Pomppaloikkapäivä paimenessa

Pomppaloikille on tarkoitus kerran vuodessa järjestää päivä, jossa tavataan toisia ja samalla tutustutaan johonkin lajiin. Kyselin jo aikaa sitten, että kiinnostaisiko paimennus, ja sehän kiinnosti. Päätin ajankohdaksi elokuun, että Peikkoset tulevat puolen vuoden ikään, jotta nekin voivat osallistua ja ehkä on jotain ideaakin siinä. Muutama vanhemmista on jo aiemmin lampailla käynytkin, ja Englallahan on paimennustaipumustestikin hyväksytysti suoritettuna. Tänä vuonna schapeille niitä on 26.8. ja 9.9. Pikkupeikkosille sopiva päivä on tuo 9.9., ikäraja testiin on 7-24 kk, eli ehtii sinne vielä myöhemminkin, jos tuon testin haluaa suorittaa. Lappalaisten ikä on jo tullut täyteen, niiden kanssa ei voi enää osallistua siihen.

Paikka jossa käytiin oli Primal Sense Farm Pukkilassa, ja suosittelen kyllä paikkaa. Asiantuntevaa opetusta, lampaiden kuntoa tarkkaillaan koko ajan, eikä lampaiden kanssa pyöritä persläven kokoisessa pyöröaitauksessa. Heillä on toinenkin paikka Tuusulassa, ja kuuleman mukaan yhtä mukava paikka. Kouluttajana aivan ihana ihminen, jonka nimeä en nyt tähän hätään kuollaksenikaan muista. Ei normaalisti vedä tuolla treenejä, on Turun seudulla asuva. Muutettiin hänen etukäteisoletustaan schapeista, oltiin positiivinen yllätys kuulemma.

Pennuissa kovasti vaikutti intoa lampaille olevan, jopa niin että meinasi vähän lähteä lapasesta....kouluttaja sanoi, että yleensä ei anneta lampaiden perässä juosta, mutta sytyttelyvaiheessa annetaan vähän "siimaa". Jos koko ajan kielletään, sekään ei ole hyvästä. Hyvin huomasi kyllä vanhempien, jo koulutettujen, arjessa tokoa tms harrastavien koirien eron. Ne kyselivät vähän lupaa ohjaajalta, ja jotkut, kuten Anu ja Sulo olivat ihan omassa kuplassaan että mitä me tällä kertaa äiti tehdään? Ihana oli kuitenkin nähdä, että paimennusviettiä kaikista kyllä löytyi.

Ruuvi:Elmo:


 Myy:


 Paavo:


 Juju:Sulo:


 Milo:Reino:Fiolla:


Oli sen verran kivaa, että pitää ilmeisesti järjestää toinenkin paimennuspäivä tässä syksyn mittaan :)

Peikkoset täyttivät tosiaan jo puoli vuotta sunnuntaina! Hurja miten aika kuluu, erkkarikin kolkuttelee nurkan takana, ja sinne on tulossa 4 peikkosta. Lappalaisista vain yksi osallistuu. Milon korvan karvoitus ei vieläkään ole normimitassaan, siltä kun tosiaan se belggari korvan halkaisi. Hienosti se on onneksi parantunut, arpea ei havaitse ollenkaan, ja karvatkin kasvavat koko korvanlehteen. Otin kakruista paimennuksen lomassa posekuvat, ja lisäsin ne kotisivuille. Tänne, jos kiinnostaa katsoa :) Ei muutakuin suunnittelemaan seuraavaa päivää, olisikohan agilityn vuoro?


Kommentit