Ykköset nähty

Eli Ärinöitten jälkeen käytiin vielä Jyväskylässä kaksi rataa Luomalalla, ja kahdet iltakisat. Ekat Lempäälässä (Wutrich) ja toiset Helsingissä (Laamanen). Kaikissa tosiaan vain kaksi rataa ja kaikissa ihan hiton kuuma. Ei sovi ohjaajalle eikä koiralle nuo kelit. Jyväskylässä hallissa ja semmoiset 30 lämpöä. Ulkona tosin, hallissa pikkasen viileempi ja kosteaa :D Jujulla alkoi juoksutkin heinäkuun lopulla, joten päästiin testaamaan juoksuaikana kisaamistakin. Ei ne oikeastaan ainakaan treenatessa siihen vaikuta, tuo helle enempikin. Eihän se ihan samassa iskussa ole, mutta huvitti kun katsoin Lempäälän tuloksia, niin oli sen etenemä agiradallakin yli neljä, vaikka vaikutti tosi hitaalta normiin verrattuna. Myös kuvaaja Minnan mielestä, ja olihan se. Joku kerta olisi kiva saada semmoinen sujuva rata ja muistaa katsoa se etenemä niistä. 

 Hassu juttu on se, että Jippo ei ole koko kisauransa aikana osunut kuin pari kertaa kuviin, ja Jujusta taitaa olla nyt joka kisasta kuvia :O Nämä Levekiltä Lempäälästä, kuvaaja Samuli Huikuri. Näkee että on se kuuma :D


 

Jyväskylässä 18.7. ihan törkeän vaikea kepeillevienti ykkösluokkaan, pikkusen täytyy arvostella että tämä olisi kolmosillekin haastava:

Videolta näkee että ei ne hypytkään ihan noin olleet, vaan ihan todella tiukka kääntö hypyltä kepeille. 

Muutenhan tuo rata oli ihan iiseimmästä päästä, mutta väärään paikkaan tuli Henkalta laitettua se vaikea kohta mielestäni. Keinulle eka lentokeinu ikinä treenit mukaanlukien, aika raskas tuo vissiin. Korjasin ja jatkettiin. Ja ihan superpuomi! Tästä on kuvakin, mutta en viitsinyt sitä ostaa, kun hallissa ei kovin hyvä kuvanlaatu mustasta karvakasasta. Osuma just sinne minne pitää, sinne kahteen alimpaan "palaseen". Mentiin vain kaksi rataa, kun tällöin oli vielä pennut, enkä kehdannut pennunhoitajia koko lauantaita pitää meillä :) Kiitos avusta taas Sanna ja kumppanit!

Seuraavat kisat sitten Lempäälässä 6.8. ja tosiaan iltakisat. Nurmella, että tulihan sekin testattua. Ohjaaja ihan kuoleman kielissä kuumuudesta ja tuosta alustasta johtuen :D Juju oli tässä kohtaa melkolailla tärpeillä, nyt on vaan hankala tietää että oliko helteestä vai niistä johtuen tuo ei-jujumainen-meno, vai molemmista. Noh, tehtiin sitten kuitenkin tuplanolla, että ei huono! Täällä se nyt irtoaa vielä putkiin, mitä ei sitten seuraavana päivänä olleissa HAU:n kisoissa tehnyt. Toka radalla tosi hieno neljän esteen loppusuora! Toki voi se vaikuttaa kun kahdet kisat peräkkäisinä päivinä, mutta normisti ei varmasti olisi vaikuttanut mitään. Eka radalla oltiin toisia ja toka rata voitettiin, ja saatiin ihanat muumi-pyyhkeet. Tuolla oli lisäksi Nurmi-cup, mihin otetaan huomioon neljät kisat, me käytiin ne yhdet ja oltiin sitten pikkumaksiluokassa kolmansina! Jipii! Tosin en tiedä saadaanko sitä palkintoa, kun ei päästä syyskuun kisoihin missä se jaetaan. Minna kyllä lupasi hakea jos on vapaalla, toivotaan että onnistuu :)

Ja sitten ne yhdet kisat vielä, eli Hesan kisat. Tällä kentällä jo kertaalleen ollaan käytykin, Jujulla oli kyllä intoa lähteä radalle ja veti sinne, mutta tuo kuumuus...onneksi täällä laittoivat tarjolle paljuja, joissa voi koiraa viilentää. Juju niissä mielellään läträsi. Eka radalla kaataa pituuden palikan (??) aivan outoa. Päätin kokeilla viskileikkausta tuosta keppien päästä hypylle ja putkeen. No ei ihan onnistunut, tiesin kyllä että ei sitä olla treenattu, mutta ajattelin että nythän sitä voi kaikenlaista treenata :D Tästä kohtaa hyl sitten. Toka radalla jää hienosti lähtöön, kun pitää mennä kauas että ehtii jatkoon. Sitten joko mun ohjaus hätäinen, mutta normisti olisi kyllä ottanut tuon hypyn, minkä nyt päätti jättää hyppäämättä putken jälkeen. Keppien jälkeen ei sitten irtoa putkeen, minne aivan varmasti normisti lähtisi jo kaukaa, joten tässä viimeistään huomasi ettei tee sillä vireellä millä yleensä. Plus kun katsoin näitä videoita, niin nuo hypyt oli 45, joten sekin tuossa kuumuudessa verotti. 

Näiden kisojen jälkeen päätin, että kyllä me nyt kakkosluokkaan ollaan valmiita, nämä radathan oli kuitenkin kaikki ihan tehtävissä, eikä ollenkaan vaikeita meille. Omia ohjausvalintamokia vain näilläkin. Että vähän joudun perumaan sitä PAVAan asti kisaamista, 6 nollaa yhteensä kerättiin. Kahdeksat kisat käytiin siis ykkösissä, ne helmikuiset mukaanlukien. Ollaan kerätty kokemusta eri halleista, eri alustoista, eri seurojen esteistä ja eri tuomareitten rataprofiileista. Tosin aloitettiin ja lopetettiin Laamasen radoilla ykköset :) Ja yksi nousupäätöstä vauhdittava asia oli se, että tajusin että myös kakkosissa voi kisata siihen PAVA:an asti :D Kun eniten mua tässä nyt pelottaa ne hyppykorkeudet, mulla on rimakauhu. Ensi vuoden alusta se rengaskin madaltuu, joten siinä tulee helpotusta. Mikä ihan superia, kaikki kontaktiesteet on ok, puomilta ei olla otettu yhden yhtä virhettä <3 Kepeillä niitä on tullut Riihimäellä (ja siellä Lohjalla helmikuussa kun ei vielä osattu), mutta muuten ei! No okei siellä Jyväskylässä, mutta camoon, en laske niitä. Eikä siis ollenkaan huono kisarupeama, kivasti saatiin lahjakorttejakin tuleviin kisoihin :) Kakkosiin mennään Pyhtäälle 5.9. ja sitä ennen vaan pikkusen levätään ja treenataan tulevaa varten. Nappaan sieltä samalla Nellin matkaan, ja sen kanssa käydään seuraavalla viikolla luustokuvissa. Samaan paikkaan tulee Viljo, ja Hyrrä käy jo ensi viikolla :O Kuolen ehkä taas jännitykseen. Sitten meillä on taas kuvausikäiset pennut kaikki kuvattu, aivan mahtavaa! Kiitos kaikille kasvatinomistajille siitä <3


Kommentit