Agilityn rotumestari Juju

 Tietty siis kakkosluokan rotumestari, mutta olipa siinä luokassa tänä vuonna monta vastustakin. Eikä huonoja vastuksia ollenkaan, medeissä kaksi ja makseissa yksi ja me pikkumakseissa. 

Kisat oli Lempäälässä Sport Dog Parkissa, siellä ei ole aiemmin tullut käytyäkään. Toki on kyllä niin kaukana ettei ihan äkkiä toista kertaa tule lähdettyäkään, kun lähempänäkin kisoja on. 

Ekalle radalle joutui lähtemään vähän hätäisesti, kun se kuuluisa "joku" oli laittanut naviin osoitteen vähän väärin, joten jouduttiin kaahaamaan pelipaikoille viime tipassa. Ehdittiin kyllä, mutta lämppääminenkin jäi vähän sutaisten tehdyksi, joten radalle lähteminen ei ollut oikein kivaa, kun ei saanut itseään rauhoittumaan ja keskittymään. Ja siis se joku olin ihan minä itse, että ei tule väärää käsitystä. 

Tuomarina Kari Jalonen, en ole ollutkaan hänen radoillaan pitkään aikaan. Rimat kaikilla radoilla 50, mistä meinasin ensin ottaa stressiä. Ihan mukavat rataprofiilit, ekalla radalla puomin jälkeen tiukka käännös oikeaan, muuten ihan iisiä menoa. Hieman tuossa ihmettelin, kun Juju meni käsijarru päällä ja kaatui tai kompastui/sinisessä kulmassa olevassa mutkaputkessa. Mutta sitten se selvisikin, tuo alusta oli liukas ja aika moni koira liukasteli tai peräti kaatui tuolla matolla. Kosteuden huomasi siitäkin, kun alkoi kuvaamaan videoita puhelimella niin kuva oli ihan huurussa. Kepeillä tuli taas kerran virhe, kun tuli kesken pois. En kovin huomattavasti päätä siinä käännä, mutta silmät ainakin kääntyy jo katsomaan putkea. Että se reagoi todella pieniin asioihin. Tuon sutimisen näkeekin tuossa, kun kuvittelen että sen pitäisi jo tulla putkesta, eikä vaan näy. Puomi on Galicanin, ja ai miten kauniisti pidentää ekan askelen alasmenolle <3 Huippu! Huudan oikeeoikee, ja kääntyy loivasti putkea kohden. Saan kiltin koiran kääntymään, tulee vitonen kiellosta ja kepeiltä, aikaa tietty palaa näihin korjauksiin paljon, mutta ei yliaikaa silti.  En meinannut löytää edes ulos radalta, että niin hyvin meni tämä setti. Onneksi tämä rata ei vaikuttanut rotumestiksiin, saatiin harkkarata alle. Ja kun vain kaksi osallistujaa, ja se toinen sai nollan ja nousi, niin seuraavilla kahdella radalla ei ollut muita kuin me pikkumakseissa. 


Toka rata myös agirata, tässä jo vähän enemmän tekemistä mielestäni. Tai ehkä vaan oma asenne ihan eri. Taas ihan huippu puomi Jujulta, osuu niin alas että varmasti kriteerit täyttyy. Näitä on ihan nautinto katsoa ja kisata, kun on menty niillä Jipon (itse mokaamillani) pysäreillä, joista kyllä tuli siis ihan kohtuulliset juoksarit. Jippo kyllä opetteli ne ihan itse :D Taas Juju kaatuu sinisessä putkessa, näkyy kun se kulkee siellä, putken ulkoseinä elää ja yhtäkkiä se ei taas tulekaan ulos, vaikka on jo ihan päässä. Ärsyttäviä nämä tapaukset. Onneksi ei kuitenkaan käy mitään. Ennen pituutta oleva ohjaus myöhässä, tulee kova kiire A:n ohjaukseen, jään jälkeen ja sitten iiiiiiiik Juju meinaa mennä väärään päähän putkea. Hyvä äänitehosteet tässä kohtaa videolla :D Tuossakin näkee, miten liukas alusta on, Juju liukastuu kun kilttinä koirana kääntyy takaisin kun kiljun. Ei saatu kieltoa, eihän se tietty ohittanut esteen suorituslinjaa tuossa. Sitten enää ne kepit, joissa tulee ne virheet jos tulee. En uskalla laskea ohjaavaa kättäkään, vaikkei tuota olisi tuossa tarvinnut, ettei vaan tule kesken pois :D Ja enää vika hyppy, ja nollalla maalissa!! Jesh!! Ja tämähän olisi ollut ennenaikaan se nousunolla kolmosiin, mutta nykyään kun saa vielä kisata niin eipä noustu tietty. 


