Oikeeoikee ja muita suuntia

 Eli treenissä puomilta poistumissuunnat. On Juju ne kyllä on osannutkin ne muutamat kerrat kisoissa mitä käyttänyt, mutta eihän me nyt kovin tosissaan olla niitä treenattu. Jujun kanssa on päässyt kyllä ihan äärettömän helpolla, se oppii ihan muutamasta kerrasta asiat. Kova miellyttämisenhalu yhdistettynä älykkyyteen on kyllä aika super yhdistelmä. Lyön vetoa, että tulee olemaan ainoa näin helppo koira elämässäni :D

Eli ekana työn alle oikeeoikee. Kyllähän se ekan toiston nuo valitsee oikein, kun perään tekee eteeneteen, mutta sitten jo menee sekaisin. Käskysanalla ei pelkästään eroa osaa tehdä, mun liikkeen avulla (vai menisikö sillä pelkästään) kyllä. Toisaalta, kyllähän sitä koiraa pitää ohjata, oot sitten lähellä tai kaukana. Puomien suoritukset kuitenkin melko varmasti kisoissa 90-prosenttisesti olemaan niin että olen takana. Että ihan kiva huomata, että takanaohjaus toimii. Niin ja sehän nyt kuitenkin tehdään kisoissa vain kerran, että sekoamisen vaaraa ei hirveästi sitten ole. Kunhan se eka kerta menee sitten vaan oikein :D 


Vajaan viikon päästä vasenvasen. Tässä se teki enemmän virheitä, mutta onneksi se jaksaa vaan yrittää. Mietin kyllä että pitäisikö tehdä vaan jompaakumpaa käännöstä aina, eikä erottelua alusta asti.....Tosin tässäkin oli houkutuksena putki, ja silti malttoi kääntyä että siitäkin yksi ruksi seinään! Ja hei, aivan hiton loistavia noi sen osumat, että niihin ei tartte kiinnittää huomiota treenatessa ollenkaan! 


Puomin treenaaminen on vaan kropalle niin rankkaa, että hirveän usein ei viitsi kyllä tätä tehdä. Huomaa taas, että se peitsaa vapaanakin hetkittäin. Kroppahuolto kyllä jo tilattukin. 

Ininiäkin on treenattu, se alkaa jo sujumaan melko näppärästi. Tässä vika toistolla menee jo mun edellä ja käskyllä vaihtaa puolen. Mulla siis inin tarkoittaa vain sitä, että hyppää minun puolelta hyppy. Kuinka moni on muutes onnistunut tässä, luulet vaihtavasti puolta että treenaat molemmat puolet? Katsot videota, ja huomaat että niin, ihan samaa puoltahan sitä tuli tehtyä koko ajan :D 

Ja vielä avokulmaan keppitreeniä. (Tämä treeni tehtiin vasta tuon vikan viikkotreenin jälkeen.) Se on ollut haaste, ja sitten aloin miettimään että miksi. Facessa tuli muisto vuosi sitten, kun vasta opeteltiin keppejä ja se silloinkin osasi hakea ysikympin kulmaan. Että mikä tässä on erilailla? Misa ehdotti että vauhti, mikä on ihan totta koska noissa alkutreeneissä tietty tehtiin ihan yhden hypyn kautta. Tosin sain tänään huomata, että on siinä myös se huitova ohjaaja, ja mun liike joka vie väärään väliin ja jonka olisi parempi vaan pysyä poissa tieltä :D Ja olla kiljumatta jes! kun löytää oikein alun. Tulee heti pois kun luulee että saa palkkaa. Kun siirryn itse pois tieltä, niin kas kummaa miten hakeekaan ihan oikein joka kerta...että se hemmetin auttaminen voi tässäkin loppua.

