Iisi muuverit


Ihan alkuun pakko laittaa tuo ihana perhepotretti, vasemmalla tietysti tytär Jippo, keskellä isä Jeccu ja oikealla äiti Ikwil.

Oltiin eilen Lahti KV:ssä, missä arvosanoja jakoi rodun erikoistuomari hollannista, Rony Doedjins. Mistä syystä koiriakin oli ilmoitettu melkein messarin näyttelyn verran, eli 34. Vaatimattomasta paikasta ipanakin näyttelyuransa aloitti :) Mitä nyt etukäteen lueskelin vuosikirjasta arvosteluja ja katsoin mitä koiria aiemmin laittanut voittamaan niin ajattelinkin että Jecusta saattasi tykätä. Isot, raskaat urokset on sille miehelle ihan nou-nou, joka tosiaan on rotumääritelmän mukaistakin. Ipanasta nyt ei ollut mitään käsitystä kun oli eka näyttelykin. Onhan se soma kuin sipuli, niinkuin Riikka sanoi, en kyllä tiiä miten sipuli on soma? :) Jotain Rovaniemen juttuja?

Ihan höllällä kädellä setä ei eriä jaellut, sa:ta ei saanut kuin 8 koiraa ja valioluokan uroksista vain yksi(!) eli Jeccu. Saa olla todella tyytyväinen tuloksiin, Jeccu oli lopulta pu3 ja sai vara-cacibin, Jippo pn2 ja sai ensimmäisen sertinsä!!!! Käsittämätöntä, enpä olis ikinä uskonut! PU1 oli Jecunpoika Ransu, joten olin vähän ylpee ;) Tokana viime vuoden messarin molempien päivien voittaja Nalle-Haukun Örkki joten hyvässä seurassa oltiin!

Jecun arvostelu oli tällainen:
"Male of good size, correct proportion, too happy tail carriage but typical front angulation, good body, correct muzzle & skull, nice eye & pigmentation, typical coat quality, very easy mover."



 Sama suomeksi:
"Hyvän kokoinen uros, oikeat mittasuhteet, liian iloinen hännänkanto (schapejen pitäisi pitää häntä rungon jatkeena, Jeccu äijänä ja vielä isoegoisena sellaisena pitää "sotalippua" pystyssä varsinkin kun on muita uroksia lähettyvillä.) Tyypilliset etukulmaukset, hyvä runko, oikea kuono ja kallo, kauniit silmät ja pigmentti, tyypillinen turkinlaatu, erittäin iisi muuveri :D"


 Jipon arvostelu:
"Very beautiful bitch with lovely size & proportion, typical bone, nice body, typical topline, lovely coat quality for age, very easy mover, lovely temperament & presentation."


"Erittäin kaunis narttu, ihastuttava koko ja mittasuhteet, tyypillinen luusto, hyvä runko, tyypillinen ylälinja, hyvä turkinlaatu ikäisekseen, erittäin iisi muuveri, ihastuttava luonne ja esiintyminen."



Tytär isältään perinyt ainakin tuon "helpon liikkumisen" (miten se suomennetaan????) Ja onhan siinä perhepotretistakin päätellen muutenkin yhdennäköisyyttä.

Ehkä mä muuten jo siinä vaiheessa hieman osasin kuvitella että Ipanasta tuomari tykkäis, kun se oli pöydällä, niin tuomari katsottuaan silmät ja hampaat pöllytti sen korvia/naamaa niinkuin nyt schapeille tehdään, hymyili sille ja pussasi päähän!! Ihana tuomari, naurettiin siellä että miksen tajunnut kysyä että missä mun pusu?

Tuolla oli myös rop-juniori titteli, oltiin siis vielä Ransun kanssa samassa kehässä juoksentelemassa, Ransu vei senkin pokaalin :) Sitten oltiin vielä kasvattajaluokassa kaikki pojat & Jippo ja tuomari kovasti tykkäsi, tässä arvostelu siitä:

 "Very nice group, very nice in size and type, very typical head profile, typical over all proportion, very nice coat quality&color, typical on the move, very typical temperament."

 "Erittäin hieno ryhmä, erittäin hyvä koko ja tyyppi, erittäin tyypilliset päänprofiilit, tyypilliset mittasuhteet, erittäin hieno turkin laatu ja väri, tyypilliset liikkeet ja erittäin tyypilliset luonteet."



Vasemmalta oikealle: Senna, Metku, Jippo ja Ransu

Ylläoleva kuva on jo sitten isosta kehästä, melkein meininki oli kuin Messarissa, musiikit soi ja kaikki :) No ei nyt ihan mutta aika hienoa silti! Aika hienostihan nuo osasi olla, Pullisen Tuula kävi meille neuvomassa miten ne koirat saa pysymään nätisti ja onhan ne aika hienosti rivissä tuossa! Kiitos suuresti hänelle neuvoista! Nyt me osataan jo paremmin siinä kokooma-tilanteessa kun tuomari ne oikeasti jo katsoo ja jatkoon menijät valitsee, tuollahan sitä käydään vaan enää näytillä. Mutta saipahan Jippo ekassa näyttelyssään juosta ihan koko rahan edestä ja vähän enemmänkin, ekana junnukehä, sitten pn-kehä, sitten rop-junnukehä, sitten vielä se kokoomakehä ja tuo iso kehä. Suuret onnittelut Marikalle, kennel Hästängensin hienosta menestyksestä!! Upea päivä! 

