Päivitystä pennuista ja uutisia vanhemmistakin kasvateista

 Ei vissiin ole helteessä jaksanut edes blogia päivittää...ihan näin pitkää taukoa ei ole tainnut ollakaan, vaikka tapahtumien puutteesta ei hiljaisuus kyllä johdu.

Elikä ensin ne pentuset: 

Vasemmalta oikealle: Sulo, Rauha, Kipinä

Kakrut kävivät pentutarkissa 5 viikkoisina, purennat ok ja pojilla pallurat paikoillaan. Ajeltiin vielä dna-näytteenottoon Asikkalaan asti, tuloksia näistä ei ole vielä tullut. Eilen jopa kuittaantui että ovat vastaanotettu siellä Mydogdna:ssa.  Tai nykyäänhän se on Wisdom panel, kun myivät tuon jenkkeihin. Tulosten pitäisi nyt tulla 2-3 viikon päästä. Kun luin noita keskusteluja, niin useampi on joutunut tilaamaan uusia testikittejä, kun entisiä ei löydy. Todella miellyttävää, kun pennutkin omissa kodeissaan jo tietysti. No mutta, näistä saadaan sitten pennuille gPRA ja HUU-status.

Pennuille tehtiin taas tietty pentutestikin, Kirsi Liikanen testaajana kuten aiemminkin. Hienoja reippaita lapsosia, ja ovat kotona ollessaan sen osoittaneetkin. Taistelutahtoa löytyy ja äänet ei pelota. 

Rauha


Kultu Kimallus: Rauhasta on kuoriutunut kuulemma hirmu omatoiminen, se on helteillä alkanut nukkumaan viileän vessan lattialla. Sinne se lähtee kuulemma tomerasti suuntaamaan, kun väsyttää. Avaa raollaan olevan oven ja morjens, sinne menee tutimaan. Yksi ilta Hilpi oli laittanut lapsia nukkumaan, ja vilkaissut ikkunasta ulos, niin siellä se Rauha oli iltapissalla itekseen. (aidattu piha toki) Ja kaikkein paras on tämä sen "uimavideo". En ehkä pysty kestämään miten ihana se on :D Rauha muutti Espooseen kahden lapsen perheeseen, ja heillä on myös venäjänbolonka Rauhalle juoksu-ja leikkikaverina. Rauha jäikin sijoitukseen.


Kultaa Taikka Kunniaa: Sulo nykyään, entinen Urho. Asuu Ylöjärvellä. Hienosti lähtenyt poitsun elo käyntiin, ihana ja kiltti poitsu. Sai pentutestissä arvion, ystävällinen itsevaltias :D Kehotin käymään tokokurssilla, ettei ala aikuisena todellakin itsevaltiaaksi. Toisaalta tässä perheessä varmasti rajatkin löytyy, toinen omistaja on poliisi ja toinen armeijan kapiainen. Lisäksi heilläkin on lapsi Sulolle leikkikaverina. Nauroinkin että Sulosta tulee hyvä poliisikoira :D

Urho


Kultainen Kulkuri: Kipinä eli aiemmin Sami Salama. Hänestä tuli kyllä samantien kulkuri, kun omistajat ovat karavaanareita. Saa heti kyllä kokemuksia roppakaupalla, eikä ole ollut kyllä mistään moksiskaan. Kavereina kaksi kiharakarvaista noutajaa ja laumassa kasvaneena ei nämä uudet tyypit pelottaneet yhtään. Kipinän pentutestissä ääniosio meni niin, että se kaivoi autotallin lattiasta lattiakaivon ritilää irti. (Tätä ne tekee myös sisällä kodinhoitohuoneessa, en tajua miten joka ikinen pentue keksii sen leikin, että sitä ritilää saa useamman kerran päivässä laittaa takaisin paikalleen). Eli se kaivoi sitä ritilää, Kirsi pamautti kattilankantta ja Kipinä vilkaisi, ja jatkoi kaivuuhommiaan. Kirsi tuumas, että evvk. Ihan voin myöntää, että aika hitosti teki mieli tämä poika jättää kotiin <3 Kipinä on selkeästi kevytrakenteisempi kuin toiset kaksi, todella paljon Jujun olemusta tässä pojassa. Että onko se ihme että teki :D Hyvin leikkivät myös jokainen, ja sama itsenäisyys mikä kaikissa pentueissa on näkynyt, näkyi myös tässä. 

Kipinä


Sain näihin vikoihin posekuviin Suvin avuksi, niistähän tuli ihan hienoja! Ja ihan hauskat nämä passi-ja hammasharjakuvat, joihin sain idean vanhasta tv-ohjelmasta. Jos kukaan on niin vanha että muistaa :D Mutta se oli sellainen matkustusohjelma, ja kun olivat kerran muuttamassa niin tästäpä idea. Hammasharjakin on koirien, eikä ollut edes iso ongelma saada ne sitä pitämään :D Passi on lainattu Jippo-mummolta. Olihan taas hauskaa näitä kuvata, itte tykkään kovasti! Ihan joka viikko ei edes otettu tämmöisiä hauskoja kuvia, en saanut kaveria eikä oikein ideat lennelleet. Helle vei ainakin minun voimat tyystin, oikeen mikään huvittanut mistä olis tullut entistä kuumempi. 

