Oreniuksen koulutuksessa

Alkuun kun kävin katselemassa muiden menoa niin olin varma ettei me (lue minä) selviydytä tollasesta pyörityksestä mutta ei se ihan mahdoton sitten ollutkaan. Ollaan me varmaan jotain opittukin koska niistä mistä aiemmassa treenissä huomautti niin niistä ei enää sanonut. Eli lisää harjoiteltava:

- ennakointia, kun Cassulla on laajat paimenen kaarrokset ja kun vielä irtoaa erittäin hyvin niin saa kaarrokset pienemmiksi.
- nopeat käännökset, että oppii nauttimaan niistäkin radalla eikä vaan nopeasta eteenpäin painattamisesta.

Hmmm...eikä se muusta tainnut sanoakaan, muuta kuin koko ajan ohjaajalle: Aiemmin! Aiemmin! Ja niin se oman rytmin sovittaminen koiran rytmiin, ei saa rynniä eteenpäin niissä kohdissa kun koiraa pitää odottaa. Puh, ehkä mä joskus opin. Toisaalta eiköhän me ajan kanssa hitsauduta yhteen, aika hyvin ollaan kuitenkin edistytty kun molemmat aloitti agilityn vasta toissa vuoden syksynä. Hah, niin ja ilman koiraa ohjaan kuulemma hyvin, ei vissiin pysty enää keskittymään tarpeeksi kun on liikaa liikkuvia osia :) Tähän on muutes kokeiltu äänetöntä ohjausta, me molemmat keskitytään paremmin kun en höpötä/huuda kaiken aikaa. Orenius on taas käskytysihmisiä että täs täs tän tän, no tänään näin. Tiistaina omissa treeneissä kokeilen tota rataa niin etten puhu, tulipa tätä kirjoittaessa mieleen. Rata jää viikoksi sinne hallille että kaikki muutkin pääsevät kokeilemaan. Joo ja se juttu tuli mieleen että kun Cassulla on draivi päällä niin tarvitsee kuulemma tosi tiukkaa ohjausta, muuten suorittaa tasan sen esteen mikä sen mielestä on seuraavana on niin estehakuinen koira. Eli ennakointiahan tämäkin. Mikä nyt käytännössä tarkoittaa aina kisoissa, siellähän sen radan saa mennä vaan kerran :)

Tänään oli taas sen verran intopiukeena että lähdössä pysyminen meinas tuottaa hankaluuksia jälleen. ARGH ja mä luulin että tästä olis jo päästy yli. Aika tiukasti sai sanoa odota, minkä kyllä kuulee videolta.

No sitten itse rataan: 
(ja kiitti vaan tytöt kommenttiraidasta, on yhtä viihdyttäviä kuin mun sekoilut :D)

esteet 1-8  
Alku meni mun mielestä hyvin, mulla oli kunnianhimoinen suunnitelma kokeilla leijeröidä kepit hypyn ja putken takaa että olis ehtinyt vastaanottamaan hypylle 9. No eipä se toiminut kun putki ei ollutkaan ihan suoraan kepeille vaan mua tai 4-hyppyä kohden enemmän. Muuten olisi ollut hyvä suunnitelma ainakin kokeilla sano Orenius. Tätäkin pakko tiistaina kokeilla niin että kääntää sen putken pään kepeille päin.
No kepit ei sitten onnistunut kun vedätin liikaa (tätä edellemenoa kepeillä täytyy siis harkata lisää!) ja sanoin toka kerran jälkeen että laitanko targetin niin menis loppuun asti. Orenius oli sitä mieltä ettei johtunut vedättämisestä, (tästä asiasta kyllä eri mieltä sen kanssa) kokeiltiin pari kertaa että menin edelle ja tuli pois toka vikasta välistä. Sanoi ettei tehdä nyt keppejä enempää kun on näköjään erittäin herkkä virheitten korjaamiselle, hyytyi vikalla sinne tokavikaan väliin. No tästä asiasta olen kyllä täysin samaa mieltä.


