Juju juoksarikoulussa

Meillä oli seuralle järjestetty Senni Huotarin juoksarikoulutus, ja sinnehän oli pakko päästä. Huolimatta siitä, että olin edellisen yön töissä ja heti oman vuoron jälkeen taas kiire töihin. Sinänsä harmi, ettei nähnyt muitten suorituksia ollenkaan. Kun siitä kuitenkin oppii ihan yhtä paljon kuin omasta tekemisestä. No, jokatapauksessa, mukaan oli pakko päästä.

Ensin oli hyvä luento, ja sitten siirryttiin hallille treenaamaan. Meille otin aiheeksi käännökset, kun suoraanhan se puomi sujuu jo aika mallikkaasti, ja esteiden lisääminen suoraan puomin jälkeen ja sitä ennen on jo aloitettu. Enkä siihen nyt oikeastaan neuvoja sinänsä tarvinnutkaan. Näytin videoilta Sennille meidän juoksarin tämänhetkisen tilanteen. Hienolta kuulemma näytti.

Tämä on uutenavuotena jo treenailtu, mutta sen jälkeen on tehty niissä omissa treeneissä kerran. Tässä vika toisto eläinkokeena ilman alustaa, ja osuu selkeästi näistä toistoista alimmas. Jujulla on juoksut, tässäkin sillä on pöksyt jalassa ja tänäänkin treenattiin vielä pöksyissä. Ei siis haittaa tekemistä, saas nähdä miten niiden jälkeinen aika sitten.


Eli käännöksiä: Sehän veteli ekasta toistosta kuin niitä olisi ennenkin tehty, eikä kyllä oltu. Yhden kerran vahingossa tuli käännös, kun kuvittelin että mennään puomilta putkeen ja sijoitin maatin sen jälkeen. Niin Juju oikaisi kauniisti puomin jälkeen maatille. Suoritti siis sen ihan oikein, mutta putki nyt sattumoisin jäi välistä. No anyway. Kun tuolla tuli puheeksi sometodellisuus, niin tässä melko lailla kaikki toistot treenissä, välissä höpöteltiin ja Lotta kuvasi suoritukset, kiitos siitä!


Välillä Jujulla tulee niin kiire palkalle, että ei juokse loppuun. Kun nilitettiin tuosta vasemmasta puolesta, niin oikea sujui helpommin. Tai sitten se on oikeatassuinen, ja sille puolelle muutenkin helpompi kääntyä. Tuo alusta valuu treenin edetessä, se pitää muutenkin häivyttää nyt pois. Ja natsikriteeri säilytetään, heti alkoi lipsahdella, kun vauhtia tulee lisää ja palkkasin ylempää vahingossa. Kriteerinä kaksi alinta "palaa" puomissa. Oikealle tehdessä tosiaan se alusta valuu, ja osumat kyllä ovat kahden palan kriteerissä. Tuo voi muutenkin olla hankala jatkossa, kun vauhti lisääntyy niin se on liukas, ja kuulemma joskus parantaakin osumia kun ei tartte sitä irtonaista palaa varoa. Ja tosiaan, ainakin aiemmin ilman sitä osui alemmas.

Saatiin lupa heti aloittaa käännösten nimeäminen, kun noin hyvin meni. Mun pitää tehdä nuo yksin treenatessa hypyn tms kautta, että ehdin kontaktialueen luo katsomaan osuuko. Eikä lisätä ihan vielä vauhtia mun kirittämisellä. Sen takia en tuossa juoksekaan kovin kovaa, kun yritän himmailla ja antaa rauhan tehdä.

Hienosti se käyttää häntääkin käännöksissä, ja vaihtaa ihan itse laukan sille puolelle mihin mennään. Siihen siis pyritään, että pelkällä käskyllä tietää, että jaaha, oikealle ja valitsee sen puolen laukan. Jo siis puomille mennessä mieluusti. Ja kyllähän se noissa toistoissa kovasti asettelee jalkojaan ja muuttaa rytmiä alastulolle, että osuisi. Kyllä sillä hyvä ajatus on päässä mitä pitää tehdä. Nyt vaan varmuutta toistoilla.

Namimaattikin häivytetään hittoon, ja jatketaan namipallolla. Eli sitten haasteena mennä yksin "tyhjään" ja oppia käännökset. Kun ei ole sitä maattia vetämässä. Se nyt vaan sattumoisin on kadonnut kuin tuhka tuuleen, eikä löytynyt edes hallin löytötavaroista. Hitto. Viimeksi omissa torstain treeneissä sitä uudessa hallissa on käytetty. Onneksi olin fiksu ja ostin aikanaan kaksi yhtä aikaa. Mutta toivottavasti tulee vielä vastaan jossain.

Esteet sivuille ja eteen ja niitten erottelu jatkossa. Omalla sijoittumisella tätä voi helpottaa.

Oli Sennikin ihastunut Jujun oppimisnopeuteen, ja hyvin kuuluu videollakin hänen kehut toistoista :) Kysyi vielä että minkä ikäinen Juju on, kun sanoin että ei ole vielä kisattu, että helmikuussa olisi tarkoitus aloittaa. Ei tyrmännyt, sanoi vaan että hyvähyvä :D

Mukava treeni ja ensimmäinen Jujun agilitykoulutus vieraalla kouluttajalla. Niin ja ps. kylläpä se keskittyy hyvin, ei haitannut puomin ympärillä muut katselijat eikä Senni. Nyt vasta tajusin, että niin, sehän on vasta kakara eikä tuollaisessakaan tilanteessa ole ollut. Saattaapi olla että tuolla keskittymiskyvyllä on osuutensa oppimisnopeuteenkin ;)

Sitten jo lokakuussa kuvattu a:n treeni. En ole muistanut sitä edes pitkään aikaan tehdä, koska se tuli ihan ilmaiseksi. Sattumoisin juuri sopivan kokoinen laukka, Jipollehan tuohon piti askelta vähän kehikolla pidentää. Pitääkin nyt ennen kisojen aloittamista treenata keinua sekä A:ta herranjestas. Luomu-juoksu-A olkaa hyvät:


Mä oikeasti niiin odotan että päästään kisakentille!! Eihän meillä kisavalmiit kepitkään ole, ei se niitä malta ekalla toistolla edes yrittää radan osana :D Mutta teknisesti se kyllä tekee ja osaa ne, maltti vaan yllättäen puuttuu. Tosin niissä viimeisissä viikkotreeneissä taas näytti että kyllä minä osaan, huido sinä siinä sivussa mitä vaan. Edelleen naurattaa se, että mun ei kyllä tartte opettaa niitä koiria häiriöön, mä olen yksi häiriö koko ihminen jo opetusvaiheessa kiljumisineni ja vähän vähemmän hillityt eleet omaavana. Mun mielestä ihan pelkkää plussaa!

Jujun kepit ekaa kertaa radan osana joulukuun lopussa:


Kommentit