Meillä on ollut peräti kaksi koko radan treeniä peräkkäin. Viikkotreeneissä siis, ja nehän vetää tosiaan Misa Riiali. Katselin noita ratapiirustuksia, ja pari kohtaa jäi mietityttämään, että näinköhän onnistuu. Jossain kohtaa huomasin kyllä sen, että jaahah, se osaa putki-A-erottelun, vaikken sellaista ole opettanutkaan. Jota sitten kyllä tarvittiinkin näissä treeneissä:


Hitto se on hyvä!!! Ja noi kepit, miten makeesti vaan hakee nekin. Tarjolla on nurkassa myös putki, johon ei sorruttu, jesh! Ei se kyllä edes katso sinne päinkään. Tuo A tosiaan ekalla ohitetaan, ja tokalla mennään ja on jopa menossa putkeen, mutta kääntyy A:lle käskyllä. Ihan loistavaa. Näistä treeneistä läksyksi poispäinkäännös, se toimisi parhaiten tuohon keppien jälkeiseen elämään. Ihan ei sitä osata, mun ajoitus tökkii. Tässä tehtiin useampi yritys, joista näkyvillä vain kaksi. 

Seuraavalla viikolla, eli vk 51 olikin vuorossa hyppäri jossa 28 (?) estettä. Mähän reippaana opiskelin alun 20, koska ajattelin ettei pidemmälle päästä :D  Tuli sitten kiire opiskella loputkin, koska Juju taas kerran yllätti mut. 

Alku oli sen verran uusi asia, että sitä tehtiin paristi koska haluttiin että kääntyy tiukemmin. Plus jostain syystä sille iski lähdöstä varastaminen, joka ongelma on selätetty aikaa sitten. Ihan pokkana vaan lähti tulemaan heti kun käänsin selän. Noh, tiukka käsky niin kyllä se pysyi. Vaikeahan tuo alku on, kun ohjaaja menee jo putken luo, ja koiran pitää hypätä hyppy ja mennä vielä putkeen. Mutta koska kunnon pohjantyöt, niin tämä onnistui heti :) Jatkokin tosi hyvä ekalla, seuraavalla menee hypyn ohi koska mun ajoitus pielessä. Mutta loistavasti se nyt malttaa nuo esteet tehdä, kun aiemmin ollut kiire vain mun perään ja joku hyppy saattaa jäädä tekemättä, varsinkin nuo sivusuunnassa olevat, päällejuoksut yms. Jännä että sitä edistyy, kun vaan treenaa...Yksi korjaus lopussa tehtiin "varmaan" reittivalintaan, mutta muuten oli ok. Eikä se toisellakaan valinnalla edes vilkaissut putkia. Tässä treenissä se keppien avokulmaan vauhdilla tulo onnistui ekalla, muttei enää tokalla kerralla. Ja sitten treenattiin lopuksi pelkästään keppejä, eikä onnistunut enää millään sinne avokulmaan. Josta syystä sitten päätin palata kujille, avata ekaa väliä hieman ja auttaa takaisin oikeille raiteille. Se kyllä saatiinkin aikaan, toki täytyy useammin tuota tehdä ja saada sinne kisoihin varmaksi vauhdilla ysikympin avokulma. Koska Muotka :D


Ihan parastahan siis oli, että tämän vuoden vikan ohjatun treenin jälkeen Misa tuumasi, että te olette ihan valmiita kolmosiin. Jesh! Eli tavoite tälle vuodelle saavutettu, jospa sitä tammikuussa jossain olisi kisat että päästään kokeilemaan kuinka käy. 

Tapaninpäivänä päästään Jujun kanssa ihan ekaan koulutukseen. Mennään Ville Liukan treeniin sinne Strömforsiin, missä kaikki käy ottamassa nättejä valokuvia (kai ne oikeasti treenaakin :D ). Ihan oikein jännittää, harmittaa tosin etten uskaltanut ilmoittautua kuin yhteen päivään, olisi ollut seuraavana vklopuuna toinenkin koulutus. Meillä piti olla siinä kisat, niin ilmoitin vain toiseen päivään. No korona perui nekin kisat. Onneksi on saatu vielä treenata!

Kommentit