Höpi Pömpylä 8 kk

 Höpi ehti täyttämään jo 8 kk! Ihan pikkuisen harmillisesti se täyttää 9 kk vasta 30.4. ja Lahti KV on viikkoa ennen 22.4., jossa tuomarina rodun erikoistuomari Rob Douma. Noh, mennään sitten pentuluokassa esittäytymään hänelle. Kun ei ne pentuluokan arvostelut ihan aina korreloi aikuisluokkien kanssa. Noh, junnuluokat kutsuvat sitten toukokuussa Lahden ryhmiksissä. Ajattelin jo Tampere KV:takin, mutta on kyllä niin syntisen kallis näyttely että jätin ilmoittamatta. 

Höpi on tällä hetkellä 41 cm korkea, ja olen kyllä yrittänyt sen mitata oikein ryhdikkäänä. On se Jipon vieressä vielä matalampi, joten eiköhän tuo lie oikeahko mitta ole. Aiemmin jo mietin että jääkö se alamittaiseksi. Schapeilla on narttujen koko 40-47 ja urosten 43-50 rotumääritelmän mukaan. No ei se sitten jää, ja nyt jännätään taas että jääkö mediksi :D Jippo mitattiin siinä uusintamittauksessa kolme kertaa mediksi, ekalla 42,7 muistaakseni, tokalla 42,5 tjtsp ja vika mittaus (samassa mittaustilaisuudessa kylläkin) 42. Ihan hyvä että mitataan useampi kerta, varmaan rentoutuu koirakin siinä tilanteessa hieman loppua kohden. Tai kait sekin koirasta riippuu. 

mummo ja tyttärentytär

Höpillä alkaa huhtikuussa jokatoinen viikko tiistaisin tokoryhmä, ja perjantaisin joka viikko agilityyn valmistava ryhmä. Molemmissa on ihan huikean taitavat vetäjät, joten ainakaan niistä ei jää kiinni opetus. Tokoa ollaan käyty jo yksi Oili Huotarin pentu/aloittelijoiden kurssi, ja saatiin kyllä niin hyviä vinkkejä liikkeiden opetukseen. Ihan uusia tapoja näin monen vuoden tokotauon jälkeen. Ja on kyllä kova treeni-into, tosin saattaa olla että Höpin päähän ei mahdu kuin hiukset. Ei se ainakaan äitinsä veroinen älykkö ole. Nyt kun saan vielä itteni tajuamaan, että miten se Oili sai Höpin tekemään semmoisen hauskan pompun stopin opetukseen. Multa ei onnistunut, eikä onnistu vieläkään. Mennään kyllä ehdottomasti Oilille uudelleenkin, nyt vaan on säästölinja, kesän reissua ajatellen. 


Lähdetään kesäkuun alkupuolella Oulun kautta Saarijärvelle Yöttömän Yön agikisoihin, siitä Rovaniemelle Sennujen agi-SM:iin Norjan kautta (pikku lenkki siinä :D) ja siitä sitten kotiin kun on käyty myös Rovis KV. Ihan mahtavaa, oikea lomareissu tiedossa! Otan näillä näkymin kaikki tytöt mukaan, sinnehän ne boksiin mahtuu. Ja voin jättää Höpin Jipon kanssa huoneeseen kun kisataan. Ainakin näin kuvittelen...Jippohan osaa olla missä vaan, mutta saa nähdä miten Höpin kanssa. Se on sitten farkun kontissa kisojen ajan jos ei muuta. Jippo ja Jujukin on kokeneita reissaajia, pitäähän sen Höpinkin päästä pitkien matkojen makuun.

Sain otettua Kimin kanssa "viralliset" 8 kk posekuvatkin, mentiin ylämäkeen niin sen ei tarttenut kyykistellä  :D Hyvät kuvat tuli! Onhan se tuommonen näppäränkokoinen paketti, ja kivat mittasuhteet. Pikkuisen jännittää, miten se sitten esiintyy kun on muutakin porukkaa. Ei varmaan kovin loisteliaasti, mutta onneksi ollaan siinä pentuluokassa, niin saadaan ainakin jotain anteeksi :D Ja Rob Douma on kyllä niin ihana ja lempeä tuomari, että hyvä aloittaa hänen syynissään.
Kommentit