Helsinki Puppy Show -16

Tänä vuonna en ilmonnut messariin kuin puolivuotiaat pikkulikat, joten Helsinki Puppy Show oli meidän määränpäänä lauantaina. Tuomarina oli alkuun joku (enkä kyllä muista nimeäkään), joka ei muistaakseni ole schapeja edes arvostellut, joten olin ihan iloinen että tuomariksi vaihtui Irina Poletaeva, joka näitä muutenkin arvostelee. Saa mielestäni totuudenmukaisemman arvostelun siitä. En aiemmin ole hänen kehässään ollut, ja olipa mukava ja miellyttävä tuomari! Kovin hymyilevä ja hyvällä tuulella. Hän selkeästi nautti "hommastaan". Pentuja oli ilmoitettu peräti 7, mutta lopulta pois oli kuitenkin kaksi urosta ja yksi narttu, eli paikalla 4 pentua, 1 uros ja 3 narttua. Uros luokassa 7-9 kk ja meidän tytöt 5-7 kk, ja kolmas narttu luokassa 7-9 kk.

Minä esitin siis Englan, ja Fiollan esitti Marikan luottojunnuhandleri Matilda. Aika hyvin Enkku lähti mukaan, vaikka en sitä aiemmin ole esittänyt. Kun se oli meillä hoidossa, niin yks ilta vähän eestaas eteisessä juoksentelin. Hyvin on Reija sille seisomisen opettanut, siinä se tökötti kun tuomarikin sitä kopeloi. Ihan hiton reippaita tyttöjä molemmat tässä, ei mennyt hännät koipien väliin, eikä tarttenut "paeta" tuomaria istumalla tai peruuttamalla. Saapi olla ylpeä!

Ensin oli kehässä nartuista tietysti Fiolla, sillä oli vähän heliumia kintuissa, eikä oikein meinannut kyetä esiintymään ravaamalla.  Niin paljon oli mielenkiintoista asiaa ympärillä. (varsinkin sisko, krhm.)


Eka kierros videolla, ei kauhean sujuvaa menoa vielä. Tulihan siellä sentään muutama hetki raviakin! : Fiolla ja Engla

Seuraavaksi Englan vuoro, ja tuli kyllä taas tuskanhiki. Muistanutkaan miten hankala olla koiran kanssa kehässä, joka ei vielä ihan näyttelyhommia osaa :D  Menihän se hetkittäin sentään hyvinkin.
Enkun osuus videolla. https://youtu.be/xgfGccdPOYc Meinas vähän hajut viedä, mutta sain jotenkin esitettyä tyttösen :D Molemmilla tytöillä hännät heiluu, ja iloinen asenne mukana. Enkun kanssa ajattelin vain, että pitää olla kiva kokemus pikkuselle, palkkailin ja kehuin kovasti. Juostiin vielä kerran yhdessä Fiollan kanssa ympäri, ja Irina laittoi Englan voittamaan pikkunartut, joten sitten sivulle oottelemaan vanhemman nartun arvostelua. Molemmat tytöt saivat KP:n.

Tytöt "sievästi" palkintopallilla :D

Vanhempi narttukin sai KP:n, joten sitten kehään juoksemaan että kumpi voittaa. Tässä jäätiin vähän ihmettelemään, että Fiollaa ei enää kehään pyydetty, sijoituksiin laitettiin ilmeisesti vain luokkien voittajat? No, juostiin siis taas, ja Enkku meni jo ihan kivasti (oman muistikuvan mukaan), ja se laitettiin voittamaan nartut, jeeeeeee!

Edit: Marika kaivoi vielä videoltaan muutaman pätkän, Pn-kehä videolla.
ROP-kehä tässä.

Sitten vielä ROP-kehä, vastassa upea 8 kk-ikäinen Puuparran Ben.
 Ja tuomari laittoi ROPiksi Enkun, ihan mahtavaa!

Pitihän Englalle sitten käydä ostamassa se mahtava ruusuke, sai Reija siitä ihanan muiston itselleen. Ja kun pokaalikin oli noin komea!

Sitten käytiin välissä hengaamassa aikuisten kehän laidalla, ryhmäkehät aikataulun mukaan klo 14.30. No juupajuu...ei todellakaan. Lopulta taisivat olla klo 17, ja kun pentukehä oli jo klo 11, ja ihan aikataulussa. Miten superhienosti jaksaa Enkku häntä heiluen esiintyä vielä isossa kehässä, ihan mahtavaa! Se vaan paransi suoritustaan loppua kohden <3 Sieltä kiitos ja näkemiin. Tuomari valkkasi jatkoon ainoastaan isoja koiria tuosta ryhmästä, ainoa pieni oli corgi.

Hieno testi tuokin, miten pikkuiset tuolla "isossa maailmassa" käyttäytyvät, kiva oli nähdä että mahtavasti. Ei jännittänyt mikään vastaan tuleva, otettiin tirsatkin siinä kehän laidalla kun siltä tuntui. Ihan täyspäisiä koiria niistä kyllä tulee.

Lopuksi vielä molempien arvostelut, ensin Englan: "Erittäin lupaava. Erinomainen koko. Kaunis pää. Saksipurenta. Erinomainen ylälinja ja häntä. Rintakehä hyvin kehittynyt ikäisekseen. Oikeat kulmaukset ja liike. Lupaava karva."

Ja Fiollan, hieno arvostelu sillekin: "Lupaava, erittäin narttumainen. Hyvä pää ja ilme. Erinomainen ylälinja ja häntä. Hyvä rintakehä ja kulmaukset. Liikkuu vapaasti. Lupaava karva." 

Sitten vaan näyttelykalenteria selaamaan, kun junnuikä tulee täyteen helmikuussa, niin sen jälkeen päästään korkkaamaan "aikuisten luokat". Jännää!!

Täällä vielä kaikki kuvat messarista, aikuisten kehästä vain uroksia, valo ei riittänyt yhtään alakerrassa kuvaamiseen. Oli niin oksettavan huonoja kuvia, että en edes sitten viitsinyt niitä laittaa mihinkään. Yläkerrassa tuli hyviä kuvia, kun siellä oli ikkunat sopivasti kehän reunalla. Kiitos Riikalle kuvaamisesta!! http://tuijalaurila.kuvat.fi/kuvat/2016/Messari+lauantai-16/

Kommentit