Pentusuunnitelmia Jujulle

 Jujulle on siis ajatuksissa vihdoin pentuja, alkaahan sillä jo ikäkin tulla vastaan. Täyttää 4 helmikuussa, ja suunniteltu astutus oletettavasti touko-kesäkuussa, koska sillä  juuri loppui juoksut. Eli kun mieluusti ensisynnyttäjä olisi alta 5 vuotias, niin johan se sitten on 4 ja puoli. Ei tietty mikään ikäloppu, ja mieluummin käytänkin vähintään 3 vuotiasta narttua. Juju on perusterve, ei ole käynyt ell muuten kuin luustokuvilla ja pentuna poistettiin vetoleikeissä katkennut maitokulmuri. Juju harrastaa aktiivisesti agilityä jossa on aikamoisen loistava. 

Uroskin on vaihtunut tässä jo (eikä ehkä edes kerran :D ), ulkomaalainen uros jota aioin käyttää, vedettiin pois jalostuksesta. Mutta mitäpä sitä merta edemmäs kalaan, urokseksi valikoitui mielenkiintoisesta pentueesta Mutte, Rockriver´s Darcy. Sukutaulussa on molemmin puolin uutta, ja myös tuttua nimeä. 10 sukupolven coi 6,697% joka on todella matala. 5 sukupolven sukusiitosprosentti 0,2%.

Tässä yhdistelmässä on molemmin puolin suuri pentue, jossa on Jujun puolelta luustokuvattu kaikki hienoin tuloksin (7/7)ja Mutenkin puolelta useampi (5/10) ja lisää kuvataan talven ja kevään mittaan. Olen tavannut useita Muten sisaruksia ja Muten itsensä, ja kaikki miellyttävät sekä silmää että mieltä.


 Mutte, Rockriver´s Darcy: (klik koiranettiin)

s. 9.6.2019, lonkat B/B, kyynärät 0/0, selkä LTV0, VA0, SP0, silmät ok 11/21, gPRA terve, ei kantaja. HUU terve, ei kantaja. 

Mutte on rohkea ja reipas poika, ei ääniarkuuksia. Mutte on n.45-46 korkea, kevytrakenteinen uros jolla on rodunomainen komea ulkomuoto. Ehtinyt vasta kerran näyttelyyn, ja sai sieltä ERInomaisen arvostelun. Muten oma sivu Rockriver´sin kennel-sivuilla: *klik*. Se on tosiaan käynyt vajaa vuosikkaana karhutestissä, eikä pikkupojan päätä kovasti paleltanut. Sen turkki on ihanan karhea, kova ja helppohoitoinen.

Pikku esittely Jujusta, Pomppaloikan Tripp Trapp Troll: (klik koiranettiin)

s. 5.2.2018, lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä LTV 0 (epävirallisesti spondyloosi terve, koska alle 2 v ei lausuta), polvet 0/0. Silmät ok 11/21, gPRA terve, ei kantaja. Sydänkuuntelukin tehtiin samalla kuin silmät, ja se myös ok. HUU terve, kantaja. 

Juju on vauhdikas, kiihkeä ja temperamenttinen narttu. Ei ääni-eikä alusta-arkuuksia. Ei ole muutenkaan arka, rohkeasti kyllä tutustuu kaikkeen vastaantulevaan. Ei sieltä leppoisimmasta päästä, mutta sopii agilityyn kuin nenä päähän. Kovin miellyttämisenhaluinen ja kiltti narttu muutoin, agilityssä pyrkii tekemään parhaansa, ja jos ei omasta mielestään onnistu, on hieman ohjaajapehmeä. Normielämässä avoin ja iloinen ihmisiä kohtaan mutta vieraita koiria ei. Ne on alkuun Jujun mielestä aika ärsyttäviä, mutta kun pääsee tutustumaan, nekin on ok. Käyttäytymisen jalostustarkastus suoritettu hyväksytysti, ja melkolailla rodun ihanteisiin kaikki osiot menivät. Ulkomuodollisesti kaunis, 44,5 cm korkea, kevytrakenteinen schapendoes ja tuli valioksi hieman päälle kaksivuotiaana, kun näyttelyt taas alkoivat pyöriä. Karvan määrä maltillinen ja hyvälaatuinen, ei mene kovin äkkiä takkuunkaan jos unohtuu kammata.
Eli nyt sitten odotellaan kevättä ja alkukesää, sanomattakin varmaan selvää että tästä pentueesta jää kotiin yksi <3

Kommentit