Haastava ja Houdini

Jäi torstaitokoilut työvuoron takia väliin mut onneks perjantaina päästiin Lahden näyttelyn jälkeen Sannan ja Markon kanssa treenailemaan. Tehtiin paikallamakuuta käskytettynä, koirat evl-tyyliin vuorotellen maahan. Alussa vähän härdelliä niin Cassu jopa pysyi hienosti sivulla ja piti kontaktia. Kunnes sitten oli ollu jo liikaa odotusta että aletaan jo niin sitten piti haukkua ja siirtyä sivulla...no siitä päästiin jättämään koirat ja hienosti jäi, 3 minuuttia oli tarkotus ottaa mut puolessavälissä? nous ylös ja lähti tulemaan kohti! Tätä ei oo vielä tehnykään, palautin takas ja kävin sitte välillä palkkaamassa kun pysyi jos oli häiriötä. Palattiin koirien viereen ja jokainen vuorollaan pa:han, tää onnistu hienosti! Johtu ehkä siitä että Sannalla on eri käsky ku meillä :) Ei sekottunu, viimekshän nous jo kun kaveri vieressä käskytti. Sitte tehtiin vielä ihan lyhyt paikkamakuu käskytettynä, no se onnistu hyvin. Jää vähän banaaniks kyllä. Niin ja tästä tuli vielä mieleen että hyvin meni maahan ja jäi vaikka oli varmasti märkää se hiekka.

Joo ja ihan ekana muuten pyysin et Marko tulis kokeilemaan luoksepäästävyyttä, kun noita miestuomareitakin on eikä usein oo treenikaverina miehiä. Ja kummiskin tuttu ja Cassu tykkää mut paskanmarjat, siirtyhän se. Pari kertaa koklattiin mut piti olla nami kädessä koko ajan ettei siirtyny.

Sit kokeiltiin sitäkin että jätettiin istumaan ja käveltiin vaan kauemmas ja palattiin koirien taakse, ei onnistunut meillä kun ei oo tätä tehty. Istu kyllä mut käänty mukana kattomaan. Etupalkalla vois tehä. Jaa ton varkaan kanssa vai..haa. No ehkä lelulla mut namilla ei onnistu.

Vuorotellen seuraamista käskytettynä, ihan karseeta. No ehkä johtuu siitä että oltiin eka kertaa ulkona hallikauden jälkeen mut silti. Ei tietoa pa:sta eikä mistään. Paikka metrin kaukana. Lopussa sit ihan super pikkupätkä. Neuvoja: Alkuun ihan pikkupätkiä ja pitäis tehä yllätyksellisiä juttuja tolle äkkiä kyllästyvälle ja ennakoivalle, "mä tiiän mitä täs tapahtuu niin ei kiinnosta tehä.." Olla itte innostavampi. Mut siinäkin sit joskus käy niin et alkaa edistää jos hetsaa oikeen. Pitäis osata taas lukea koiraa millä tuulella se on. Ja sitte hyvä kysymys että mitä sä teet jos kokeessa käy noin? No lähen varmaan takavasemmalle ja himaan :D Ja korjaa Sanna jos nää menee väärin nää sun neuvot ;D tai oon unohtanu jotain mitä sanottiin, rekisteröinti aivoissa vähän heikohkoa taas kerran.

Sitten hyppyä, Sanna on tosiaan tokoihminen kun tokohyppykin löytyy auton kyydistä :) On kyl yhellä toisellakin kenet mä tiiän vai mitä Jonna? ;) Ei taas ekalla käskyllä lähteny, avun kanssa meni ja jäi heti tosi hienoon suoraan asentoon ja pysy ku meni rinnalle. Tassut ei liikkunu kuulemma yhtään. En oo täs pyytäny istumaan ettei ala ennakoida. Sain taas neuvon et liikkeiden välissä vois vähän viritellä et mikä on seuraavaks, no vähän kuiskuttelin Cassulle niin oli ihan täpinöissään. Seuraava hyppy innokkaampi, jäi seisomaan mut ihan vinoon. Mut innokkuudesta pisteet.

Viimeseks tehtiin ruutua, oli autossa oottamassa et kerää intoa siihen. Lähti tosi vauhdilla ja kiersi vasemmalta ruutuun. Hienosti jäi seisomaan. Mut pitäis saada se menemään suoraan, kääntymään täpäkästi itteä kohti ja se olis sit siinä. Kaks seuraavaa lähti vauhdilla mut jäi matkalle haistelemaan kaikkee, herra kyllästy? Sitte kävin oikeen näyttämässä targettia että katopas nyt ja täällä on namia nyt sitte (muulloin ei ollu ku targetti vaan). Varasti heti ne namit (ylläri) ja laitoin sit uudet ja sitte pannasta pitäen vein kauemmaks. No sen meni vauhdilla suoraan, käänty kohti mut vähän vinoon. Muuten hieno! Pallo palkaks ja mä kuulemma heitän aina pallon vasemmalle, senki vois heittää jonnekin muualle et olis seki ei-ennakoitavissa :) Enpäs oo totakaan ite tajunnu.

