Oilin treenit Jeculle

Päätin että tämä kurssi käytetään siihen, että ohjattu saadaan valmiiksi, se kun eniten töitä teettää, eikä pääse niin usein häiriössä/liikkurin kanssa tekemään.

Jeccu oli ollut aika jumissa, johtuen liukkaista keleistä, kakejen tekniikkajumpista (ne on tosi rankkoja, eikä ehkä ihan varttia joka ilta kannata tehdä...) ja vihonviimeinen niitti sille oli umpihankilenkki. Meni vasen puoli niin juntturaan, ettei edes maahan pystynyt menemään. Ihan siis itsekseenkään, ilman käskyjä. Päästiin onneksi peruutusajalla fyssari Anna-Kaisa Ventomäelle, ja hän aukaisi kaikki faskiat. Sanoi että saattaa olla koko koira pari päivää kosketusarka, ja niin se kyllä lavan kohdalta ainakin olikin. Jos itseltäsi on koskaan hierottu jaloista penikat auki, niin tiedätte miltä se tuntuu....auts. Jumissa oli vasen lapa, niska, kyynärästä alaspäin olevat jalan lihakset ja ne lihakset selästä mitkä kiinnittyy hartiaan. Että ei ihme, ettei kovin hyvin pystynyt menemään maahan. Kimi käytti Roviksen reissun aikana hierojallakin, olin varannut ajan enkä nyt päässyt itse käyttämään. Hän sanoi ettei mitään kipupisteitä enää löytynyt. Viikolla 15 vielä toinen kerta Anna-Kaisalle, ja toivon ettei mitään jumeja enää löydykään. Ainakin maahan plätsähtää jo ihan normaalisti, käskystäkin :)

1. kerta 29.2.

Tuosta jumittamisesta johtuen, tehtiin vaan rauhallisia juttuja, ei mitään missä pitää mennä maahan tms. Katsottiin siis sitä ohjattua, ja olihan se nyt normaalia hitaampaa työskentelyä. Laitettiin myös haettavan kapulan viereen "liikkuri" seisomaan, ei mitään ihmettelyä tai epäröintiä. Enää ei käsky-sanan kuullessaan myöskään käänny katselemaan liikkuria, jesh! Käsky-sanaan ylipäätään hyvä vinkki, sivulla ollessa aina sen kuullessa pitää terästäytyä, muttei tehdä mitään ennen kuin minä käsken ja katse silloin aina minuun. Hyviä neuvoja myös stopin ennakointiin siinä alun merkille seuruussa ja stopissa. Palkkaus eteen, ei pysähdytä läheskään joka kerta.

2. kerta 14.3.

Vauhti jo omanlaisensa tällä kerralla, eron huomasi kyllä tosi selvästi. Ohjattua siis taas: Jos joku asia voi olla yksinkertainen, niin voi herranjestas. Jos ihminen ensin näyttää ja sitten sanoo käskyn, niin koira ehtii ihmettelemään että mitä siellä huidot, ja ihmettelee ettei siellä käden osoittamassa suunnassa mitään ole, niin ei ihme ettei putkiaivo ymmärrä. Kun ensin käskee ja samaan aikaan näyttää, niin kappas kun se koirakin tajusi. Voi elämä että tuo koira on outo. Naurettiin kyllä Oilin kanssa ihan pöljänä, että jos se tuosta johtui, niin helpostipa tämäkin liike sitten parani. Katsottiin sitten myös ruutua, ja hyvin löytyi.

3. kerta 28.3.

Päätin että katsotaan nyt kaikki liikkeet läpi, kun se ohjattu näyttikin jo aika hyvältä. Aloitettiin seuruulla, ei ole tehty pitkään aikaan tätä(kään). Peruutuksesta iloinen, koska aika hyvä, vaikkakin vähän takapää vinossa meni. Ei paljon. Pa:t vähän vinoja, niihin muistuttelua. Molempiin suuntiin vinoja. Muuten kuulemma hyvä. Tehtiin siis oikein pitkästi, ihan koemalliin. L (s-m), stopissa ottaa sen askeleen viereen, ei jää niille sijoilleen kun käsky tulee. Autettava treeneissä. Luoksarissa ennakoi stopin, tämän se on selkeästi oppinut nyt sitten :D Siihen läpijuoksuja, jos alkaa himmaamaan. Ruutu, ihan älyttömän hieno paikka! Jätettiin seisomaan, ettei ala ennakoimaan maahanmenoa. Näitä aina välillä muutenkin. Sitten vaikka kohti kävellessä käsketään maahan joskus. Ohjattu ok. Tunnari, muuten loistava, teki hienosti töitä vaikka lähti vauhdilla kapuloille. Toi oman, harmittavasti puree. Tähän erikseen treeniä nyt taas. Sitten enää metsku ja kaket. Jäätiin jumiin tähän metskuun. Taistelin sen kanssa itekseen treenatessa, että nostetaanko metsku vai ei, ja nyt vielä lisää. Nyt tehotreeniin tämä, ruokakuppitreeniä kotona tai uloslähtötreeniä. Kateus myös peliin, silleen aikoinaan sain Cassunkin metskun ottamaan. Kantaminen itsessään ei ongelma, häntä heiluen kanniskelee, mutta sitä ällöttää nostaminen. En tiiä miksi tästä nyt tuli ihan mahdotonta, ei koskaan ole ollut lemppari sille, mutta ihan ok tuonut. No, ainahan jotain pitää olla. Jäi ne kaket sitten tosiaan kattomatta kokonaan kun aika loppui.

4. kerta 11.4.

