Juupeli epiksissä

Oltiin I-hahin epiksissä jo 22.2. Kivasti oli tarjolla mölliagirata, eli helppoa rataa jolla A ja puomi. Siellä on Galicanin puomi, joka on lyhyempi kuin meidän seuran puomit, joten pitihän sitä päästä treenaamaan miten juoksarit pelaa sillä. Sehän on koiran taidoissa oltava, että osaa itse muuttaa laukan sopivaksi, ohjaaja ei sille voi oikein mitään tehdä. 

Eka radalla meni hyvin sinne puomille asti, kunnes puomia ennen olevalta putkelta juoksin vaan, ja sehän tuli putkesta jalkojen perään eikä puomille. Ei ole vielä semmoista kokemusta. Tämä pitää kyllä muistaa, että putkesta tullessa se ihan ekana hakeutuu mun luo, eikä niin kuin Jippo, että etsii vaan seuraavan esteen. Tässä niillä on tosi suuri ero, Jippoa ei ole juurikaan kiinnostanut mun sijainti kentällä, Rannikon Timo tästä aikanaan treeneissä sanoikin, että yleensä  koirat putken jälkeen edes vilkaisee omistajaa, mutta Jippo kyllä ei :D Tässä tulee mulle jatkossakin varmasti virheitä, jos en sitä kisoissa muista. Ja se, että se reagoi tosi vahvasti ja nopeasti liikkeeseen. Mikä näkyy tuossa lopussa, kun ei menekään putkeen, vaikka oletan että on jo lukinnut, mutta kääntyykin pois. Ja sitten jää jumittamaan toistollakin. Nämähän on myös positiivisia asioita, on vaan erilaista kuin Jipolla. 

Korjasin siis putken kautta takaisin puomille, ylösmenokin vissiin outo, kun ei askelet osu ja vaihtaa raville, ja alastulon kyllä loikkaa. Tai lähinnä kun siinä pitäisi mahtua vielä yksi laukka, ja ei mahdukaan, niin tulee sen takia yli. Mutta! Seuraavalle radalle kun korjasin oman sijaintini, odotin sitä sen hengähdyksen, että lähdettiin yhdessä puomille, niin avot!! Sehän tekee ihan superjuoksarin siihen, ja osui ihan mun natsikriteeriinkin. Putkillekin irtoaa ihan hiton kaukaa, niin siistiiiiii. Tuota A:ta nyt jälkikäteen kauhistelin, että sinne sen vaan jätin yksin suorittamaan, mutta sen kyllä teki ihan loistavasti <3 Kauheasti oletan että kyllä se osaa. Osaahan se jo asioita, mutta ei se ehkä ihan noin paljoa vielä. 

Eka rata:

Toka rata:

Ihan hurjan hyvä treeni kaikkinensa, noissa videoilla näkyykin, miten ahdas halli tuo oli odotustiloiltaan. Tosi hyvää treeniä sekin, kiihkeässä mielentilassa muitten koirien ohitus ja niiden lähellä oleminen. Oikeasti ihan hipomisetäisyydeltä ohitukset. Uudet esteet, taas yksi uusi vieras paikka. Sen mielentilaan "töissä" se ei kyllä vaikuta, keskittyy todella loistavasti ja ihan hyvin hengailikin tuolla. Tavattiin toinenkin schape siellä, ja jälleen kerran meidän roturasisti näytti että vieraatkin schapet on mukavia :D Tämmösiä treenejä lisää!!



Sitten on ihan pakko mainostaa (ei maksettu sellainen ;) ), tilasin VINHA-kaulapannoilta tytöille pari pantaa, ja Jujulle fleeceloimen. Mitä olisi kyllä tarvinnut tuolla kisoissa, satoi vaakaan jääpuikkoja, ja itte olin ihan läpimärkä myös. Juupelille oli bot-loimi ja toinen loimi, ja molemmat ihan läpimärkiä jäähkien ja lämppien jälkeen. Kiedoin sen sitten lähtiessä fleecehuopaan, pysyi kisakamu lämpimänä. Autossa oli ikkunat huurussa jos ei ollut lämppäri täysillä, oma takki apukuskin selkänojalla kuivumassa. Että eipä ihme että flunssa iski...Mutta siis, nää on ihan mahtavia! Tilasin Jujulle tuon pikipallon kisapannaksi, ja jälkikäteen vielä tuon yksisarvisen ja Jipolle tuon kauniin ruusupannan. Suosittelen!




Kommentit