Jeccu Markon tokokoulussa sekä muutakin tokoa

Viime aikoina kaikki "fiksu" treeni on ollut Jecun kanssa, sillä on ensimmäinen tokokoe meidän omalla hallilla 7.12. Markon koulutuskin oli pitkästä aikaa, sinnehän suunnattiin tietysti Huligaanin kera. Ajattelin että otetaan nyt kisanomainen, katsotaan mihin ollaan edistytty edellisestä kerrasta noitten liikkeitten kanssa. Tosiaan ihan ekaa kertaa kisanomaisesti, liikkuri, palkattomuus jne.

-Seuruussa muistettavaa: Kävele todella paljon reippaammin kuin Cassun kanssa, samalla vauhdilla jos mennään, niin Jeccu on niin paljon isompi, että joutuu hidastamaan itselleen luonnottomaan vauhtiin, jolloin seuruu kärsii. Semmoista marssimeininkiä :) Tolla videolla menen niiiiin löysän näköisesti ite, ihan ku joku roikkuva räkä. Sitten kun ruvetaan ravaamaan/juoksemaan lopussa, niin johan muuttuu koiran ilme!

-Liikkeestä maahan; alussa edistää, mutta muuten liike ihan kymppi! Nouseekin niin täpäkästi viereen <3

-Luoksetulo; kauhean rumasti sanon odota, mutta kun sillä on ollut joskus tapana lähteä mukaan, ihan kuin seuruussa. Vois sen silti nätimmin sanoa, vaikkakin painokkaasti. Liikkeenä tämä on ihan ihana, jos ei törmää niin kuin yks kerta treeneissä. Yritti vissiin vähän ravistaa akasta namia, tehtiin silloin ekaa kertaa palkattomana useampi liike peräkkäin. Tuli oikein mustelma jalkaan. Tuo oli oikein hieno, ehkä tuo lopun pomppu vois jäädä pois. Taitaa olla kyllä rotuominaisuus, noinpäin sivulle tulijoille? ;)

-Liikkeestä seis; samaan suuntaan kuin liikkeestä maahan, olen tehnyt näitä muuten treenatessa tarkoituksella peräkkäin, jotta näen erottaako. Joka kerta erottanut. Nyt kun sanoin niin kokeessa menee tietty väärin :D Tässä kotona tehnyt sitä että astuu askelen vielä käskyn jälkeen, Kimi sanoi. Tais olla kyllä se treenikerta kun oikein mikään ei sujunut....sellasiakin kertoja on ;) Tuossa ei nyt hirveesti virhettä ollut, alun edistämisen jälkeen. Onneksi tein tässä muuten havainnon; istuessaan Jeccu siirtää takatassut eteen, Cassu tekee taas päinvastoin joten mun on jäätävä eri kohtaan seisomaan kummallekin, Cassulle taa ja Jeculle eteen. Kun vielä muistaa että kumpi tekikäään kumminpäin ;) Luonteenomaista pitää etutassut paikallaan. Tämä on hyvä muistaa sitten kakeja tehdessä myöhemmin.

-Hyppy; tämä paljon parempi kuin viimeksi, ei oikeestaan mitään valittamista. Kimi nikkaroi meille hyppyesteen kotiin, pääsee useammin treenaamaan. Tässä on tärkeä se etäisyys mille mä jään. Huomasin tänään.




Mutta yhteenvetona, olipa tosi hienosti vedetty aloluokka läpi (no joo, ei hihnaseuruuta mutta kumminkin), pelkällä sosiaalisella palkalla. Kun sitä saa taputtaa, ja rapsuttaa jolla se palkkaantuu. Cassuunhan ei saa koskea ollenkaan kun treenataan, se väistää. "Kun tehdään töitä, ei lääpitä!" En nyt sitten ole Jeculle sen kummemmin palkattomuutta opettanut, kattotaan kuinka ämmän käy lauantaina!!

