Ipanan aksailuja vapailla

Nythän on niin että vaikka lupasin, etten mitään tavoitteita aseta kenellekään, niin sen päätin eilen että Jipon kepit saadaan kesäksi kuntoon. Sopivan pitkä aika se tehdä, etten ahdistu siitä ettei ne valmistu ikinä ;) Kisakirja on jo ostettuna, kyllähän Jippo jo ykkösten radoista suoriutuisi helposti. Paitsi niistä kepeistä....Kisaamaan ei kyllä oikeastikaan ole vielä mikään kiire. Niitä epiksiä kyllä mielellään kiertäisin.

Treenaamaan ei olla päästy joulun aatonaaton jälkeen (!), joten nyt kun tuli ne kauan odotetut neljän vapaat, niin otettiin vahinko takas ja treenattiin melkein joka päivä vähän.

Torstaina hallilla oli valmiina tosi kiva rata, tehtiin sitä pätkissä ja siinä oli semmosia ihan uusia kohtia Jipolle mitä ei olla kokeiltu. Lähtöhyppy oli puomin sivussa, siitä oli tarkoitus mennä puomin alla olevaan putkeen. Menin pitkälle putken toiseen päähän asti melkein, annoin lähtökäskyn ja huutelin vaan putkeen-putkeen. Sinne sujahti! Odotin nimittäin vähän että olis tullut luo, niin kauas kun jäi yksin. Jesh! Tätä pari kertaa, sitten jatkettiin radan mukaisesti hyppy-putki-hyppy-putkeen ja tässä kohtaa piti leijeröidä kepit, ei epäröinyt yhtään kun käskytin putkeen niin taas vaan kuului suih! Ai että on ihanaa havaita tuommoisessa aloittelevassa koirassa se, että sen fokus on siirtynyt tosiaan niihin esteisiin, ei kysele vilkaisemallakaan että oikeestiko tänne?

Toinen loistava juttu on se, että se kulkee samallailla itsenäisesti kuin Cassu, MUTTA sitä ei tartte yliohjata, sekä että se seuraa ohjausta! Yksi kohta oli semmoinen missä kerättiin vauhtia kahdelta hypyltä, jaakotuksen kautta siihen puomin vieressä olevaan putkeen, ja ihan ilman kommervenkkejä, kauniisti pelkällä ohjauksella Jippo putken valkkasi. Tähän olis vaatinut niiiiin paljon vääntöä että olis Cassun putkeen saanut...Ja puomilla olis ollut silti, yhdeksän kertaa kymmenestä, koska se este osuu silmään ekana käännyttäessä. Tuosta samasta putkesta sille aloitushypylle irtoaminen vaikka minä olin taas siellä puomin toisella puolella, eri suuntaan vaan mentiin. Eka kerta ei onnistunut, mutta vein namipurkin hypyn taa, ja sen jälkeen joka kerta muisti mitä eteen-hop tarkottaa. Sen verran täytyy itteäänkin kehua, että mä päätin mistä palkkaan ja joka kerta kanssa palkkasin! Kun tuli tosi paljon uusia asioita, niin niistä nimenomaan se palkka eikä vasta viiden esteen päässä siinä helpossa kohdassa. Siltä hypyltä päästiin sitten sille puomille lopulta, siinä meinas kontaktit tulla juoksemalla, ei sentään loikannut mutta juoksi vaan. Haluan nyt alkuun pysäyttää, tulee se rutiini siihen, ja katsotaan nyt jos joskus alkais erottelemaan käskyllä että pysähdytäänkö puomille vai juostaanko vaan...Jesh! Nämä oli kyllä ihan mahtavat treenit! Tehtiin myös keppejä muutama toisto.

Lauantaina pidettiin hauskaa helpolla pikkuradalla, tulihan siihenkin pimeä putkikulmaan irrotus, sivuhypyn otto (tämäkään ei ollut välttis niin varmaa vielä vähän aikaa sitten), erikoisemmista hypyistä muuri, sekä keinua. Ekalla toistolla tulikin sitten lentokeinu, sillä kun tuo into ja vauhti entisestään lisääntyy niin alkaa kontaktit paukkumaan. Kerran pelkkää keinua niin sitten taas muisti. Se tulee tuota mutkaputkea ulkoreunaa pitkin, yhdellä toistolla oli kyljelläänkin kun niin innoissaan siellä paahtoi menemään. Nauratti kun palkkasin sitä keinulla, niin kuolakuplia vaan valui suusta. Jesh sillekin asialle, intoa on kuin pienessä kylässä!




 Myös keppejä, ei tullut mieleen ottaa mitta mukaan vasta kuin tänään, joten arvioin tuossa keppien välin leveydeksi sen n. 13 senttiä. Joka oli kyllä varmaan edelliseen kepittelyyn nähden liian kapea, mutta tänään jo muistin sen hiton mitan ottaa. Mutta katsokaapas miten päivässä jo edistystä tapahtuu, nyt tulee taas parin päivän muhitustauko, seuraavaksi mennään ensi viikon keskiviikkona hallille. Tiistain viikkotreenit jäävät harmillisesti taas työvuoron takia välistä.



Tänään sitten käytiin taas kepittelemässä, muuta ei tehty. Tai ehkä kaks kertaa keinua ;) Tuli mieleen että ei olla montaa kertaa umpikulman hakemista treenattu, enempi sitä vaikeampaa avokulmaa. Eli sitä vuorossa, ja muutaman kerran kavensin sekä hypyn paikkaa siirsin. Laitoin myös putken keppien jälkeen vetämään puoleensa, mutta se ei haitannut ollenkaan. Alun 15 sentin väli oli jo liian helppo, 13 sopiva, 11 alkoi tuottamaan jo virheitä. Hassua on se että tuo eka toisto kapeimmalla toimi, sitten tuli muutama virheellinen ja lopuksi sain vielä yhden hitaamman toiston. Se jäi videolta pois. Joten, seuraavalla kerralla aloitetaan 13, kavennetaan 11 ja katsotaan kavennetaanko sen jälkeen yhtään, vai jäädäänkö siihen muutamaksi toistokerraksi. Ja mitta mukaan!! Onneksi tuossa matossa on tossa kohtaa raita, joten siihen voi laittaa aina keppien toisen kulman, jotta saa nuo kepukat aina suoraan ;)



Laitoin vähän kyselyä josko päästäis huippuoppiin tässä alkuvuodesta, ans kattoo kuin ämmien käy....

Kommentit