Pentusuunnitelmat etenee!!

Tässä ollaan malttamattomana odoteltu terveystuloksia, jotta pääsisi julkaisemaan tulevan yhdistelmän. Uros kävi silmätarkissa 20.10. ja tulos terveet silmät sekä luustokuvissa tänään, 4.12. Tulos oli (vielä tietenkin epävirallisesti) A/A ja 0/0. Edit. tänään 14.1. kuvat vihdoin lausuttu Kennelliitossa, tuloksena B/B ja 0/0. Hienoa!! Jipon silmätarkki oli mennyt umpeen (astutettaessa pitää olla vuoden sisään tutkittu), joten sen kanssa käytiin 1.12. silmäpeilauksessa. Nyt on kaikki nuo hoidettu, ja tulokset saatu, joten vihdoin tämän voi julkistaa! Jipon tuleva mies ja pentueen isä on: High Volts Kidius Korpus.Kopin esittely:

Kopin kanssa treenataan tokoa sekä agilityä, ja Ilona kuvailee Kopia näin: Kopi on varsin mainio tapaus! Virtaa riittää ja erityisesti pidän siitä, miten leikkii ja taistelee leluista. Ei hätkähdä pienistä, hirvenkaadollakin käyty ja eikä veren hajusta ja elukasta ollut kuin innoissaan. Lapsistakin tykkää, koulun pihalla kymmenien lasten ympäröimänä Kopi nauttii rapsutuksista ja haluaa leikkiä.


Kopi 7 vk

Mehän käytiin viime kesänä Rovaniemellä (jossa Kopi asuu) reissussa, ja samalla halusin nähdä minkälainen heppuli se Korppu on. Mielessä oli jo silloin, että jospa siitä Jipolle miestä olisi. Ja mukavahan se on livenä nähdä pidempäänkin, minkälaisen vaikutelman koira antaa. Korppuhan on nuori, eli tällä hetkellä 1 v ja 3 kk. Suunnitellun astutuksen aikaan siis noin puolitoista. Samanikäinen oli kyllä Jeccukin ensi kertaa astuessaan, että eiköhän tuo homma luonnistune. Tykkäsin kyllä kovasti Kopista, melkoinen sähikäinen ja mukavan avoin asenne. Näen siinä paljon samaa kuin Jecussa nuorena, avoin, iloinen, itsevarma ja rohkea miehenalku. Ja luonnettahan tässä lähden eritoten hakemaan, ja mistäpä sitä sitten muualta, kuin takaisin sylttytehtaalle eli Rovaniemelle mistä Jeccukin, eli Jipon isä on lähtöisin. Poikien kasvattaja Riikka on kyllä mukavia koiria maailmalle laittanut, kauniita ja rohkeita ja vielä vallan mahtavia harrastuskoiriakin!

Korppu oli pentueensa ainoa pentu, joten sen piti välillä hakea omankokoistaan seuraa Riikan pupusta, ja sinne häkkiinhän se oli pungettava kaverin luo :DKuvia viime kesältä, tuleva pariskunta jo tutustui toisiinsa ja hyvin tulivat juttuun.

Kopi the Puuhkahäntä :D


Kieli oikeaoppisesti poskella :)Tuleva pariskunta lepää leikkien lomassa. Kopi ei mikään suurensuuri uros ole, taitaa jäädä medikorkuiseksi, mutta on siinä tuota uroksen vahvuutta päässä(kin) kuten huomaa kun Jippoon vertaa. Ja tuossa tosiaan vasta 10 kk ikäinen, että valmishan se ei näissä kuvissa vielä ole.Muodollisestikin pätevä Kopi on isähommiin, käynyt kahdessa näyttelyssä ja plakkarissa niistä kaksi sertiä. Että eipä huonosti tuo näyttelyhommakaan ole mennyt. Kovasti oli viime näyttelyssä tuomarikin Kopin asennetta kehunut, ollut kuulemma päivän paras.