Kipinä

Rauha

Sulo

Pomppaloikan Trick Or Troll "Saimi" on kunnostautunut tokon saralla, käynyt hakemassa kahdessa kokeessa kaksi ykköstä. Saimi on taitava myös nosessa, tästä lajista en itse ymmärrä hölkäsen pöläystä, mutta hyvin menee kuulemma :D Se kävi myös Laukaan ryhmiksessä kotikonnuillaan hakemassa viimeisen sertin ollen myös ROP ja valioitui siellä. Eli uusi FI MVA meidän tiimiin!"3 vuotta. Ryhdikäs iloinen narttu, jolla sopiva rungon pituus. Hyvän muotoinen pää. Kauniit ruskeat silmät. Kevyt alaleuka. Lyhyet olkavarret. Pitkä rintakehä. Sopiva raajaluusto. Hyvä turkki. Tyypillinen häntä. Joustava ravi." Tuomarina Harry Tast.

Pomppaloikan Good Golly Miss Trolly "Myy" saavutti RTK1-koularin jo aiemmin kesällä, nyt ensimmäinen AVOHYV-tulos tuomarinpalkinnon kera. Hienoa!


Pomppaloikan Lilla Trollboll "Ruuvi" aloitti agilityssä kisaamisen Yöttömän Yön kisoissa Saariselällä. Näihin geimeihin kyllä itsekin joskus haluan! Ruuvihan poksautti sieltä heti voitolla aginollan, jipii! Varastin kuvat surutta Sannan sivuilta, sori vaan :D Olen aina ihastellut tuota Ruuvin tummaakin tummempaa pigmenttiä, se on kyllä niin kaunis. 


 

Pomppaloikan Trolling Stone "Tuure"sta tuli 7 lapsen isä Lumikuono-kenneliin. Komioita ja kauniita lapsosiahan ne, käytiin kuvailemassa yksi ilta Kimin kanssa. Tämä kakru oli malliltaan ja naamaltaan ihan kuin Tuure pienenä <3 


Nyt kun näyttelyihinkin pääsee, niin pikkuisen patistelin Karoa Tuuren myös niihin viemään, yhdellä sertillä siitä tulisi kolmen maan valio kertaheitolla ;) Suomen, Ruotsin ja Viron. Virostakin serti tuli erikoistuomarilta, että silleen ei ollenkaan hullumpaa. Onhan se nyt näyttelyihin ilmottukin, joten kiitos
Karolle!


Niin ja vaikkei tuloksissa mainita, niin kotikoiratkin tekevät tärkeää virkaa perheenjäseninä <3 

Pelipentue täytti jo vuoden 9.6.! Järkyttävää miten aika menee. Mutta tämähän tarkoittaa sitä, että terveystarkit ovat mahdollisia, ja tämän kierroksen aloitti:

Pomppaloikan Voitolla Yöhön "Manta" kävi peräti Kangasalla luustokuvissa. Siellä siksi, että Rockriver´s kasvattaja Minna oli järkännyt joukkotarkin, ja siitä alkoi porukka perumaan. Jotta tuo tarkki ei olisi kokonaan peruuntunut, niin mietin sellaisen kaksi minuuttia ja ilmoitin sinne Mantan :D Nopeat liikkeet on näyttäviä, eikä ehtinyt Sannakaan jännittämään tuota kuukautta etukäteen. Verikokeetkin otettiin siinä sivussa, olivat halvimmat ikinä mihin minä olen törmännyt. Vajaat 30 egeä maksoi, kun täällä maksaa 170 euroa parhaimmillaan, mitä olen hintoja kysellyt :O Eipä tarttenut sitäkään pitkään miettiä että otetaanko vaiko eikö. 

Kuvat näyttivät siistiltä, tosin lonkista sanoin heti että jonkun verran löysää on, varmaan B ja toinen C ovat. Kyynärät siistit ja selkä, eipä lonkissakaan muuta ollut. Lonkat sitten tulivat C:nä takaisin ja kyynärät nollana ja selkä kuten kuvista jo ell näkyikin niin LTV0. Spondariahan ei alle 2 v lausuta, mutta eipä siinäkään ongelmaa. Joten tyttöhän saa jatkaa harrastustaan agilityssä, ja kyllähän noilla kintuilla hyvin pärjää. Pitää hyvässä lihaskunnossa, mikä ei Mantan kyseessä ollessa ole ongelma :DMuut Pelipentueen jäsenet käyvät tässä pitkin syksyä kuvissa, joten kiitos kaikille jo etukäteen!