esteet 9-10
Tässä kohtaa näkyy se ennakoimattomuus ekalla kerralla, pomps vaan niin hyppy 10 menty väärään suuntaan. Tokalla kerralla taas sitten näkyy ne paimenen laajat kaarrokset, mennään sitten kunnolla kun mennään! Että näin sitä voi ohjata monella eri tapaa väärin, palkkaan muuten aina noistakin, sehän tekee vaan mun ohjauksen takia "väärin". Tohon kohtaan ei sitten loppujen lopuksi riittänyt että on tarpeeksi ajoissa, täytyi liittää siihen vielä vartalon kääntö, Cassua tarttee ns. "yli"ohjata. Tää on muuten hauska omissaki treeneissä kun muille neuvotaan että te menette näin mutta Tuija ja Cassu menee sitten näin.

esteet 11-13
Muuri ok, esteeltä 12 vientiä putkeen sitten hinkattiin ja tässä se ennakointi täytyy olla tosi ajoissa että saa kääntymään putkeen. Tätä pitää harkata että palkkaa pysähtymisestä esteen eteen ja siitä että kääntyy heti takas. Parhaiten toimi kuitenkin suhistaminen, sillä sen saa kääntymään nopeiten, hidastaa jo ennen estettä ja tietää että käännytään tiukasti. (Ei muuten sitä Orenius neuvonut, tuli jostain takaraivosta mieleen että kokeilenpa tätä, ollaanhan sitä joskus kokeiltu. Urpo minä etten heti tehnyt niin!)

esteet 14-19
Täällä tuli se oma rytmityskohta missä pitäis mennä hitaammin ja odottaa koiraa 16-17 ja sitten kiihdyttää pirusti että ehtii 18-19 väliin tekemään valssin. Kokeiltiin eka persjättöä mutta on niin voimakkaasti vartalo-ohjautuva ja tuli mun liikkeen mukana sivuun eikä huomioi ohjaavaa kättä. Orenius ei enää muuta ratkaisua keksinyt kuin että tee siihen valssi. Siis persjättöä treenattava enempi, nopeampi tehdä kuin valssi missä mä olen aina myöhässä.


esteet 20-24
Sitten putkeen ja jo silloin kun on putkessa huudettava Cassu! Cassu! muuten olis ollu hypyllä väärinpäin. Tää jo aiemmin opittua. Hypyn 22 jätti väliin jos oletti että omalla painolla menee sinne niinkuin itse asiassa kaikki muut mun näkemät koirat tänään. Siinä taas seuras mun kroppaa niin vahvasti että pitää ohjata takaa ja vartalon käännöllä hypylle. 24 hypylle takaakiertoon, tässä tuli taas esille se etten liikkunut tarpeeksi nopeasti alta pois niin ei hyppää mua päin. Mikä on kanssa siellä muistettavissa asioissa miten pitää liikkua...
Sitte vika hypyllä tarttis sitä hemmetin pallonheittokurssia kun vinttasin pallon päin siivekettä loppuhuipennukseksi. Cassu parka jo ihan töötissä tässä vaiheessa. Orenius tuumas ettei sen fysiikka loppunu kun pallon perässä innoissaan kirmaili koko koulutuksen ajan vaan väsyy henkisesti toistoihin. Jaa ihanko totta, schape vai?


No loppusanoiks kun tavoitteena oli päästä rata läpi niin siinä onnistuttiin. Joistain asioista samaa mieltä Oreniuksen kanssa, joistain eri mutta ainahan noissa koulutuksissa täytyy vähän suodattaa. Rankka päivä erityisesti koiralle, seuraavaksi sitten huippuoppiin Janitalle Turkkuseen huhtikuussa. Ans kattoo mitä hän on sitten mieltä meidän menosta.

Kommentit

Kielpi sanoi…
Onneks sä et tehny mitään koostetta mein ääniraidoista ;) Eihän tuos ny ollu ees pahimmat. mitä ny joku huutaa PERSE ja höpisee zombeista.
tuija sanoi…
No olipas muuten hyvä idea ;) ei muutes tonne radalle teidän pöpinät ja höpinät kuulu, sen verran kuiteskin vissiin pystyn keskittymäänkin.
Unknown sanoi…
Kauheeta kuulla oma äänesä tallai.. :D
Penni muuten väsähti samalla lailla ku cassu.. ei nää mein herkkikset kestä tollaast höyläämist.. :)