Jipon esittely:

Luonteeltaan Jippo on meidän ilopilleri, aina hyväntuulinen ja iloinen hännänvispaaja. Nukkuisi mielellään aina joko kainalossa tai sylissä. Jos ei saa hellyyttä meiltä, hakee rapsutuksensa kyllä kaikilta muilta paikalla olevilta "uhreilta". Ja yleensä ne saakin, kun on niin söpö. On siis kovin avoin myös tuntemattomia ihmisiä kohtaan. Suhtautuu reippaasti uusiin asioihin, ja tutustuu niihin arastelematta. Sen kanssa on helppo mennä paikkaan kuin paikkaan, ilman ongelmia.

Jippo kasvattaja-Marikan sylissä, jossain näyttelyssä junnuikäisenä.

Jippo on luonnetestattu pistein +127, laukausvarma. Eniten tuossa testissä lämmitti kommentti hyvistä hermoista. Reipas hännänheiluttaja käyttäytyi ihan omaan tyyliinsä sielläkin. Jippo ei turhia hötkyile, jos ei ole tarvis. Osaa siis myös rauhoittua, siellä agilitykisoissakin. Laittaa menovaihteen päälle siinä vaiheessa, kun aletaan tekemään hommia.


Jipon asenne elämään :)

Jippo on harrastuksissa alustavarma, kestää toistoja, ei paineistu, hyvän työmoraalin omaava. Keskittyy omaan tekemiseen, huolimatta hälinästä tai muista koirista ympärillä. Palkkautuu namilla, on ihan superahne. Leikkii myös, mutta mieluummin haluaa töistä palkaksi ruokaa. Kisaa agilityssa medi3-luokassa. Vuoden agilitytulokas -14 sekä Schapendoes ry:ssä että VAU:ssa (Villähteen AgilityUrheilijoissa).

Jipon agilitytulokaspokaali, melkein yhtä iso kuin koira itse :D

Näyttelyissä on käyty myös, Jippo on FI MVA, HeJW-13, Vuoden Schapendoes -13 sekä Vuoden Nuori -13. Ensimmäistä kertaa vuoden nuori oli myös vuoden schapendoes samalla kertaa. Jipolla onkin todella tasapainoinen rakenne, ja sen mukanaan tuomat erinomaiset liikkeet, joista sitä aina kehutaan. Kaverilla oli tähän paras lause: Se kävelee ihankuin omalla trampoliinillaan koko ajan. Kovin joustava askel siis! Sillä on myös superkaunis pää, sekä rodunomainen ilme, joita myös näyttelyissä on arvostettu. Ihan ensimmäisessä näyttelyssään esiintyessään, hollantilainen erikoistuomari Rony Doedjins katsottuaan silmät ja hampaat pöllytti sen korvia/naamaa niinkuin nyt schapeille tehdään, hymyili sille ja pussasi päähän. Onhan se hellyttävän kaunis ja ihana. Ja tuomari toki antoi sertinkin sitten kauniille neidille. Tuloksena silloin 34 koiran joukosta PN2, siitä se näyttelyura sitten lähti. Seuraavaksi pitäisi lähteä ulkomaille, mutta en ole siihen jaksanut vielä paneutua, mieluummin ollaan käyty agilitykisoissa.

Jipon koko statistiikka Koiranetissä.
Toivon tästä yhdistelmästä mukavia schapeja, avoimia, iloisia sekä hyvällä moottorilla varustettuja koiria.

Vielä molempien sukukuvat, oikealla äidin puoli ja alla isän puoli. Yhdistelmän sukusiitosprosentti 3,66 %.Kyselyt tulevasta pentueesta voi laittaa sähköpostiin tuijalaurila@hotmail.com. Puhelimellakin (044-5234484) voi yrittää tavoittaa, tosin teen kolmivuorotyötä, joten se voi olla haasteellisempaa.

Kommentit