Hyrrä terveystarkeilla ja näytelmissä

 Hyrrä, eli Pomppaloikan Keskiyön Erikoinen aloitti tuon Keskiyö-pentueen terveystarkit viime viikolla. Näitähän aina jännittää hulluna, varsinkin kun kuvaava ell oli ollut hieman, noh sanotaanko näin että olisi voinut jättää omat arvionsa kertomatta....Ja oli ollut sitä mieltä että hankala karvakoiraa saada suoraan. Hm. Arviot tulivatkin sitten hieman tipoittain, ensin kyynärät jotka olivatkin olleet puhtaat ell mielestä ja nollana tulivatkin. Lonkkalausuntoa sitten odotettiinkin ylimääräinen päivä, ja nämä kuvat olivat sen verran vinossa että jäätiin miettimään kun tuli ensin vain ne kyynärtulokset, että lausutaanko ne, vai otattavatko uudet. Mutta tulos kuitenkin C/B (eli tässä kuvassa toisinpäin, b vasemmalla), tuo c matalasta lonkkamaljasta, rikkoa ei ole. Maallikon silmäänhän tämä kuva jo näyttääkin hyvältä, mutta lonkka ei ole ihan suorassa, kuten noista "siivekkeistä" jotka tulevat reisiluun päälle ja lonkan rei´istä voi päätellä. Täällä muuten ihan kennelliiton lonkkakuvausohje, on mielenkiintoista luettavaa ja katsottavaa muutenkin. En tiedä onko Koiranetissä joku muukin ihmetys, kun yhdenkin schapen kaikki muut tulokset on tulleet mutta kyynäriä ei, minkä huomasin kun päivittäin painelin F5F5F5 :D

 

Onneksi selän osalta sitten taas siitä seuraavana päivänä tuli LTV4, eli Hyrrällä on yksi siisti ylimääräinen lannenikama. Sillä on niitä 8 kun pitäisi olla 7. Tämä ei tule vaikuttamaan sen elämään oletettavasti mitenkään, mm. Jecun siskolla Liinulla on sama, ja se kisaa edelleen agissa ja on ollut aina hyvässä kunnossa. Nehän täyttävät marraskuussa siis 10. Mahdolliseen jalostuskäyttöön vaikuttaa niin, että kennelliiton ohjeiden mukaan yhdistettävä LTV0:n.


Joten terve poika, harrastaa voi ja nivelravinnetta tuon c-lonkankin tueksi. Hyvät lihaksethan sillä jo onkin, kuten kuvasta näkyy :D Kevytkin se on, ei ole läskiä vyötärön ympärillä. Pari viikkoa tässä nyt sitten vielä odotetaan, ja kaksi muuta käy syyskuun alkupuolella. Ja taas jännätään sitten.

Hyrrä kävi myös ekana Keskiyö-pentueesta näyttelyssä, ja sehän meni kovinkin hienosti. Tuloksena JUK1 ERI SA PU1 SERT VSP.  

 


 

Kuvaajaa en valitettavasti tiedä, kiitos kuitenkin hänelle. Oli myös auttanut ekakertalaisia kertomalla milloin kehään pitää mennä, kiitos siitäkin ystävälliselle sielulle :)

Arvostelu tässä, tuomarina Marja Talvitie. Ei vaikuttaisi olevan kovinkaan sanoilla koreileva, mitä muittenkin arvosteluja luin :D 

Kiitos Annille aktiivisuudesta ja terveystarkkien tekemisestä!!

Kommentit