Niin ja oon mäkin aika ylpeä noista kaikista ipanoista, kauniita ja komeita ovat, vaikken kasvattaja olekaan. Mut on ne silti Jecukin lapsia! Nii! Ja luonnetta piisaa kaikilla, niinkuin saatiin huomata...eikä ainakaan isältä perittyä, vai mitä Ilona? ;D Jeccu nimittäin käyttäytyi nimensä mukaisesti, eli oli ihan Huligaani...oli ihan villinä, kun treenattiin niin veti ku höyryveturi, haukkui kun oli tylsää, piehtaroi valio-sekä pu-kehässä. (Onneks vasta kun oli jo sijat jaettu ;)) Mulla valui ihan tuskanhiki sen kanssa, se ei ole ikinä käyttäytynyt noin huonosti näyttelyssä...ei edes pentuna! Kehässä kuitenkin sain sen kulkemaan nätisti ja seisomaankin mutta muuten...huhhuh. No, eipähän ole ainakaan tylsä ja flegmaattinen ukkeli :D Ihmisillä oli hauskaa kun sitä seurasivat. Sen mielentila olis sopinut ennemmin johonkin aksakisoihin, aivan liikaa energiaa purkamatta. Jeesus Maaria sentään. Toivottavasti olis vähän vähemmän kevättä rinnassa Helsinki KV:ssä mihin seuraavaksi mennään.


tönkkösuolattu muikku, ja häntä sojottaa!

onpa muuten melko läski koira...siltä ainaki vyötärö löytyy :)

hieno poika! Eka valioluokan voitto! :)

valioluokan jälkeinen piehtarointi kirvoitti yleisössä naurua...

pu-kehässä se sitten alkoi taas!

voiskos herra nousta?

no EI!!
Mulla oli niin kauhea janokin tuon Jecun kanssa kirmaamisen ja ahdistumisen jälkeen että melkeen varastin Annen lapsen tuttipullon. Olisin kyllä varastanukkin jos siinä olis jotain juomista ollu :D Jeccu kun oli nro 2424 niin Jippo 2426, koiran vaihto lennosta ja taas mentiin!! Kyllä oli itelläkin jo vähän tekemistä, onneksi oli kepo Kimi sekä aivan mahtava kety Tessa mukana! Tessalle kiitos kaikista kuvista, koirien sekä tavaroitten huolehtimisesta. Yksin en olis pärjänny kyllä millään!


kety Tessa ja Jippo
Loppuun vielä yleisesti fiiliskuvia:


mun rakas ihana mahdoton kaunis ukkeli <3
pu-kehässä Ilonalle peukkua voitosta! :)

halit hienosta menestyksestä junnukehässä :)


Marika taputtaa itselleen ja Tuula näyttää peukkua kasvattajaluokassa, Marika on Iksun kanssa esiintymässä Lumikuono-kennelin riveissä

sitten huudellaan että voisko se kasvattaja tulla hakemaan palkintonsa?

ja taas nauratti, kyllä oli ihana päivä, kiitos kaikille likoillekin koirineen!

ison kehän kokoomakehässä yritetään käyttäytyä

sitten taas naurattaa, "olis nyt ees näön vuoksi vilkaissut" ;)








Jippo ja eka serti sekä pokaali :)
Edit: linkki kaikkiin kuviin http://tuijalaurila.kuvat.fi/kuvat/2013/Lahti+KV+28.4./

Tässä kaikki tulokset näyttelystä, Jenna ne kiltisti taas otti ylös ja näpytteli tulospörssiin :)

NARTUT
Pentuluokka
Karvarallin Pumpernikkeli 1 KP ROP-PENTU
Buffing Ruska Quibus 2 KP
Buffing Rinkeli 3

UROKSET
Junioriluokka
Hästängens Allting Vill Jag Ha ERI 1 SA PU 1 SERT VSP ROP-JUNIORI
Hästängens Alltid Redo ERI 2
Hästängens Allt Eller Inget ERI 3
Swifty's E'Happy H

Nuortenluokka
Nalle-Haukun Örkki ERI 1 SA PU 2 VASERT CACIB
Trasseli Keskipako EH 2

Avoin luokka
Rueda H

Valioluokka
High Volts I Am A Hooligan ERI 1 SA PU 3 VACA
Buffing Kuuraparta ERI 2
Buffing Quispel Does ERI 3
Nalle-Haukun Xander ERI 4
Buffing Quiz Of Stoffel ERI

NARTUT
Junioriluokka
Hästängens Aldrig Ger Jag Upp ERI 1 SA PN 2 SERT
Hästängens Allt I En Enda Tova EH 2
Lumikuono Nortada Fada EH 3
Hästängens Alldeles Underbar EH 4
Trasseli Bilehile EH
Lumikuono Niara Cotorra H

Nuortenluokka
Nalle-Haukun Öötär EH 1
Daantje EH 2
Trasseli Kipakka POISSA

Avoin luokka
Swifty's Dandelion ERI 1 SA VASERT
Lumikuono Gabarda Morena ERI 2
Of Collieclo Ingela ERI 3

Valioluokka
Of Collieclo Indra ERI 1 SA PN 1 CACIB ROP
Chappers All For Love ERI 2 SA PN 4 VACA
Tiny Scoundrel Beatrix Kiddo ERI 3
Swifty's Design ERI 4
Lumikuono Conamore Ikwil EH

Veteraaniluokka
Lumikuono Reirse Por Nada ERI 1 SA PN 3 ROP-VETERAANI

Kasvattajaluokka
Hästängens 1 KP ROP-KASVATTAJA
Lumikuono 2 (KP?)
 

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Myös minä tykkään! Noi kuvat oli aivan ihania ja niistä todella välittyi se tunnelma. Toivottavasti vastaavanlaisia hetkiä suodaan meille tulevaisuudessakin.