Jecun tokokurssi kootusti

Eka kerta jäi väliin kun olin kipeä.

3.10. Tehtiin hyppyä, näytin miten hassusti se hyppää ja ohjeena että vahvista sitä kauemmas menoa alustalla. Tähänhän saatiin sitten Markolta se namin viskely-ohje, kokeillaan sitä nyt ensin. Uskotaan gurua ;) Oli tuolla niin liikkis, kun ei saanut palkkaa ja jäätiin juttelemaan Sirkun kanssa niin hyppi sitä estettä eestaas silleen vaikeesti ihan läheltä. "No kato nyt kun mä osaan".

Toisena yhdessä katsottuna oli liikkeestä jäävät, maahan hyvä ja kun tehtiin eri suuntaan seisomista niin ei lähtenyt mukaan ollenkaan? En ymmärrä mistä johtui, kun ei ollut ohjaaja vieressä teki taas ihan normisti. Muita ihmisiä ja koiria oli kyllä lähellä. Ihme juttu.

Yksinään tein kapulan pitoa, seuruun askelia, hengailua. Viimeksi mainittu hankalin :D Loppuun vielä paikkamakuu, hyvin meni. Nämä on itse asiassa se kurssin tärkein anti, paikkamakuu vieraiden koirien kanssa ryhmässä. Ja muutenkin häiriössä treenaaminen.

10.10. Aloitettiin paikkamakuulla. Kehäänmenotarkistuksella. Oli varmaan sen 3 minuuttia, kun muut meni piiloon ja  minä en. Tietenkin avotyyliin. Yksi koira nousi kaksi kertaa ja liikkui eteenpäin, Jecun vieressä oleva nousi istumaan jossain kohtaa, se käskettiin maahan. Jeccu kyllä katsoi sitä muttei ollut aikeissakaan nousta missään näistä tilanteista. Hieno mies! Kävin palkkaamassa sitten lopulta kun alkoi tuntumaan että nyt on kyllä oltu tosi kauan, ehdin kävelemään takaisin ja aika oli täysi. Joten se pysyi kolme minsaa, ihan ekaa kertaa! Ainiin, ja Jeccu oli toka vikana rivissä ja se vika koiran ohjaaja pyysi että sen koiran ympärillä käveltäis, mä aattelin että kattotaan kuin meidän poitsulle käy. Hyvin kävi, ei juurikaan kiinnostanut kävelevä ihminen. Oli eri koiratkin osittain kuin viimeksi, ja useampikin.

Yksittäin ekana kaket.  Tiesin että Jeccu ne avon malliin osaa, en ollut varma miten kaukaa kun en ole kokeillut noin isossa häiriössä sekä muun porukan kanssa. Tuuli sanoi että tee niin kaukaa kuin olet varma että onnistuu. Tein sitten kolmen askelen päästä ja tosi säpäkät vaihdot tekee! Oikein ponkaisee ylös maasta ja mätkähtää maahan. Upea. Joten sitten piti tehdä seisominen lisäksi, ei osata :) Tähän jumppaa, Tuuli antoi hyvät neuvot. Tätä ei voinut Cassun kanssa tehdä, siltä lähti järki kun nami kädessä. Oppi tämän heti, naksun kanssa sitten sitä pysymistä seisomassa. Johan sille tuonkin voisi opettaa.

Seuraavana ruutu. Menee alustalle kovaa, eka kertaa pysähtyi myös sinne kun huusin seis!! Jesh! Kävin tekemässä sitten samaa kuin Cassulle, taputellaan maata ja palkkaillaan siinä ruudussa vielä. Jos ei ole alustaa, ei meinaa lähteä. Meni kun käskin uudelleen mutta hitaammin ja epävarmasti. No, ainakin on selvillä mitä opetellaan Sirken koulutuksessa :)

Yksinään kapulajuttua minkä Marko neuvoi, muutama kerta ja toimi. Ei ole kyllä ehditty tehdä ensin kotona vähemmässä häiriössä joten tehtiin nyt sitten isossa häiriössä. Meinas kyllä alkuun ignoorata kapulan ja pitää vaan kontaktia. Ovelus. Myös sitä hengailua, askelia seuruussa, eikä muuten noki kättä niin hanakasti enää!

17.10. Jäi väliin univelkojen takia.

24.10. Aiheena tunnari sekä ruudun loppuosa. Tunnaria ollaan tehty vain niin että lenkillä olen viskellyt sitä pellolle, hankeen, jne. ja koirat etsinyt. Jeculla on kyllä meidän perheen paras nenä, se sen ekana aina löytää. Muutaman kerran alkusyksystä nyt tehnyt sille kotipihassa sitä että otan Jecun pa:han, vienyt tunnarin jonnekin vaikeaan paikkaan, esim. kauas marjapuskaan tai muualle ja lähettänyt siitä etsimään. Löytyy joka kerta!