Eli jäljellä hyppäri, tarjolla rotumestaruus. Voitosta kisasi enää meidän Team Ponnarit, eli Sanna ja Vimmu ja minä + Juju sekä myös medeissä kisaava Susann ja Risu. Nollia ei ollut kuin minulla ja Sannalla. Onnittelut myös Sannalle ekasta nollasta kakkosissa! 

Tälle radallehan minä lähdin tekemään varmaa nollaa, eli hienostelut pois! Tuon niistokohdan ihan rehellisesti pyöritin, se kun on meidän akilleen kantapää, joten niistot jätettiin toiseen kertaan :D Varmasti ja rauhallisesti kohti vikaa putkea, jonka jälkeen piti ottaa koira tiukasti, ettei se lähde taas saman hypyn takaakiertoon mikä jo aiemmin tehtiin. Olisihan sitä voinut kauniimminkin ohjata, mutta kuten sanottu: haussa varma nolla :D 


Sanna ja Vimmu saivat harmittavasti juuri tuossa kohdassa hyllyn, Susann ja Risu saivat jostain vitosen, joten meistä tuli agilityn rotumestareita vm.2020! Juhuu! Onhan niitä kauniimpiakin ratoja tehty, mutta kyllä tuo alusta vei vähän fiilistä kisaamisesta. Toki nyt kun saatiin kaikilta radoilta lahjakortti, niin onhan se uusiksi mentävä. Tosin jospa kesällä olisi ulkokisoja.

Ajatuksenahan siis oli, että oltaisiin kisattu tämä loppuvuosi vielä kakkosissa, mutta koska korona niin kisat peruttiin. Eli nämä nyt sitten ehkä olivat vikat kakkosten kisat, ja aletaan ensi vuosi kolmosissa. Treenataan nyt sitten taitoja sinne kolmosiin. Enitenhän mua siinä nousemisessa on pelottanut nuo viiskymppiset rimat, mutta ne on nyt olleet kaksissa kisoissa eikä niissä mitään ongelmaa Jujulla ole. No ei tietty, koira on 44 niin eiköhän se nyt 50 jaksa hypätä. Ja se julmetun korkea rengaskin vaihtuu alkuvuodesta matalammaksi. Ininiä ollaan nyt treenattu hyvällä menestyksellä, keppien avokulma sen sijaan ei taivu millään. Muutenhan se kyllä hakee kepit vaikka miten, mutta avokulma teettää töitä. No onhan se jossain ongelma oltavakin, muutenhan se olisi liian helppoa. Käännöksiä puomilta myös pitää alkaa treenaamaan, nehän jäi kesken kun alkoi suorilla himmaamaan. Mutta jospa nyt olisi jo niin paljon kokemusta, että ei sitä tee. Ei ainakaan noissa muutamissa kisoissa, missä käännöstä olen käyttänyt. Meillähän on tammikuussa (toivottavasti) oman seuran kisat, että saas nähdä.....

Juju <3 


Olipa kyllä kiva taas olla "omien" kanssa kisaamassa, rotu kyllä tuli huomatuksi jälleen :D Kannustus kovaa ja meno radalla iloista ja vauhdikasta. Kolmosissa kisasi peräti 11 schapea, 7 mediä ja 4 pikkumaksia. Ykkösissä vain yksi, meidän Milo. He tekivätkin kaksi tulosta ja ovat ykkösten mestareita, onnea sinnekin vielä :) Rovaniemeltä asti pisimmät tulivat kisaamaan, tosi hienoa että viitsivät ajella. Ensi vuonna taas, yhtään mestaruuskisaa ei ole vielä väliin jäänyt, koira tosin vaihtunut välissä pari kertaa. Mukana on ollut Cassu, Jippo ja nyt Juju. Jippo jäi nyt kotiin, kun en kyllä kahdella koiralla jaksa kisata samana päivänä. Ne on eri tyypit mitkä siihen kykenee. Ja ehkä vähän nuoremmat :D

Kommentit