Koulutuksessa tehtiin vielä paikkamakuu-juttuja, jättöjä, ja paluita. Koirat ympyrässä nenät vastakkain, siinä suihkittiin eessuntaas, kaikki sai tehdä omaan tahtiin näitä. Ainiin, ekaks vielä niin että kaks riviä vastakkain, Marko käskytti evl-tyyliin. Taas nauratti kun mun mölli/alo-luokan koira meni vaan omasta käskystä, muut vähän erheytyi ;) Se vielä oli vikana rivissä. Hyvä poika! Nämä meni ekstrahyvin.

Sunnuntaina käytiin tekemässä lyhyet treenit; paikkamakuuta ja lyhyt seuruu liikkuroituna. Tein kyllä muita odotellessa äkkiä jäävät ja luoksetulon kerran. Sekä kapulan pitoa. Hyvin meni. Paikkamakuussa Jecun viereinen koira nousi, kävi hakemassa seuraavaa koiraa leikkimään, se ei noussut eikä myöskään Jeccu. Ohjaaja pääsi nopeasti reagoimaan tuohon, joten kaikki oli rauhallisia ja jatkettiin makuuta. Ihan superjuttu, kävin tietty palkkaamassa tämän jälkeen. Muut oli avoluokan koiria, joten aikaa otettiin 3 minuuttia. Eka kertaa tais olla niin pitkä, mutta ei ollut levottoman näköinenkään. Kerran nuuskaisi maata.

Tänään kävin taas treenailemassa seuruuta hallilla, pikkasen jo parantunutkin, tuossa videolla huomaa taas sen mun kävelyn merkityksen. Kun otan semmoisen reippaan asenteen kävelyyn niin paremmin menee! Kyllä tuolla nyt aloluokkaan kehtaa mennä, ilman muuta. Voishan se olla tiiviimpää, mutta kun ajattelee minkälaista Cassun seuruu oli tuossa vaiheessa niin tästähän pitää olla ihan ylettömän iloinen! Käännökset on paaaaljon paremmat, tiiviimmäksi kun sen saa niin sehän on oikeestaan aika upeeta. Vasemmalle käännöksiä on nyt erikseen treenattu, sain niihin hyvät opit Markolta, ja semmoiset että heti tuli mieleen: "Miks kukaan ei ole tätä tapaa aiemmin näyttänyt???" On kummiskin aika monet koulutukset käyty tokon saralla? Tai sitten ei vaan oo jäänyt valikoimaan, niin sanoakseni. Tulee semmoinen hieno "liukuva" käännös, missä koira on koko aika mukana. Tykkään, toivottavasti saan tämän onnistumaan! Jossain kohtaa videolla ainakin jo vähän siltä näyttää...




Pari kertaa hyppyäkin, se vaan ei ole ihan sen näköinen kuin haluaisin. Parempi kuin eilen kuitenkin.

Tehtiin sitten vähän muutakin kuin alo-liikkeitä vaihtelun vuoksi, pelkkää kapulan pitoa sekä noutoa molemmilla kapuloilla. Ja hei! Sain tulemaan sen sivulle asti, kun komensin kesken matkaa että: sivulle! Aiemmin on nimittäin pudottanut kapulan ja tullut sitten sivulle. Tämä oli niin hauskaa Jecun mielestä. Menee melko riuskasti kapulalle ja saa kyllä napattua sen vauhdista hyvin matkaan :D Kantaa myös metskun valittamatta, nauratti kun se on aavistuksen tuo pienin kapula pikkuinen Jecun suuhun. Se tuli silleen söpösti vinossa sen suussa, alahampaitten keskeltä vinossa jotenkin. Hyvältä ne aloluokan liikkeetkin näyttää jo. Seuraava Markon koulutus on vasta maaliskuussa, jos ei ihmeitä satu ja päästä johonkin yllärijutskaan.


Kommentit