Ainiin joo komennusta ei juurikaan ollut, alussa ja ihan lopussa pari kertaa kun juteltiin siinä treenaamisen lomassa. Kateltiin kun Selma treenas ja ootettiin ihan vapaasti siinä, kauheesti teki mieli jotain sanoa ja päästä Sempulan luo mut ihan pieniä piippauksia vaan kuulu. Onhan tässä nyt ihan hirveesti tapahtunu edistystä siihen nähden että pari kuukautta sitten komennus oli ihan tauotonta jos ei mitään tehty.

Tulihan taas sitten se muistutus että ton kanssa ei voi treenata mitään kuin kerran. Tosi tarkkaan pitäis treenit suunnitella, tekee sen yhden kerran ja sitte seuraava liike/juttu. Kumminkin jaksaa tehdä pitkään mut yhteen ja samaan asiaan kyllästyy. Ei oo aivoille töitä. Tästä tuli mieleen et ekalla kerralla sekä hypyssä että ruudussa asennot oli suoria, eikö viitti tehdä toisella kertaa ihan loppuun? Mitä? Ja sitte pitäis vielä muistaa että mitä on joskus vahingossa mahdollisesti sanonu tai tehny kun oppii niin äkkiä. Oppii aina jotain mitä mä en edes oo tajunnu. Aika haastava koira kyllä...Vaikka kuinka tekis mieli korjata tai tehdä uudelleen niin ei pidä tehdä, menee huonommaks aina. Seuraavalla kerralla sitten!

No entäs sitten se Houdini: oli autossa häkissä oottamassa ja takaluukku oli auki kun oli aika lämmin ilma. Jollain ilveellä se oli saanut siitä häkistä painettua ulkopuolella olevaa nappia mikä laukasee lukon auki. Yhtäkkiä taas sinkoili siellä kentällä onnessaan. Helpompi se kyllä varmaan on auki saada ku se hallilla oleva häkki minkä säppi pitää nostaa ja vetää et saa sen auki. Ovethan se saa kotona silleen auki et hyppää kahvaan...Pitää vissiin ostaa riippulukkoja että pysyy siellä mihin jättää :O

Pikkasen treenattiin Hudiinin kanssakin, vähän seuraamista imuttamalla ja seisomista ja perusasentoa ja yritettiin harjotella näyttelyssä kävelemistä mikä ei tosiaankaan onnistunut ku muutama askel sillointällöin...Saakohan Cassun ottaa mukaan kehään kun sen rinnalla kävelee tosi nätisti? No mieluummin pomppii kun on flegmaattinen. Mut seisomisasento on hieno! Ja tosi hyvin pitää kontaktia pikkunenkin.
 Yks luoksetulokin otettiin ihan lopussa, sillä kun on semmonen tyyli että kun huutaa tänne! niin juoksee täysiä luo ja pomppaa päin. Tuli vauhdilla mut pysähty eteen istumaan, oho! Ihan siis vapaasti niin että Marko piti kiinni ja mä kutsuin.

Oli kyllä tosi kiva treenata schapeporukassa, saa hyviä vinkkejä kun noilla on niitä omia kommervenkkejä niinkuin varmaan kaikilla muillakin roduilla. Kiitos treeniseurasta Sannalle ja Markolle, näitä lisää!

Ja lopuks vielä Sannan kuvia:
Haastava



mitäs siellä räpsit?

niskat nurin...:)


hyppyä...



aika hieno asento! ja häntä vispaa :)
Houdini


aika pätevältähän se näyttää :)

painonsiirto....

ja liikkeelle!

mun mielestä täällä pitää olla just näin ;)

se eka parempi asento...

Kommentit

Marika Forslund sanoi…
On se kiva kuulla ja lukea että teilläkin asuu pieni karvainen Houdini...Jeccu tyytyy kuitenkin avaamaan häkit, Ikwil olisi syönyt ison reiän niihin häkkeihin....
tuija sanoi…
No taitaa Jeculla olla hampaat niin kipeät kun vaihtaa niitä justiin ettei viitti syödä metallisia häkkejä :) ja toivottavasti se ei aloitakaan sitä harrastusta. Takakonttia ei kyllä voi autosta auki jättää.