Ville Pirisjoki kouluttamassa

Meilläpä kävikin säkä, päästiin "äkkilähdöllä" tällä viikolla toista kertaa mahtioppiin! Ville Pirisjoki tuli VAU:lle kouluttamaan, en ollut aiemmin hänenkään opissa ollut. Oli kyllä mukava uusi koulutustuttavuus, antoi uusia ajatuksia sekä vahvisti niitä vanhojakin.

Päällimmäisiä huomioita: Käytä hyväksesi sitä että koira irtoaa hyvin, oikeissa paikoissa!!! Sitä on turha käyttää silloin jos seuraavassa kohdassa joutuu odottelemaan tai jopa seisomaan kun koira käy tekemässä työtä, laiskuutta, tee töitä yhdessä koiran kanssa! Eli jos putkelta ei ole kiire seuraavaan paikkaan, käy hakemassa se koira lähempää putken suuta. Putki rikkoo aina hetkeksi koiran rytmin, saa nopeammin siitä kiinni kun ollaan taas heti sen jälkeen "yhdessä". Jos mulla on tunne että "mä olen myöhässä", mutta kumminkin justjust ehdin, niin se on paras ajoitus, tähän pitää pyrkiä! Eli äärirajoilla mennään!

9-putki mentiin eri päähän kuin kuvassa, sekä hyppyjen kulmia hieman tarkastettu

Kerroin alkuun Villelle, että koira on nuori ja vasta muutama kisa alla. Ekan pätkän 1-10 jälkeen hän tuumasi että sehän menee komeesti :D Hän sanoi ettei siinä mitään enempää korjaamista ollut, kokeiltiin sitten paria vaihtoehtoa, ja sanoi että sillä päällejuoksu-persjätöllä tuosta 8-9 viennistä saa 0,3 sekkaa ajasta pois, kun ei tuu niin laaja kaarros. Kolmosissahan on jo sitten kaikki lisäajat tarpeen ;) Ja hyvähän se on jo nyt aloittaa ne pienten linjojen ajatukset! Muutenhan tuo Jippo kyllä tosiaan kääntyy tosi nätisti, siitä Ville oli samaa mieltä. Tässä kohtaa kokeiltiin myös sitä etten ota niin paljon etumatkaa, vaan juoksen ennemmin vain aavistuksen edellä, ettei nuorelle koiralle tule yhtään epävarmuutta ja ajatusta että haluaakohan se että mä tämän esteen teen. Vaikken kyllä näin videolta katsottuna tuossa ekassakaan vedossa epävarmuutta havaitse, reippaasti se kyllä tulee :D

10-17, tuossa tuli hyvin treenattua rengasta, se kun on ollut vielä vähän epävarma suoritukseltaan. Nyt se menikin tosi mallikkaasti joka kerta, treenattiin sitä yksittäin perjantaina pingpongina. Auttoi näköjään! Treenattiin myös pussia silloin, mulle iski ihan hirvittävä varmuus että seuraavissa kisoissa se on, eikä sitä ole tehty kuukausiin! Saa nähdä pitääkö etiäinen paikkansa, mutta onpahan ainakin treenattu sitäkin :) No juu, eli ekalla kerralla kun menin hypyn "sisäpuolella" niin Jippo korjasi ihan viime hetkellä hypylle, putken suulle jäi hienot jarrutusjäljet :D Ville oli ihan intona, että kato nyt mitkä jäljet jäi!! Kauheen kiltti Jippo kyllä on, ja seuraa ohjausta tosi tarkasti. Sen takia menin sitä sisäpuolta, kun en ollut varma tuosta renkaasta jos otan sivuetäisyyttä että meneekö sen sitten oikein.

Päivän yksi tärkeä huomio on myös tässä: "Älä pelkää tehdä virheitä! Treenatessa niitä saa tulla. Sen takiahan täällä ollaan." Tuo on kyllä se mun yksi perisynti, mua niin kauheasti ahdistaa tehdä virheitä. Missään asiassa. Joten sen takia en sitten edes uskalla yrittää joitain asioita. Menin seuraavat toistot ulkopuolella, eikä mitään ongelmaa. Ei kuulemma edes vilkaissut putken suuta. Ja tuo putkeenmeno niin että olen ulkopuolella, on kanssa jossain vaiheessa parantunut. Tai ehkä se vaan ylipäätään on kasvanut ja menee nykyään silleenkin putkeen, ennen se jäi pyörimään viereen.

20-21 vientiä sitten taas hiottiin, lähetys kahellekympille kauempaa, 21 vähän niinku vastakäännös, että saa paremman linjan jatkoon. Tuon pituuden jälkeisen riman tiputti, kun lähetin sen hypylle ja sille tuli niin kiire perään, tämä korjaantui kun vein vähän pidemmälle ja tein valssin enkä persjättöä muurin jälkeen. Valssilla myös linja parempi muurin jälkeiselle hypylle. Siis paras juttuhan on tämä, että noin kokemattoman ja nuoren koiran kanssa, mitään muuta "vikaa" ei löytynyt kuin se, että haetaan linjoja pienemmiksi! Ville sanoi, että tää nyt on vaan tälläistä hiomista, hienosti te meette koko ajan :D

Sitten taas seuraava kohta mihin etsittiin parasta ohjausta, oli tuo "loppusuora", 29-34. Takaakierto 30-ja persjättö väliin 32-33 oli ok, mutta sitten kokeiltiin muutamia eri ohjauksia, näitä tehtiin tosiaan moooooonta. Mun ohjaus alkoi huononemaan, joten Jippo siitäkin johtuen meni hypyn monta kertaa väärinpäin. Eikä jalka enää oikein noussut lopussa itellä. Ehkä paras oli japanilainen 30 ja siitä persjättö väliin 32-33, ehdin ite paremmin. Mutta tuo pitää kokeilla uudelleen kun molemmilla on tuoreet jalat. Lopussa myös huomattiin ettei se osaa muurille eri ohjauksia, kiertää koko laitoksen. Onhan se semmonen möhkäle, ettei sitä vielä hypyksi hahmota muista suunnista. Treenilistalle.

Nämähän olivat siis tämän viikon kolmannet aksatreenit, treenattu on ke-pe-la, joten kävi mielessä että miten Ipana jaksaa, mutta se on ihan onskuna vaan kun pääsee tekemään :D Niin kuin Ville sanoi; Ei siltä ainakaan motivaatiota puutu! Nyt pidetään kyllä useemman päivän tauko, ensi viikolla on ne rotumestikset, ehkä vähän keppejä sitä ennen vielä...;) Tai kontaktia! Hui! Sitä pitää käydä tekemässä. Ja pikkasen epäreilua, tämän saman huomasin keskiviikkona: meikä huohottaa ja on ihan pää punasena, eikä Jippo edes läähätä kuin hetken treenin jälkeen? On sillä kova kunto! Mutta on munkin kunto noussut, paljon paremmin jaksaa treenata, pystyy jopa hihkumaan tuolla radalla koiralle ja puhumaan koutsin kanssa eikä meinaa henki lähteä. Kannatti lopettaa röökinpoltto, nyt jo vuosi ja 3 kk ilman.

Olipa loistotreenit jälleen! Kiitos Outille järkkäämisestä! Ihan niin kuin sais nyt kahmalokaupalla takas kaikkea sitä, mitä on jäänyt tässä vuoden alusta saakka vaille! Huutomerkkejä!!! Paljon huutomerkkejä!!!!!!!! Olen niin iloinen!! :D


Kommentit