Pomppaloikan Ässä Hihassa "Mahla" aloitti tämän poppoon näyttelykäynnit. Ensimmäinen näyttely oli Miljoona-koirassa Alavudella. Siellä oli rodulle uusi tuomari, joka ei ollenkaan arvostanut junnukoiran "pikkuisen" villiä käytöstä. Siitä johtuen EH. Mahla oli kuulemma näyttänyt kaikki temppunsa siellä. Lohduttelin, että mamma Jippo se aikanaan osasi kyllä myös näyttää kaikenlaisia muuvsseja kehässä :D 


"Vielä aavistuksen kapean vaikutelman antava vuoden ikäinen juniorinarttu. Vielä hieman kapea pää. Hyvä ilme. Hyvät rungon mittasuhteet. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu kepeästi mutta toivoisin parempaa hännän käyttöä. Hieman lisää kehätreeniä. Miellyttävä luonne."

Noh, seuraavassa näyttelyssä Kalajoki KV:ssä tuomarina olikin Kati Taipale, joka pitää iloisista ja vähän villeimmistä schapeista, tekihän hän Jujustakin valion :D Ja lopputulos olikin pikkuisen eri näköinen, tosin kyllä Mahlakin kuulemma esiintyi pikkuisen paremmin. Sain videonkin Jossulta, joka oli salaa kuvannut ylläriksi mulle kasvattiani. Naurettiin että piti kyllä kennelnimen mainetta yllä :D Eli tästä näyttelystä tuloksena JUK1 ERI SA PN2 VA-SERT. Hieno Mahla! 


 

"Lupaava juniori, jolla oikeat mittasuhteet ja oikea keveys luustossa. Hieman kapealinjainen mutta oikealinjainen pää. Purenta ok. Ikään sopiva eturinta, sopiva rintakehän pituus ja syvyys. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu yhdensuuntaisesti edestä ja takaa, sopivalla ulottuvuudella sivusta kun asettuu. (no pikkusen huomautusta tässäkin :D ). Rodunomainen ylälinja liikkeessä ja hännän käyttö. Miellyttävä käytös."

Sitten päästäänkin Pomppaloikan Keskiyön Aikaan, "Nelliin". Nellikin aloitti näyttelyuransa, sai upean arvostelun ja oli tuloksella NUK1 ERI SA PN 1 SERT ROP. Tuomarina Tarja Löfman. 

"Vuosi 11 kk, erinomaisen tyyppinen ja vahvuinen narttu. Hyvä purenta ja pigmentti. Pää voisi olla kauttaaltaan leveämpi ja otsapenger selvempi. Hyvä raajaluusto ja rintakehän syvyys ja pituus. Käyttää hyvin häntäänsä. Kevyet vaivattomat liikkeet. Etuosan tulee tiivistyä. Erinomainen karvanlaatu."

kuva Jaana Siltanen


Nellihän on ollut sijoituksessa Hannelella joka opiskelee koira-avusteista toimintaa, ja Nelli on jo saanut "työluvankin". Nelli harrastaa myös koiratanssia ja rallytokoa tavoitteellisesti, joten.....Kun pennut vievät aikaa puolisen vuotta, siitä kun astutetaan ja synnytetään ja palaudutaan niin päädyttiin yksissätuumin purkamaan sijoitussopimus. Aikataulujen sopiminen ja kaiken treenin ja työn keskeyttäminen alkoi itsestänikin kuulostaa aika ikävältä, joten päätimme yhdessä että Hannele lunastaa Nellin kokonaan itselleen. Ei mitään suurta draamaa siis tässä, ihan vaan elämää ja sen kulkua. 

Noh, tästäpä pääsemme sitten siihen, että mitenkäs ne Jujun pennut. En oikeasti tiedä, että kunhan päästään kunnolla vihdoin kisaamaan, että käykö sille kuten Nellille :D Tosin ehdottomasti haluan itselle sen pennun, ja sille on upea uros kysytty ja saatu, MUTTA kun en saa pitää pentua ennenkuin lauma luonnollisesti pienenee. Niin että miten mä voin sen muka astuttaa. En mitenkään. Joten tässäpä semmoinen tenkkapoo, ettei ihan pikkumiettimisellä oo mennyt. Mutta onneksi sekin on nuori koira, täyttää toki 4 helmikuussa. Mutta se on ihan parhaassa kisaiässä ja muttamuttamutta. Voi argh. Noh, sitä nyt tässä voi mietiskellä edelleen. Kaipa tähän joskus ratkaisukin tulee. 

Sitten viimeisimpänä muttei todellakaan vähäisimpänä, meidän matriarkka, Jippo the Mama täytti jo 9 vuotta 2.7. Ihan hullua, miten sekin voi olla mahdollista? Jiponkin kanssa on kyllä tehty vaikka ja mitä, ja reissattu ympäri Suomea ja Ruotsiakin. Meidän aina iloinen mustuainen <3 Ilman sitä meillä ei olisi ketään noista yllämainituista <3 

Kommentit