Tällä kertaa ruutua, kun omissa treeneissä haksahti luoksarin jälkeen tötteröhäiriöön. Eli meni kyllä ruudun suuntaan, mutta ihan reunaan ja ihmetteli niitä matalia tötsiä, että onko oikeassa paikassa. Ja sitten haahuili vähän siellä suunnalla, ei oikeaa paikkaa löytynyt. Joten nyt sitä samaa, että luoksarin tötteröitä maassa ja pitää erottaa ruutu. Tehtiin eka luoksari (ja taas ennakoi pysähdyksen, se ihan selkeästi katsoo tötteröä ja pysähtyy kun on kohdalla, hidastaa jo paljon ennen sitä. En tiiä miksi tekee tätä vain Oililla, omissa treeneissä ei ollenkaan?) No anyway, ei kovin pahasti tällä kertaa, mutta eron huomaa kyllä selvästi jos koiran tuntee.

Sitten siirryttiin ruudun lähetyspaikalle, katsoi ruutuun kun kysyin missä ruutu. Lähetys, ja taas ne tötteröt sitä hämäsi. Oili kyllä sanoi, että ei niitä kokeessa luojan kiitos siellä ole. Mutta tehdään nyt kaikenlaisia häiriötreenejä niitä sm-iä varten. Kun viereisessä kehässähän niitä voi olla. En edes muista mitä se teki, taisi etsiä paikkaa, ja uudella käskyllä lähti tulemaan luo. Kävin nätisti pannasta viemässä ruutuun. Toistolla löytyi. Sitten oltiin inhottavia, matkalle kapula ja niitä tötteröitä. Meinasi ottaa kapulan, uskoi kun kielsin ja uudella käskyllä ruutuun. Kävin kehumassa, muttei palkkaa, taas oikeaan kohtaan ruudussa ja siinä kehut. Tokalla meni kapulasta ohi hienosti! Kolmannella Oilin pirulainen heitti kapulan kun oli menossa, ja siihen kyllä haksahti. Meni kyllä sitten ruutuun kun sanoin että hyhhhyh, ruutuun se piti mennä. Tässä muuten päätettiin, että ei nilitetä ruudussa paikasta, vaan palkataan aina oli missä vaan siellä ruudussa, jos houkutusten ohi menee. Kun se oli pointti tällä kertaa. Jos väärässä kohdassa, niin siirretään oikeaan kohtaan ja palkataan sitten siinä. Taas uusiks, ja ei enää haksahtanut lentävään kapulaan. Jesh! Sitten Oili otti nakkeja ja kutsui vielä matkalla Jeccua, se kyllä hidasti mutta meni ruutuun!! Järkytys! Kaveritreenaaja sanoi, että se vielä oikein kattoi niitä nakkeja, että voi kun tekis mieli :D Ihan mieletön nakkisade sitten, ja hullusti kehuja kun siitä suoriutui. Tää oli kiva treeni, Jeccukaan ei jäätynyt yhtään vaikka sitä kiellettiin eri asioista matkalla. Sen kanssa on kyllä helppoa tehdä tämmösiäkin juttuja :) Hassua kyllä, myös sen paikka ruudussa sen kuin parani kun näitä toistettiin.

Sitten siirryttiin ohjattuun taasen, se hitto vieköön ennakoi senkin merkille pysähdyksen. Onneksi kokeessa se on vain pieni lätkä, treeneissä on ollut aina matala kartio. Ne samperin kartiot nyt merkkaa sille vain ja ainoastaan pysähtymistä näköjään. Otettiin hihnaan ettei voi jätättää, eikä se sitten tehnyt sitä ollenkaan, hö. Käveltiin sitä alun kuviota pysähtymättä, ja palkkailin siitä. Kun ollaan hihnassa, niin täähän on ihan eri juttu, seurataan vaan iloissaan. Ja toinen huomio tältä päivältä: jos se jää kattelemaan liikkuria, joka vie kapulat-silloin jumittaa alusta lähtien-jos taas on valppaana, ja katsoo vain mua-on töissä, eikä välitä mitä ympärillä tapahtuu, ja siitä jo tietää että liike onnistuu varmasti. Eri puolet onnistui ok, kun tehtiin vain hakuja sitten eikä puututtu enempää alkuun. Toki piti tässäkin yrittää sitten hämätä, Oili heitti kapulan oikealle, ja piti hakea vasen.  Lähti väärään suuntaan sitten. Uusiksi, autoin vähän siirtymällä enempi vasuriin niin onnistui. Haetettiin sitten vielä se oikeakin lopuksi, Oili heitti vasemman eikä enää haksahtanut. Jeccu oli pätevänä, hyviä häiriötreenejä tänään!!

Eikä jää taaskaan onneksi viimeiseksi kerraksi, ilmoittauduin seuraavallekin Oilin kurssille. Eihän näitä treenejä ilman voi olla :) Tuohon alkuun viitaten, kun olen nämä tässä viikkojen saatossa kirjoitellut ylös, Jeccu ei ole enää yhtään jumissa, ihan oma itsensä taasen. Käydään kuitenkin nyt torstaina siellä fyssarilla, varmistuksena ettei sitten olekaan mitään. Täytyy muistaa käyttää useammin hierojalla, ennaltaehkäisevänä hoitona.

Tämän kurssin tavoite kyllä mielestäni saavutetiin, ohjattu on kyllä ihan ok nyt. Ei muutakuin kokeeseen testaamaan koekunto! Mulla olis karmea hinku kokeeseen, jopa rekisteröidyin Virkkuun, jonka kautta nykyään sitten niihin ilmotaan. Ongelmana on vaan taas yllättäen ne mahdollisuudet kokeeseen mennä. Työt haittaa harrastuksia kuten aina. No jospa toukokuun lopulla sitten...



Kommentit