Rokotuksilla ja sosiaalistumista jälleen

Käytiin eilen tehosterokotuksella, eli nyt sitten vuoden päästä vasta seuraavat. Colibrissa taas käytiin, siellä on niin mukava henkilökunta. Saatiin paksu pentupakettiohjeistus mukaan, siinä näkyi olevan että tiistaisin olisi siellä pentuleikkiaika, maksaa peräti 3 euroa kerta. Täytyy sinnekin joku kerta mennä, ensi viikolla varmaan. Ell tykkäsi Jiposta, reipas ja iloinen pentu. Yleistarkastuksen siinä samalla teki, sydän ja keuhkot kuulosti hyvältä ja ikäisekseen hyvä lihaskunto. No varmaan tolla riehumisella...Nätti purentakin ja sanoi että varmaan ihan kohtapuoliin alkaa hampit vaihtumaan. Ilmankos se jyrsii kaikkea. Pistosta ei huomannut, otin taas rabieksen samassa niinkuin Jecullekin. Eikä huutanut sen jälkeenkään kun ell sanoi että se aine rupeaa hetken päästä kirvelemään. Pikkusen rapsutti niskaa ja siinä se. Sanoi myös tuosta ruokinnasta että anna vaan niin paljon kun syö, tässä suurimmassa kasvun vaiheessa tarvitsee kaiken energian minkä saa. Ei tosiaan yhtään ylimääräistä ipanassa ole, sopivan hoikka. Paino oli 7,7 kiloa ja illalla mittasin kotona niin 32 cm korkea tällä hetkellä.

Sen jälkeen suunnattiinkin Annelle tutustumaan heidän laumaan, 3 aikuista ja yksi pentuschape sekä meidän 2 aikuista ja pentu. Alkuun kaikki oli yhdessä mutta kun kaikki meni poliisina väliin jos pennut yritti juosta niin laitettiin ne sisälle. Paitsi Luna jäi ulos, se olikin Jipon mielestä sitten leikkiinhaettavan mukava. Hauska tapahtuma muuten kun Sona alkoi normitapaansa pörisemään (yllättävän vähän sekin) niin Jeccu meni rinta röyheänä väliin että annapas olla. Ei murissut eikä mitään mutta meni vaan siihen väliin ja tuijotti Sonaa että lopeta. Isi piti huolta tyttärestään :) Toisaalta Jeccu on ainoa koira kuka on Sonalle sanonut takaisin kun aikansa aikoinaan katteli sen alistamisyrityksiä. Sen jälkeen Sona oli ihan että oooo mikä mies! :D Cassukaan ei syönyt Mantaa vaikka se hieman pörisi sille ja lopulta oli että toi on ilmaa. Juu, sisko ja sen veli...Sona ja Cassu siis. Mantan ja Lunan kanssa veti Jippo sitten takapihalla rundia, sitten kun meille ihmisille tuli kylmä niin mentiin kaikki sisälle. Siellä se koko lauma sitten tuli hyvin toimeen eikä ollut pörinöitä eikä murinoita. Hieno homma, kun on kuitenkin se paikka missä usein käydään tyttöjen kanssa leikkimässä.

Tänään jatkettiin sosiaalistumista, erirotuisen kanssa tällä kertaa. Eli Iiriksen mikä nähtiin jo muutama viikko sitten epiksissä. Päätin että nyt saa handlata itte hommat, en antanut tulla hirveästi tukea hakemaan. Iiris on niin kiltti että ei varmasti mitään kähinää ainakaan tule. Menihän siinä hetki (5-10 min?) ennenkuin tajus että joo, toihan on muutes aika kiva! Saiskohan se itseluottamusta noin enemmän? Kolmas erilainen suhtautumistapa näissä mun koirissa, Cassu oli semmoinen haahuilija eikä hirveästi leikkinyt kuin Sonan kanssa pentuna. Kyllähän se siellä muitten isojen seassa hengaili muttei mitenkään hakenut leikkiin. Cassu menee lähelle ja haistelee maata ja näyttää että mä en oo vaarallinen, sillä oli semmoinen rauhallinen tutustumistapa. Katin Luigistahan Cassu tykkäsi pentuna kovasti, ne vaan keskenään hengaili. Älyköt :D Jeccu taas on aina ollut sellainen että päin vaan ja moi!, toi rakastaa mua kun mäkin rakastan sitä! Jippo sitten taas näköjään haluaa ensin tutustua vähän kauempaa katsellen, päättääkseen tykkäänkö mä susta vai en ja sitten hetken päästä haastetaan leikkimään ja painimaan. Terhi sanoi että sen pitää ekana katsoa onko sulla samanlaiset leikit kuin mulla :) No kivaa niillä näytti olevan! Hyvä kaveri Iiriksestä saatiin, täytyy käydä useammin leikkimässä sen kanssa.

kaunis Iiris 5 kk






kun me ollaan kauheen nätisti niin saadanko namia?

kaunis pikku-Jippo :)


muks!

tätä et saa, mun kallein aarre!
Ainiin ja meillä alkaa marraskuussa pentukäytöskurssi. Mitä sitten pitääkään sisällään :) Kysyttiin toiveita mitä haluttaisiin niin mulla oli toiveissa toisen koiran kohtaaminen ja luoksetulo, ihan tavallinen, ei mikään tokomalli. Siellä sitten tulee lisää erilaisia koiria ja niitten "sietämistä". Siitä muuten taitais kovaa vauhtia tulla roturasisti... Ainiin ja kotiin tultiin niin että Jippo oli eka kertaa yksin takana häkissä, eikä ollut millänskään. Hyvä!

Kommentit