Riitta Korrin koulutus

Ensin tehtiin liikkeitä ja katsottiin mikä niissä olis jos jotain olis. Kerroin kyllä että mitään katastrofaalista missään liikkeessä ei oo, mutta ainahan voi parantaa. Ekalla pätkällä ehdittiin kolme liikettä käydä läpi, luoksetulo, ruutu ja kaket.

Luoksetulossa seisomisen palkka nopeammin, heti sillä sekunnilla kun ajattelee pysähtymistä, valuu kun tulee niin nopeasti. Alkaa pysähtymään heti mutta ei ihan pysty tosta vauhdista. Siihen pari neuvoa, myös se mitä pelkästään olen tehnyt on hyvä (ja minkä tossakin näytän) mutta kokeenomaisemman saa jos on appari ja se heittää pallon palkaksi. Vapautetaan pysähdyksestä taakse heitetylle pallolle.


Ruutu; tässä tulikin ekaa kertaa tuo että nousi kun kävelin ohi! :O Tajusin että enpä ole ikinä vasemmalle kääntynyt sen edestä, voiko johtua siitä? Tuota ruudun loppuosaa on ylipäätään treenattu luvattoman vähän, siihen pitää nyt kiinnittää huomiota. Kuurina (viikko) ruudun keskiosan hakemista, ei ihan nauhan viereen (niinkuin yleensä) meidän keskiosaa kun menee muuten yli. Jes-sanalla vaan merkataan ja rupeaa taas tarjoamaan oikeaa kohtaa. Tätähän alkuun tehtiinkin, nyttemmin jäänyt. Paikan korjaamisesta myös hieman puhetta, että korjaisi itse ilman käskyä jos menee kuitenkin yli.

 

Kaket: muuten ei mitään, mutta seisomasta istumaan voisi saada vähän jumppaamalla paremmaksi. Peruuttamisesta suoraan istumaan esim. Myös takajalka-alusta vois olla tähän hyvä juttu. Ei ollakaan tuota kokeiltu, taidanpa sen ottaa ohjelmaan.



Tokalla pätkällä tehtiin tunnari, seuruu ja uutena ohjattu nouto.

Näistä ei harmi kyllä ole videota kahdesta ekasta. Mutta tunnari oli ihan pakko näyttää hänelle koska Riitan opeilla se on aloitettu liikkeeksi rakentamaan, ja upeahan se oli. Aloitti haistelun, näki että huomasi mikä on oma, haisteli kaikki uudelleen läpi ja toi oman :) Riitta sanoi että tosi hienosti teki töitä eikä lähtis tästä mitään muuttamaan kun niin hyvin tekee. Vaikeutuksena vielä että pidin kapulaa noin kaks sekuntia kädessä, pohja hevosmaneesi (!!!!!) mikä nyt ei hajuttomin alusta ole, ja tykkäsi että tosiaan teki töitä ja näki että tiesi mikä se työ on. Aaaaah. Kyllä me tätä on treenattukin ja näin hieno saatu rakennettua. Oikeen läikähti rinnassa kun Riitta kehui ja näki että hänkin oli onnellinen kun on ollut osallinen asiaan :) Tietty että on osannut opettaa jonkun opettamaan omalle koiralleen jonkun asian, ei ainakaan tee työtään kouluttajana turhaan!

Seuruu; Riitta tykkäsi meidän seuruusta! :O Paikka on hyvä, innokkuus todella hyvä! Askelista ei kannata välittää vaikka pomppii, ne tekee kuitenkin oikein ja "nehän on vaan hauskat." Sekä niitä askelia on kokonaisuudesta niin vähän. Parantaa kyllä kun keskittyy. Kerroin että ennen koetta teen just askelia vaan, että ylipäätään keskittyy siihen tekemiseen sekä että tajuaa jotta tätähän sitä oltais tekemässä. Sitä kannattaa jatkaa. EKSTRAHYVÄ OHJE: Cassu seuraa mun kropan liikkeitä todella tarkkaan, joten täytyy katsoa etten jätä vikaa askelta niin että vasen hartia on auki sen suuntaan. Sillon tulee aina väljä/vino pa! JESH! Niin ammattilaisen neuvo! Eihän tommosta olis ite tajunnut miljoonaan vuoteen. Myöskin sitä että vaihdot nopeudesta toiseen menisi "soljuvammin", mun rytmityksestä kiinni. Ja että en pysähtyis ihan niin töks. Tää on ehkä just sitä mitä Jonna on aina sanonut; Tuijakävelyä. Mutta kuulemma ihan suoraanmeno on mullakin hyvää :D :D Sitäpaitsi tasan sama asia mitä Marko sanoi Jecun kanssa seuraamisesta. Siinä on vielä se ongelma kun se on paljon isompi. Mutta siis, kaveri kuvaamaan seuraamistreeniä ja siinä opetellaan se oikea rytmi.

Ohjattu nouto; tätä ollaan treenattu ja tietenkin opeteltu tasan se yksi kerta, Sirke Viitasen koulutuksessa. Minkä myös kerroin, ja tälleen tehtiin sitten sitä tällä kertaa. On kokeenomaisempi sitten kun joku toinen vie mutta silti helpotettuna vielä. Mun kapulan otto on kyllä edelleen ihan järkkyä!!! Video kertokoon loput.


Sitten ällöylistysvaroitus: Tämä menee itselle niin sinne mielihyväpankkiin, mistä haetaan voimia silloin kun tuntuu että kaikki menee ihan päin persettä. Me osataan, me ollaan hyviä, ja me ollaan oikeesti vahvasti menossa tva:ta kohti. (Mistä näyttelytulos vaan tähän? Virosta? Käykö se? ) Riitta tykkäs ihan kaikesta, meillä on kaikki liikkeet tosi hienoja, jopa seuruu mitä mä en edelleenkään käsitä milloin se noin paljon parani? Ehkä kun sitä vaan on tullut tehtyä sitä muutamaa askelta. Hän tykkää Cassun asenteesta, iloisuudesta, siitä että siitä tosiaan näkee että rakastaa tokoa. Muisti meidät aiemmasta koulutuksesta, mikä oli viime vuoden keväällä Ojangossa, Sanna Raution järkkäämässä schapekoulutuksessa. Sanoi että me ollaan menty niin huimasti eteenpäin jo siitäkin että ihan mahtavaa. Taputti oikeasti oikein käsiään yhteen kun oli niin innoissaan että teillä on jo paljon evl:n liikkeitä jo kasassa. Koko koulutuksen näki kuinka hän tykkäsi, kun lopuksi kiitin ja sanoin että toivottavasti vielä joskus päästään hänen oppeihin niin hän sanoi että toivottavasti, hän kyllä haluaisi vielä meitä nähdä :) Sydän ihan halkeaa onnesta tämän viikonlopun tokoiluista, mulla on kaksi ihan mahtavaa tokokoiraa!!!!

Kommentit