valioissa ERI SA:n oli Jecun poika Ransu, mutta se on vasta kaksi eikä massaa ole vielä ehtinyt kertymään. Muut sai tyytyä eh:n tai pelkkään eri:in. Ransu olikin hienosti PU2 CACIBin kera <3

Jecun arvostelu: "4 years old. A bit heavy male. Good head. Folded ears. Good eyes and teeth. Harmoniusly constructed but a bit steep. Short neck. Good coat. Very happy tail, also when standing. Regular movement but short."

Tämä tuomari löysi kaikki hampaatkin suusta, kun hän nekin laski. Ne olis kyllä melkein voinut varmaan laskea sieltä kehän reunaltakin...Joo, ja enkä saanut sitä tosiaan lopussa kulkemaankaan nätisti, kun sille iski "hei laukkaa ratsu reima"-vaihde päälle...krhm. Häntä sillä tosiaan oli sojossa melkein koko ajan, tais se ehkä kerran laskea alas, kun kehässä seistiin kahdestaan. Siitä se arvostelu laski eh:n, sanoi tuomari mulle. Tulos siis EH VAK4.

Sitten oli Hippuli vuorossa, ja se oli ihan iloinen siellä kehässäkin tällä kertaa. Siinä on sitten vastapainoa isälleen, ei tosiaankaan mikään showdog :D Nätisti se kyllä osaa käyttäytyä, ja seisookin tosi hienosti. Temputtelin sitä vähän kehän laidalla, että olis vähän innostuneempi. Hassua, muuten sillä kun tuo häntä vispaa koko aika, mutta näyttelyt ei oo ihan sen juttu. Hyvin se kyllä siitä huolimatta on pärjännyt! Nyt sen turkkikin on näyttelykunnossa jo, alkuvuodesta se oli vähän karva siellä-toinen täällä-mallia.

Valioissa oli nartuissa 5, joista 4 sai erin ja sitten kirmailtiin joukolla. Kaksi koiraa laitettiin sijoille 3 ja 4., sitten tuomari mietti sormi poskella kumman laittaa ekaksi, Jipon vai Ruskan, ja kokeili molempien turkkia vielä, ja valitsi Ruskan ekaksi. Karvan verran siis hävittiin...PN-kehässä 6 koiraa, kaksi vetskua näiden valioiden lisäksi. Valionarttujen kolmonen ja nelonen käteltiin ulos, vetskut sijoille 3 ja 4, ja siinä kävikin sitten melko erikoinen juttu, narttu, jonka oli valinnut ROP VET:iksi, oli sitten PN4 ja toiseksi tullut PN3! Selitti ratkaisuaan sillä, että tässä kehässä toiseksi tullut vetsku liikkui paremmin :O

Jippo oli sitten lopulta toinen, toisessa valiokehässään, eka kerta oli ESS:ssä ja messarin lopputulos ERI SA PN2 VARACACIB. Ei huonosti pikkulikalta! Kai se on ensi vuonna mentävä taas ;) Parastahan näissä reissuissa on se, että Jonna tulee meille aina messariviikonlopuksi ja päästään puhumaan kaikista asioista maan ja taivaan välillä. Oikeen terapiaviikonloppu :D Hah, ja Jonna kun on niin näppärä, niin rapsutteli hammaskivetkin Jeculta siinä höpötysten lomassa. Sille ei tuu sitä kuin etukulmureihin, takahampaisiin mihin sitä yleensä kertyy, ei tuu ollenkaan. Jipolle semmosia ei oo vielä tullutkaan. Cassukin muutes syö niin innolla luita, että ell:kin sanoi että erittäin hyvässä kunnossa hampaat, vielä kun on noin paha purentavika. Sekään ei hampuriin ole vielä joutunut.

Odottelin että näyttelystä olis tullut muutama kuva, kun yksi ihana kuvaaja kuvasi myös Jippoa PN-kehässä, mutta ei vielä ole ehtinyt kuvia laittelemaan. No, laitetaan kun tulee.

Arvostelu:
" 2 years old. Excellent type bitch. Excellent head. Small ears. Dark eyes. Good teeth. Nicely constructed. A bit heavy in the body. Coat structure ok. Moves well but a little close behind."

Kuulin muuten, että tuomari sanoi että moves with drive, muttei sitä tuossa näy. Hö. Ja joku on syöttänyt Jipon possuksi! Syytän Kimiä :D Se on oikeasti varmaan imuroinut Jecunkin ruoat, sen kylkiluut kun paistaa vähän liiankin kauas. Jippo on nyt laitettu laihikselle, ja sen kyllä huomaa... Ei se kyllä yhtään löllö ole, mutta vois ne kylkiluut sillä kyllä vähän enempi tuntua.

Niin! Ja vihdoinkin saan ne passit koirille! Jecun rokotus menis umpeen ensi helmikuussa, mutta siihen passihommaan on tulossa muutoksia 28.12. alkaen, joten varasin sille ajan ensi viikolle, ja samalla otan molemmille Huligaaneille passit. Jospa sitä sitten sinne ulkomaille suunnistais ensi vuonna....huuuu-jännää.




Kommentit