Valioita ja muita näyttelyjuttuja

Erikseen postaus hienosti menneestä kesästä:

Nooasta (Pomppaloikan Pokerinaama) tuli Norjan valio elokuussa, tuomarina rodun erikoistuomari Anne-Cathrine Unelsrød ja sai saaliikseen kolmipäiväisessä näyttelyssä myös 1xCACIB ja 2xNORD SERT. Nooa oli kerran ROP ja 2 kertaa VSP tuossa reissussa. Nooa täytti 2 vuotta 9.6. ja siitä tuli Suomen Muotovalio 2.7. ja siitähän oli hyvä lähteä elokuussa Norjan reissuun hakemaan seuraavaa valionarvoa :D

Oikealla Nooa, vasemmalla Yess

Sitten 21.8. valioitui Suomen muotovalioksi myös siskolikka Manta, Pomppaloikan Voitolla Yöhön Heinolassa erikoistuomarilla.

Rob Douma valioitti Mantan 21.8.

Myös samaan sisarusjoukkoon kuuluva Mahla, Pomppaloikan Ässä Hihassa kävi nappaamassa ryhmäsijoituksen Kurikassa elokuun 13. Mahla sai ensimmäisen sertinsä, ja oli myös ROP ja sitten RYP-4! Huikea suoritus pikkulikalta! Tukka kasvanut vähän enemmän silmien eteen, vieläkin naurattaa messarin arvostelu: she is showing a bit too much daylight.

 

Jujun veli Elmo, Pomppaloikan Rock-N-Troll kävi 20.8. Harjavallassa olemassa VSP ja sai toisen sertinsä. Tuo Elmon ilme on kyllä niin <3 Kenenkään arvosteluja ei nyt ollut tähän hätään, pahoittelut siitä mutta tulevathan ne aikanaan vuosijulkaisuun. Elmo on aina kovin erinomainen, mutta syystä tai toisesta se SA on jäänyt puuttumaan.


Näyttelykesä alkaa olla ohi, Porvooseen mennään Jipon kanssa, sparraamaan Elmoa :) Jospa se saisi viimeisen sertinsä sieltä....sitten taidetaan odotella Messaria, jonne mummon kanssa lähdetään. Mummo on vedellyt pentusten tuhteja eväitä aina kun silmä välttää, ja on pikkuisen pulskassa kunnossa, joten ahkeraa metsässä juoksentelua tiedossa!

Ihan kauhea moka kävi! Alkuvuoden hienot tulokset unohtuivat, eli Kipinä (Pomppaloikan Kultainen Kulkuri) oli kolmella näyttelyllä rodun ensimmäinen juniorimuotovalio. Ensimmäinen junnuserti ja PU2-sijoitus erkkarissa Lahdessa. Seuraavat kaksi näyttelyä myös Lahdessa (mitä sitä merta edemmäs kalaan :D) joissa sijoituksena PU1 eli myös kaksi normisertiä jo pojalla on, eli kunhan täyttää kaksi niin valioituu seuraavalla sertillä. Kipinä on kyllä komea poika, saatoin hieman yllyttää Tiina-Maria viemään sitä Messariinkiin...Kipinässä on aika paljon samaa asennetta kuin Jecussa.....

 

Jippo erkkarissa ROP VET

Ylläolevat kuvat maaliskuusta erkkarista, sitten kuvia vapun Lahden näyttelystä, jossa samaa tahtia ja samoista näyttelyistä veteraaniksi valioitunut Jippo ja lapsenlapsi Kipinä. Vapun näyttelyn kuvista kiitos Katille!


 Jipon arvostelut ovat kyllä huikeita, ei se huono kantanarttu ole ollenkaan. Vuodet ne vaan vierii, tässä kuvat 4 viikkoa-10 vuotta <3


Jipon tämän vuoden tähänastiset arvostelut:

Lahti 19.3. Nina Janger: Lähes 10 v, erinomaisessa kunnossa oleva kaunislinjainen veteraani. hienoilmeinen pää, hieman raskaat ja kookkaat korvat. Hyvä purenta. Kaunis ylälinja. Erinomainen runko ja raajaluusto. Tasapainoiset kulmaukset. Käyttää hyvin häntäänsä liikkeessä, liikkuu kevyesti hyvällä askelpituudella hieman kapeasti takaa. Vauhdikas esiintyjä.

Lahti  26.3. Antti Nieminen: Noin 10 vuotias. Kompakti, hyvät rungon mittasuhteet. Sopiva luuston vahvuus. Hyvin kulmautunut. Hyvä rungon tilavuus. Kaunis selkälinja. Ryhdikäs kaula ja eloisa häntä. Liikkuu rodunomaisin askelin. Rodunomainen pää jossa oikeat mittasuhteet ja linjat. Saksipurenta. Hyvät silmät. Hyvä turkki.

Lahti 1.5. Irina Poletaeva:  Upea 10 v veteraaninarttu. Erinomainen kunto. Erittäin ryhdikäs ja iloinen. Rodunomainen pää. Oikea hampaisto. Rodunomainen ylälinja. Iloinen häntä. Oikea rintakehän muoto. Vapaat liikkeet. Onnea kasvattajalle ja omistajalle.

Tuusula 26.5. Tarja Löfman:  10 vuotias valloittava veteraani, hyvä purenta, kuono-osassa kapeutta, hieman levä kallo, tasapainoiset kulmaukset, tiivis ylälinja, vauhdikkaat liikkeet joissa voisi olla enemmän yhdensuuntaisuutta.

Orivesi 2.7. Paula Heikkinen-Lehkonen: Erittäin tasapainoinen ja hyväkuntoinen veteraani, joka esiintyy iloisesti. Hyvä koko ja mittasuhteet. Erinomainen pää, tummat silmät. Hyvinhoidetut hyväkuntoiset hampaat.  Hyväkuntoinen karva. Liikkuu vetreästi.

Heinola 21.8. Rob Douma: Very lovely veteran bitch. Correct in size and body proportions. Feminine head. Typical brown eye. Good bite. Thin ears. Good neck. Well bodied. Typical angulation around. Light bone. Good feet. Nice coat texture. Easy and sound mover.

 Ilohan sitä on esittää, tämä onkin meidän eläkeläisharrastus. Ja kun ei maksakaan mitään suurimpaan osaan näyttelyistä, niin ihan siitä ilosta ilmoitin sen heinäkuulle Hesaan kahteenkin kertaan. Jonne ei sitten edes päästy, koska mulle iski korona. Ensi viikonloppuna tosiaan Porvoo, ja sitten katsotaan miten pärjätään Messarissa!

Kommentit