No, ensin tehtiin hallilla niin että Sirkku vei tunnarin yksistään johonkin piiloon ja sitten poika etsimään. Tuolla kurssilla on siis tyylinä että porukka jaetaan kahtia ja sitten tehdään yhtäaikaa ja muut vielä hengailee reunalla, yleensä tekevät omia juttuja samalla. Joten häiriötä on, aavistus tässä kohtaa liikaakiin. Ehkä jos uutta asiaa opettaa sen voisi tehdä vähän rauhallisemmassa paikassa....Mutta joo, alkuun ihmetteli että mitäs, käskin uudestaan, alkoi tekemään töitä ja oma löytyi. Seuraava toisto, ja sen löytikin sitten heti kun oli tajunnut jutun juonen. Sirkku kysyi että onko sillä ollut vääriä vielä, no ei ole. Hän ehdotti että laitetaanko, kun noin hyvin löytyy, minä sanoin että no ei kai se rikki mee jos ei oma löydykään. Väärät eteen ja oma sinne muurinpalikoitten ja muun aksasälän keskelle ja alle. Teki tosi tarkkaan työtä niillä väärillä, haisteli ne, ei koskenut eikä siirrellyt ja jatkoi matkaa kun ei omaa löytynyt! Kävi etsimässä sen oman sälän alta ja toi mulle, ihan mielettömät kehut ja siihen lopetettiin kun oli niin super :)

Ruudun loppuosa: Jätettiin koira maahan ja siitä kutsuttiin seuruuseen. Lähtee vauhdilla, tulee kyllä vierelle muttei nyt hirveen tarkkaan seuruuseen, johtuisko vauhdistakin ja tietty siitäkin ettei tuota olla tehtykään. Ihan hauskasti teki. Tehtiin sitten lisäksi ruutua kun tuo sujui ihan ok. Sirken neuvoilla. Lisää treeniä niin hyvä tästäkin tulee!

Odotellessa seuruun askelia, en muista enää mitä muuta.

31.10. Viimeinen kerta, omien toiveiden mukaan 3 liikettä. Alkuun kuitenkin paikkamakuu. Aika kaksi minuuttia, evl tyyliin käskytettynä yksitellen. Tässä taas odoteltiin alkuun kun koiria aseteltiin jne, hyvin pitää koko ajan kontaktia ja odottaa rauhassa käskyä. Jeccu tais olla ainoa joka meni ekalla maahan. Oltiin ekana reunassa. Joten ekana maahan ja vikana ylös, hyvin odotti omaa käskyä noustessa ja nousikin sillä ekalla :) Häiriötäkin maatessa piisasi, naapurikoira nousi kaksi kertaa ja toisella kerralla sen ohjaaja meni vihaisesti sitä kohti juosten ja tömisteli maata samalla?!?! Että joo, eipä siinä muita taas aateltu. Onneks ei mitään herkkiskoiria ollut rivissä...Sen jälkeen oli pakko käydä palkkaamassa. Ehdin kävellä takas reunalle niin aika olikin täynnä. Aika varma tämä Jecun paikkamakuu alkaa näköjään olemaan! Tehtiin toinen, minuutin mittainen, muut teki istumisen mutta me tehtiin makuu koska ollaan kokeeseen menossa enkä tosiaan halua että nousee istumaan jostain ihmeen syystä. Hyvin meni tämäkin.

Tehtiin porukassa vielä semmoista että oltiin koirat pa:ssa vastakkain riveissä, ohjaajat kävi häiriköimässä, rapsuttelivat maata, sanomassa: mennään, mennään, ja kaikkea mitä nyt mieleen tuli :) Tämä meni melkoisen hyvin, pari kertaa katse kyllä kääntyi mutta ei noussut viereltä eikä lähtenyt mennään-sanaan mukaan.

Omina liikkeinä ekana hyppy, ekaa kertaa viis lautaa, joku tuomari saattaa sen niin korkeana pitää vaikka pyytäis neljä. Tuli tuommonen mieleen, on se sen verran korkea. Teki taas sen tosi hankalan hypyn, kääntyy päällä ympäri. Alustalle meni hyvin, nyt ei niihin heitettyihin nameihin lähtenyt. Meni kyllä hypyn mutta namia se ei löytänyt. Joten laitoin alustan. Pari toistoa. Liikkeestä seis-ei osaa ilman avuja. Liikkeestä maahan ok.

Odotellessa seuruuta, liikkeellelähtöjä, muutamia askelia, kohti seinää ja otettiin vielä Sarin ja Allun kanssa niin että käveltiin ensin ohjaajat vastakkain pari kertaa, sitten koirat vastakkain kerran. Tosi hyvin meni! Ei välittänyt yhtään!

Ehdittiin vielä Sirkun kanssa tekemään seuruuta. Ja sitten se taas ei osannutkaan ollenkaan. Oli varmaan jo väsynyt tietenkin kun noin paljon tehtiin, ehkä myöskin kaksi kohti lentävää kapulaa oli turhan suuri häiriö...Sirkku sanoi että näytti siltä että unohtaa mitä on tekemässä ja seuruu levisi, täyskäännöksissä nimenomaan. Mentiin vaan suoraa ja käännös ja takas. Siinä aina jäi kyydistä. Pistän tämän kyllä ihan väsymisen piikkiin, koska justiin sitä ennen tehtiin hyvää seuruuta.

Mikä tällä kurssilla oli parasta oli just tuo häiriössä tekeminen, päästiin tekemään myös paikkamakuuta porukassa, missä on aina kaikkea ihmeellistä mitä ei voi ennakoida. Hyvin se ne jutut klaarasi, olen oikein tyytyväinen Jeccuun! Seuraavaksi sitten pitää pohtia mitä kaikkea tässä täytyykään vielä tehdä ennen sitä ekaa koetta. HUI.

Kommentit