Jecun kanssa kohti avoa

Missäs mallissa sitä ollaankaan....tavoitteena on kyllä tässä syksyn mittaan vielä avoon mennä, jopa ehkä syyskuun lopussa?!?! No, viimeistään lokakuussa oman seuran kokeeseen joka tapauksessa. Eli, avon liikkeet:
  • paikkamakuu, piilossa 3 min, kerroin 3
  • seuruu ilman hihnaa, kerroin 2
  • liikkeestä maahan, kerroin 2
  • luoksetulo, kerroin 3
  • liikkeestä seis, kerroin 2
  • nouto, kerroin 2
  • kaukot, kerroin 3
  • hyppy, kerroin 2
  • kokonaisvaikutus, kerroin 1
Paikkamakuu; Tehty ennen viime viikkoa tasan yksissä treeneissä viime talvena. Viime viikolla treeneissä 3 koiraa, kaikki rauhallisia, paitsi yksi äänteli kovasti, muttei liikkunut. Pysyi 2 ja 3 minsaa, siis kaksi eri jättöä.

 Tällä viikolla treeneissä 5 koiraa, levotonta, viereinen koira nousi ja tuli pois, Jeccu perässä. Iloissaan häntä heiluen. Palautin, ja pysyi lopun ajan kunnes palattiin luo. Toinen yritys, sama homma, viereinen koira lähti ja silloin lähti Jeccukin. Kotona ajattelin että tämähän olikin hyvä asia, pääsin kertomaan sille ettei ole kovin suotavaa sieltä lähteä. Kolmannella ? Vai oliko tää vielä samaa tokaa? Tais ollakin, nousi vielä seisomaan paikallaan muttei enää tullut luo. Palautin, jätin, kävin piilossa hetken, kävin palkkaamassa ja kehuin kovasti. Seuraavassa lyhyt makuu, eri koirat, rauhalliset, pysyi. Minuutin kohdalla kävin palkkaamassa. Vielä yksi, kaksi minuuttia, rauhallista, paitsi yksi evl-koira kävi maate, ja ohjaaja kävi komentamassa istumaan, tuon häiriön kesti vaikka oli viereinen koira, tähän lopetettiin. Joten se auttoi heti kun pääsi hyhhyttelemään sille :D Muutenki se on tossa hyvä, muitten käskyihin ei sorru kovin helposti.

Seuruu;  Semmosta kun se nyt on, iloista, edistävää hetkittäin, vois olla tarkempaa, mutta tätä ehtii hinkata. Ihan ok avon seuruuta.

Liikkeestä maahan; koevalmis.

Luoksetulo; Vaatii ehkä eniten työtä, nyt kahtena kertana päästy apparin kanssa tekemään sitä että kaveri palkkaa taakse alustalle. Se on hauska, kun jaksais tehdä tätä vaikka kuinka monta toistoa. Ihan hyvällä alulla, mutta ei varmasti kokeessa pysähtyis pitkältä matkalta.

Liikkeestä seis; koevalmis.

Nouto; Viime viikolla varasti vielä, pidin pannasta kiinni, huomasin kyllä että joutui miettimään sivulle tuloa, jolloin koko liike hidastui. Se on ollut jotenkin hirveän vaikeaa Jeculle, tulla pa:han kapulan kanssa, räkii tai jää vaan viereen lähelle seisomaan. Huomasin tosiaan että rattaat raksutti viime viikolla, siitä kertoo aina tuo tekemisen hidastuminen.....ja tänään!!! Eka toistolla pidin vielä pannasta, ei ollut menossakaan, palkkasin viime viikolla siitä ettei lähtenyt ennen käskyä. Haki vauhdilla, tuli pa:han pienellä avulla. En tiiä olisko tarttenut apua, mutta tulihan autettua. Seuraava toisto: Ihan kokeenomainen, vinttasin kapulan, ukko kontaktissa odotti lupaa, lähti kuin ohjus käskystä, nappas kapulan nopeasti ja tuli viuh vaan pa:han!!!!!!!!!!!!! Ihan LOISTAVA!! Tässä taas näkee putkiaivokoiran helppouden, sille kun saa sen tehtävän asian kerrottua, niin se tekee tasan sen mitä pyydetään. Ihana Jeccu <3 (Jonnalle tiedoks; osasin lopettaa tähän!!! :D )

Kaukot; Tehty nyt isossa häiriössä, kentällä muita koiria treenaa samaan aikaan. Ei mitään väliä. Koevalmis liike.

Hyppy; No tää nyt on se hassu liike, jää ihan esteen eteen, istuu, tulee takaisinkin nou problem, mutta tassut napsahtaa lautaan joskus kun jää niin lähelle. Muuten koevalmis liike.

Joten, eihän tässä kun paikkamakuutreeniä paljon alle, ja kokeeseen! Luoksetulostahan kai saa sen vitosen läpijuoksusta....;)






Kommentit