Höpi Pöpinen puolivuotias!

 Tänään Höpi täyttää siis jo puoli vuotta, uskomatonta miten aika vaan menee. Nimiä se on saanut jo liudan-Pöpi, Höppänä, Höpsis, Pööpeli, Pömpylä, Höpipöpi, Höpinä. Siinähän sitä jo liuta.

Pikkulikasta on kasvanut pieni :D Etsin Jipon ja Jujun puolivuotismitat, ja Jujuäitee on ollut 41,5 ja 11,5 kg ja Jippomummo 39,5 ja samat 11,5 kg. Höpistä saan justjust 38,5 ja se kyllä on niin nätisti paikallaan ettei ainakaan hirveästi mitta heitä. En usko että siitä pikkumaksia tulee mitenkäänpäin. Kasvupattejakaan ei enää jaloissa ole. Eipä tosin Jujun sisaretkaan kovin isoja ole, Ruuvi n. 38, Myy 40 ja Saimi varmaankin 41-42. Jujusta tuli se isoin tuosta porukasta, eli 44. Hirmu kepoisasti liikkuu, ja itsevarmasti hyppelee milloin minnekin. Kuten yksi päivä yritti hypätä nojatuolin selkänojan päälle, sieltä korkealta takapuolelta. Sen käsinojan yli istuimelle se on jo hyppinyt pitkään ihan sujuvasti. Ihan ei tuonne kumminkaan ylttänyt, kääntyi ilmassa ympäri ja laskeutui näppärästi maahan. Kimi väitti että se on kilipukki, kiipeileekin jokapaikkaan. Minusta taas tuntuu että siinä on kissaa seassa. Hyppäsi se yksi päivä vahingossa jo auton konttiinkin, sitä loikkaa ei tosin ole vielä uusinut. 

äiti ja tytär (Juju-paran häntä on ihan riivitty paskaksi. Tuhma lapsi)

Treenirintamalla ollaan harrasteltu hieman agin alkeita, ja siinä tarvittavia taitoja kerran-kaksi viikossa. Korkeavireen pentukurssia käyty 3 kertaa, ja toiset 3 jäljellä. Siellä me loistetaan varsinkin taukomattotreeneissä. NOT. Höpi vetää narun päässä kolmekuuskyt-ympyrää ja minä yritän saada sen matolle rauhoittumaan. Hahhaa. No sitten pikkuisen puuhastellaan jotain, niin kyllä se siitä. Kyllä se keskittyä osaa, mutta ne koirakaverit olisi ainakin hetkittäin vielä parempia. Loistavaa tällä kurssilla on myös se, että sen jälkeen kakrut saavat juosta ja leikkiä keskenään. 

Helmikuun puolessavälissä alkaa Oili Huotarin pentu/tokon alkeiskurssi, jee!! Kurssin kuvaus on tämmöinen: "Kurssilla opetellaan koiran ja ohjaajan yhteistyötä ja motivointia sekä koiran oppimis-ja opettamistapoja. Aloitamme alkeista, samalla tutustutaan tokon perusasioihin. Kurssi toimii hyvin harrastuskoiran peruskurssina." Aion kyllä Oilin kursseilla jatkaa tämän jälkeen, jos vaan mahdollista. Ihan myös siksi, että Oili on niin loistava tyyppi :D 

Tokon juttuja tuolla Korkeavireen pentukurssillakin ollaan salaa käyty, mm. luoksetuloa, maahanmenoa yms. Kotona aloitin männäpäivänä kapulanpidon alkeista, palkkasin ihan vaan siitä että kiinnostuu kapulasta ja sitten jo siitä että otti sen (oikeinpäin) kädestä. Kun laipastahan sitä olisi kiva nakerrella, sitä en antanut tehdä enkä tassuilla pelata kun oli maassa. Missähän mun naksu muuten mahtaa olla?? Sata kertaa miettinyt myös, että pitäisi opettaa tuo namimaatti sille. No en ole opettanut. Onpa kovin haastavaa....Kakejumppaa on tehty, siinä se kyllä onkin aika hyvä! Vadin kanssa temppuiltu, niin että laittaa etutassut päälle ja takatassut ja kaikki tassut. Ja toisinpäin, että laittaa tassut sinne sisään. 

Mitään järjestelmällistä en ole tehnyt mutta kunhan puuhastellaan ettei Höpi puuhastele omiaan. Sen kyllä siitä näkee, että nyt olisi tarpeen keksiä jotain tekemistä. Mun feikkicrocsit on saaneet ihan uuden ilmeen, toisesta parista yhden se on kantanut pihalle ja sitä toista en löydä mistään. Kait se on sen syönyt. No ei nyt sentään, ei ainakaan keltaisia paloja ole tullut pihalle. Mutta Höpi vaikuttaisi olevan ihan mukava paketti, tekemisen meininkiä ja osaa kumminkin rauhoittuakin. 

Katsotaan saadaanko omaan seuraan pennuille agin alkeet keväällä/kesällä, vai pitääkö keksiä joku muu paikka treenata sitä ohjatusti. Voihan sitä itsekseenkin puuhastella, mutta olisi paljon järkevämpää kun se kuuluisa joku muu miettisi treenit valmiiksi. Minustahan siihen ei ole, paitsi jos oikein paneutuisi suunnittelemaan ja lupaisi itselleen ettei tee muuta kuin mitä "lukkarissa" lukee. Koska mullahan on tapana lähteä rönsyilemään....


Hampaat on kaikki vaihtuneet, koko kalusto näyttää suussa olevan. Ihan inasen on yläpurentaa, hitaasti mutta varmasti se kyllä kohdalleen kasvaa. Ylimmäisenä siis tämän hetken kuvat. Otettu kylläkin jo viikko sitten. Ihan vaan taas mielenkiinnosta talteen nämäkin kuvat. Ensimmäinen näyttelyilmokin meni, eli Lahti KV kutsuu huhtikuussa. Tuomarina rodun erikoistuomari Rob Douma, jonka kehässä oltiin Jipon kanssa viime kesänä. Hauska setä. Saapa nähdä mitä hän Höpistä tuumaa, toivottavasti sinne tulee vähän enemmän schapeja kuin Heinolaan elokuussa. Me ollaan pentuluokassa, 8 kk ikää siinä kohtaa. Junnuikä tulee loppukuusta täyteen, sitten jo katsellaan eri silmällä näyttelykalenteria. 

Kesälle suunnitteilla siis pohjoisen reissu, minne tietty Höpikin pääsee mukaan. Ei ihan äitinsä ikäisenä pitkälle reissulle päässyt, mutta ehtiihän sitä vuosikkaanakin. Luustokuvat suunnitteilla tietty melkolailla heti kun ikä tulee täyteen. Siinäpä sitä kesän ohjelmaa. Ainiin, ilmosin paimennukseenkin maaliskuulle! Enköhän mä Höpin sinne ota, saas nähdä mitä se lampaksista tuumaa :D Hepoinen oli alkuun vähän jännä, kun nähtiin sellaisia Minnalla. Huomenna mennäänkin Airedalenterrieri Terriä moikkaamaan, katsotaan samalla onko ne hepoiset yhtä jänniä toisellakin kertaa.

Niin ja meillä on suomirokkipentueen puolivuotistapaaminen helmikuussa! Mahtavaa!

Kommentit