Orimattila EPN 25.8.

Ennen erkkaria käytiin edellisenä päivänä Orimattilan pentunäyttelyssä, kun niin lähellä oli. Siellä oli myös Myy, eli Pomppaloikan Good Golly Miss Trolly. Tyttöset siinä pyörivät leikkien lehdissä ennen kehää, onneksi oli kuivaa ja aurinkoista, niin ei haitannut. Tuomarina Eeva Resko. Hän minua opastikin, miten pitäisi koiraa esittää (koska schapet esitetään löysällä hihnalla, eikä siitä kirmailusta nyt tullut oikein mitään, kun nenä viisti maata tai pompittiin.) Seisominen meillä onnistuu hienosti, tuollakin nostettiin pöydälle eikä mitään ongelmaa. Mutta se hiton juokseminen on nyt ihan p-stä. Sitä pitää treenata ennen seuraavaa kertaa. Niin tosiaan, hän opasti, että laita hihna korvien taa tiukalle, ja sitten menet. Kun sanoin, ettei schapea niin esitetä, niin hän ihan tosissaan ihmetteli, että miksi ei??? Noooo kun ei....Yritin sitten niinkin, niin eihän se mitään auttanut, kun yksi taisteli vaan sitä hihnaa vastaan entistä enemmän kun se kiristyy. Mutta joo, semmostahan se, pennuilla ;) Myy sitä vastoin ravasi kauniisti Kirsin kanssa, ja siitä on nättejä kuviakin. Kaikki kuvat ottanut Suvi Lehto.







Tyttöjen arvostelut, 
Myy: "Vankka, hyvin kehittynyt narttupentu. Hyvä pää ja ilme. Hyvä eturinta ja kulmat. Hyvä luusto ja runko. Hyvä ylälinja. Hieman pihdissä takaa. Liikkuu kauttaaltaan hyvin."

Juju:"Hyvin kehittynyt, hyvätyyppinen narttu. Hyvä pää ja ilme. Hyvä ylälinja. Hyvin kulmautunut edestä ja hyvä eturinta. Sopiva luusto. Hyvä takaosa. Liikkuu kauttaaltaan hyvin."

No, ehkä se tosiaan liikkui sen muutaman askelen sitten hyvin. Ja kyllähän se liikkuu kauniilla pitkällä askelella, kun se liikkuu. Ehkä se sitten junnuluokkiin mennessä sen oppii? :D Tämä tuomari piti enemmän Jujusta, ja se oli ROP. Molemmat hienot tytöt saivat kyllä KP:n. Tuomari oli kuitenkin jopa lukenut rotumääritelmänkin ennen arvostelua, hänhän ei rotua muuten arvostele. Mutta Kirsille oli juputtanut, että miten näillä voi olla kevyt luusto, ja vahva pää :D Jotain muutakin asiaa oli ollut, mutta en enää muista mitä Kirsi sanoi. Meille hän ei muusta puhunut kuin tuosta esittämisestä. Sanoi hän kyllä siinä, kun kehuin Jujua hienoksi pennuksi, pöydällä hienosti olemisesta, että on tosiaan hieno pentu :)

Viikon päästä lauantaina sitten Marianne Holmin arvosteltavaksi Helsingin pentunäyttelyyn. Hän on niin ihana tuomari, että hyvin mielellään sinne menee, ja hän arvostelee rotua muutenkin. Muita schapeja ei tuolla olekaan.


Kommentit